Elsa rockar. ;)

I Lilla Elsa, I
Åh, hon är så söt vår lilla prinsessa när hon rockar i bilen. :) ♥

Så fort hon hör musik vill hon dansa. :) hihi. Och i bilen är hon ju fastspänd så då diggar hon till musik med huvudet och armarna istället. ;) heh.
Och highway man och mikronfonkåt är hennes senaste favoriter. :) tihi.

Att åka bil är inte alltid så roligt.

I personligt., I

Igår åkte jag och Elsa norrut, hem till älskade J. ♥
Men det gjorde ont i hjärtat att behöva lämna min älskade mamma och lillasyster. Det kommer det alltid att göra. Men vi har haft 5 underbara dagar tillsammans med dem. ♥
Och gårdagen var inte bara jobbig för att vi behövde skiljas från mamma och Martina utan den var jobbigt fysiskt också. Haha.
Mammas och Martinas lägenhet ligger i en väldigt brant backe och när vi ska packa bilen innan vi åker hemåt så åker vi alltid upp för backen och parkerar precis utanför porten. Men nu hade någon annan parkerat precis utanför porten, så då tänkte jag att jag kan knöla in mig på det stället som man använder sig av för att vända bilen där uppe - men nej så enkelt var det inte. Haha. För då står det två bilar halvvägs upp i backen, så jag kommer inte ens förbi ( eller det kanske hade funkat om det varit sommar och jag hade kunnat köra låååångsamt uppför backen, men på vintern måste man ta sats och slira upp för backen. Haha. )
Så jag fick parkera nedanför backen och springa upp och ner miljoner gånger, kändes det som, och jag kan ju tillägga att mamma bor dessutom på andra våningen. Så det tog 1 timme att packa bilen, 1 timme - hela galet. Och jag svettades, väldigt mycket. Men gratis motion är väl aldrig fel. Haha.
När vi väl kommit iväg så blev Elsa trött - men ville inte sova, så hon skrek i tjugo minuter innan hon slumrade till.
Precis när vi kommit förbi Uppsala så tar min spolarvätska slut ( och sådär långt söderut så är vägarna blöta och det skvätter lera från alla andra bilar ) så min ruta blev alldeles lortig och det fanns ingenting jag kunde göra åt det - och det dök inte upp en enda mack på 5 mil. Så jag fick åka 5 mil på E4:an utan spolarvätska, inte roligt.
Och när jag väl hittade en mack så fick jag åka en mil extra för att komma dit och tillbaks till E4:an.
Men allt kunde ju självklart inte gå smidigt när jag skulle fylla på spolarvätska. Haha. Elsa vaknade, motorhuven hade fryst fast ( så jag fick banka och skrika lite åt den ) men tillslut så kunde jag fylla på spolarvätska och åka vidare norrut. haha.
Elsa var glad och nöjd i några mil, men sen insåg hon att hon fortfarande var trött men hon ville INTE sova, så hon grät och var allmänt missnöjd hela vägen hem. Så hemresan var inte den bästa, men vi kom fram säkert iaf. :) hihi.
Och fick träffa älskade J. ♥

Elsa och Lova. ♥

I Elsa och hennes vänner., I

De lekte så fint tillsammans våra små trollungar, men självklart ska de bråka lite ibland. :) hihi.
Pysslingar, sysslingar eller knysslingar - jag vet inte vad man kallar det som de är - Lova är ju min kusin och Elsa är Lovas mammas systerdotterdotter. Haha :)

Båda har siktet inställt på den rosa kastrullen med det lila locket. ;)

Elsa knyckte åt sig den först. :)

Men sen ryckte Lova åt sig den. :) haha.

Elsa vill genast ha tillbaks kastrullen.

Men då fintar Lova och snor åt sig Elsas snuttefilt och då blir min trollunge inte så glad.
- Wuuuuuuäääääääh. ;)

- Men vadå? Hon snodde ju min kastrull först.
Tycker Lova.

Haha, barn är väl för härliga? :)

Älskade trollungar. ♥

10.12.28

I personligt., I
Åh vilken underbar dag vi har haft. ♥
Efter ännu en grötfrukost så åkte vi till Strängnäs - där jag fick en underbar timme på skönhetssalongen Hela dej, ( som ägs av mammas vännina Agneta ) - en halvtimme massage och en halvtimme ansiktsbehandling. Ljuvligt och väldigt välbehövligt. Tack mamma. ♥

När jag blivit bortskämd så åkte vi allihopa hem till Agneta och träffade hennes dotter ( min mammas guddotter ) som nyligen fått en liten son som heter Jonathan. :)
Och han var otroligt "med" och stabil för att bara vara två månader. :)

Vi fikade lite innan det var dags att åka tillbaks till salongen då det var min lillasysters tur att bli bortskämd. :) hihi.
Så nu är vi lite snyggare ;) heh.

Efter att vi var färdiga med våra skönhetsbehandlingar så mötte vi upp min ( höggravida, tihi ) moster Merja, hennes lilla dotter Lova, min mormor och en av mina andra mostrar - Annika, för en liten tur i gallerian innan vi åkte hem till Merja och Fredrik. :) Där blev vi bjudna på god lasagne. Självklart blev det lite the och pepparkaka efteråt ;) hihi.
Elsa fick en julklapp av mormor och mina morbröder och mostrar - en gunghäst som gnäggade och galopperade ( med ljud alltså. haha. ). Men vår lilla prinsessa var rädd för gunghästen men Lova däremot äälskade den. :) hihi.
Och de lekte så fint, min lilla prinsessa och min lilla kusin. :) ♥

( fler bilder från besöket hos Merja, Fredrik och lilla Lova kommer senare. :) tihi. )

En mysig dag tillsammans med nära och kära. ♥
( men min älskade J saknades. ♥ )

10.12.27

I personligt., I
Idag vaknade jag av att min underbara lilla prinsessa stod upp i sin säng vid fotändan av min och sa:
- Mamma. . . mamma. . . mamma. . . mamma. . . mamma. . . mamma. . .
Tills jag vaknade och tittade upp på henne, då lutar hon huvudet lite på sned och ger mig ett stooort leende. ♥
Söta, söta Elsa. hihi.

Då klev vi upp och väckte sis, därefter blev det en riktigt god frukost - risgrynsgröt och skinkmacka. :) Jummie. Elsa åt också frukost tillsammans med oss. :)
Efter ett samtal till farmor så åkte vi hemifrån. :) Dagens planer var många. Haha. Först skulle vi hälsa på farmor ( Elsas gammelfarmor ), lämna en julklapp och fika lite. :) Sen tog vi en liten tur på stan innan vi åkte mot IKEA. :) hihi. Där mötte vi upp vår kära mamma och strosade runt i några timmar. :)
Jag fick med mig lite smått och gott därifrån - TACK älskade mamma. ♥

Ikväll har jag gjort så lite som möjligt, huvudet värker och kroppen gör ont. Så mammas och systers sköna fotölj har varit min bästa vän hela kvällen. haha.
Och snart ska jag ta en till värktablett och smyga in i sovrummet och göra Elsa sällskap i drömmarnas land. ♥
För imorgon blir det en heldag med nära och kära. ( Och en timmes helkroppsmassage, en julklapp från min söta mamma. ♥ )

10.12.26

I personligt., I

Efter en bråkig natt med Elsa ( som drömde mardrömmar och hostade ) så gjorde vi oss iordning och åkte ner på stan här i Södertälje, för att titta lite i affärer och byta några julklappar. Och till vår stora förvåning var det väldigt lite folk på stan, förmodligen för att det var söndag och många hade varit ut på juldagen. ;) heh.
Och sen myste vi hemma hos mamma och lillasyster resten av dagen - och när Elsa hade somnat så tittade vi på en film - Knight and day, som jag redan hade sett men som jag tittade på för att vara lite social med mamsen och sis. :) ♥
Innan filmen var vi väääldigt sociala - eller inte. ;) Haha. Syster satt med datorn i knät, mamma satt bredvid henne i soffan med sin iPhone och jag satt i fotöljen med min iPhone - och alla facebookade. ;) Haha. ♥

När man glömmer barnstolen hemma,

I Lilla Elsa, I
så får man ordna det på något annat vis. :) Och visst tusan gick det alldeles utmärkt med några kuddar och mormors sjal - sen sitter Elsa som en liten prinsessa vid bordet och kan äta alldeles själv. :) hihi. ♥



Nu är alla jul-inlägg färdigskrivna.

I personligt., I
Phew, vilket jobb det var att försöka hinna blogga ikapp om alla våra juldagar - mest för min egen skull ( så att jag kan gå tillbaks och titta / läsa om Elsas andra jul. ♥ )
Men nu är det färdigskrivet. :)
Så i eftermiddag ska jag försöka hinna blogga ikapp om tiden här nere hos min älskade mamma. ♥

Men först ska jag, syster och söta Elsa åka och hälsa på vår farmor. :)

Julafton den 25:e december.

I Fotografier., I

Eftersom vi firade jul hos pappa den 23:e december och hos Johans föräldrar den 24:e december så blev det julafton hemma hos mamma den 25:e december. :)
Mysigt med julafton tre dagar i rad. :) heh. ♥

Och vi fick en jättebra överraskning när vi kom hit, mamma och min lillasyster hade gjort iordning gästrummet åt oss ( mest Elsa ). ♥ De hade köpt lite nya möbler och möblerat om och plockat fram jättemycket leksaker och gjort det väldigt mysigt åt oss. ♥ Så nu har vi ett eget krypin här och behöver inte inkräkta på mammas sovrum. Heh. :)
Elsa hittade en liten docka, som hon älskade - och började krama och gosa med. hihi. ♥



Sötnosen har väl sett mig, min familj och mina vänner med alla små barn, och gör likadant. ♥


Vad är det för liten tomtenissa i spegeln? ;) hihi.

Mozart gillar leksakerna förpackingar, här har han krupit in och gjort sig hemmastad, det är bara lite trångt. Han är från 12 månader och kurrar när man kliar honom på magen ;) haha.

Men sen kom Elsa och förstörde. ;) Haha.

Tittut! ;)

Mormor och Elsa kramas lite. ♥



Elsa gillar smycken, och här har hon fått tag på mormor fina glittriga silverhalsband. :)

Min lilla kusin Emelie och älskade Elsa fann varandra på en gång, Elsa blev alldeles lugn när Emelie tog upp henne i famnen. ♥
Elsa myste med henne och klappade henne på kinden. Underbart. ♥


Mumsigt med julmat - och mammas hemmagjorda köttbullar - LOVELY. ♥
Och deras nya matsalsbord och stolar var ju hela ljuvliga - helt i min smak.

Moster Mira med sin dotter Emelie och sin man Paul. :)



Emelie och Elsa myste lite vid middagsbordet också, och Elsa den busungen la upp fötterna på bordet. ;) hihi.


Sen lekte de med byggklossar, Elsa hjälpte till och Emelie byggde - Elsa har ju inte fått in snitsen riktigt ännu. ;)

Här åker Emelie runt på en av Elsas julklappar, en scuttlebug - himla lustig och söt leksak som jag tror att hon kommer ha mycket glädje av - både inomhus och utomhus. Tack, tack, tack. ♥

Och innan Elsa skulle sova ville hon blogga - men då sa moster Martina nej - för klockan var alldeles för mycket. Haha. ;)


Ytterligare en underbar dag med julfirande.

Julafton den 24:e december.

I Fotografier., I

Julaftonsmorgonen började med en riktig grötfrukost på pappas gata. ♥
Elsa fick smaka risgrynsgröt för allra första gången och det var mycket populärt, sött och gott. :) hihi.



Och en pepparkaka till frukost får man väl äta på julafton? Haha. :)

Elsa spelade lite piano, som alltid hemma hos pappa. :) Men hon har inte lärt sig att läsa noter ännu. Heh.

När Elsa spelar piano är det som om en virvelvind far genom rummet, papprena flyger omkring. Hihi.

Och medan jag sminkar mig så sitter Elsa och väntar i korgstolen. :)

Sen åkte vi till Kilafors för att fira jul tillsammans med Elsas farmor och farfar. :)

Elsa börjar med ett litet paket där det gömmer sig ett par stickade sockor. :)

Sen provar hon pappa J:s tomteluva. :) tihi. ♥ Gohjärtat.

Och när hon öppnade paketet som innehöll ett nytt täcke och en ny kudde ( som är lite större än dem hon har nu, då de ska passa i hennes växa-säng sen. ) så blev hon lite trött och myssugen så hon la sig ner och gosade med täcket. ♥


Elsa leker lite med sin farfar efter maten. :)

Älskade J är tomte och delar ut paket. :)

Min älskade man. ♥

Elsa hittar sitt favoritsnöre för dagen, ett silvrigt sådant och blir sen överlycklig över sin nya badleksak - en tjock flodhäst som paddlar i en trampbåt och sjunger. Haha. :)

Och pusslet fick J skynda sig att öppna då Elsa försökte ta loss pusselbitarna, och blev arg på plasten som höll kvar dem. Haha. ♥

Och Elsa fick en rosa fin dammsugare. :) hihi.

Och en ljuvlig prinsesskrona. ♥
Mammas lilla prinsessa.

Ännu en underbar dag med julfirande,
varför bara ha julafton en dag när man kan ha det i tre dagar? För det kommer ytterligare ett inlägg med julfirande. hihi. För igår kom vi ju hit till mamma och då var det julafton här. :)

Julafton den 23:e i bilder.

I Fotografier., I


I bilen påväg till morfar. :) tihi.

Julmust, som ser ut som rödvin på bilden - men sån vuxendricka är inget för mig. Haha.

Elsa och morfar leker lite innan julmiddagen. :)

Mm, mums - vi hade så mycket mat att vi fick ha ett extra bord. Haha.




Haha, jag förstör en fin bild på Elsa som letar rester i haklappen. ;)

Elsa försöker ringa med mosters kamera. hihi. ♥


Jag och min kära pappa. ♥

Haha.


Tomten kom på besök och Elsa tittade lite skeptiskt på honom den första minuten men sen vart tomten intressant. ;) hihi. Och han hade ju paket med sig. Hehe.



Elsa öppnar lite julklappar. :)


Och provleker med dem på en gång. :) tihi.









Haha. ♥

På kvällen glömde vi bort kameran så paketleken, efterrätten och kvällsmyset finns inte förevigat.
Men gud vilken underbar julafton.

Julafton den 23:e december.

I personligt., I
Igår hade vi en alldeles underbart mysig julkväll på pappas gata. <3
Först åt vi en oootroligt god middag, och självklart med Kickis goda tunnbrödssnittar med skinkröra, så enkla och sååå goda. Hihi. Jag mms:ade en bild till Simone på mig själv när jag åt en sån - för hon älskar dem nämligen lika mycket som jag gör. Hihi. Och sen kom jag på en jättebra ide' ;) vi plockade fram datorn och sen kunde Simone också vara med på julfirandet - via webbkameran. :) heh.
När vi var mätta och glada så rullade vi från bordet, haha, och samlades runt granen, där det blev paketöppning i brasans sken. <3 mysigt.
Efter att alla paketen var öppnade så hade klockan blivit långt efter läggdags för Elsa, men med en napp i munnen och snuttefilten i handen och jättemånga fina julklappar så var Elsa söt och glad, som vanligt. :) hihi.
Hon fick lite välling och en mysig pyjamas och sen somnade hon så sött i vagnen under tiden som vi andra åt ljuvlig pepparkakscheesecake med frusna blåbär och jordgubbar. <3 hihi. Men pappa råkade tappa cheesecaken - uppochner - men det var efter att vi hade fått varsin bit. Haha. ;)
Efter det lekte vi paketleken och jag hittade flera bra paket, tihi. :)

Det blev en helt underbar julafton ( den 23:e ;) hehe. ) tillsammans med helt underbara människor. <3
( bilder kommer senare. )

10.12.23

I personligt., I
Idag har jag och sis myst lite med Elsa och hon har varit på lite halvdåligt humör, en liten gnällspik. Men nu sover hon, förhoppningsvis några timmar - för att sen vakna upp som den solstråle hon är. ♥
Och efter det ska vi göra oss iordning innan det är dags att åka till Slånbärsvägen för lite julfirande på pappas gata. Med en smarrig julmiddag och lite sällskapsspel. :) Tyvärr är inte Simone och Jesper med oss i jul. :( Men vi tänker på dem. hihi. Hon har det nog bra i Åre - det är nog jul där också. ;) haha.

I skrivandets stund så håller jag på och skriver en liten lista på vad vi ska ha med oss när vi åker ner till mamma på juldagen, det är ju ganska mycket saker som ska packas ner - både till mig och Elsa. :) Vi stannar ju 4-5 dagar så bilen kommer vara tuuung när vi åker söderut. :) Haha.

Igår,

I personligt., I
kom min älskade syster hit. ♥
Och sen hade vi en stressig eftermiddag/kväll men nu tror jag att det mesta är under kontroll. Haha.

Alla paket är inslagna och klara, planerna för julhelgen är ordnade ( nästan, haha. ) och jag kan försöka att lugna ner mig, lättare sagt än gjort - men jag försöker.

( bilden är lite missvisande, julskinkan är inte mindre än grytvanten. Haha. )

Min griljerade julskinka är god ( enligt J ) jag har ju inget luktsinne eller några smaklökar kvar. Jävla förkylning.
Elsa har nämligen smittat mig, så jag hostar och snorar och tror att jag håller på och få bihåleinflammation - igen. Uffa.
Men jag knarkar alvedon och nässpray - så jag är ungefär som vanligt. ;) haha.

Lastbilen kunde väl ha valt en annan dag?

I personligt., I

Oj oj oj, igår höll jag på att gå upp i atomer.
Att en liten tur till stan och att handla lite mat skulle ta 4 jävla timmar är ju helt oförståeligt, iaf när man bor i Bollnäs.
Bilköerna sträcket sig flera kilometer, från en bit utanför Bollnäs söderut till en bit utanför bollnäs Norrut. Oh my god.
Och allt för att en lastbil hade glidit i diket, och bärgningsarbetet blockerade hela vägen, som är den enklaste vägen genom stan ( och det finns bara en annan väg genom stan ) och den är en liten omväg - och med sjuttioelva andra jävla lastbilar och mååånga andra bilister ( som för övrigt inte kunde köra bil överhuvudtaget igår ) så blir det en mardröm att försöka åka den vägen hem. För vi ska ju självklart bo norr om stan och måste sitta i den lååånga bilkön.
Det tog minst en timme att åka samma väg som egentligen brukar ta tre minuter att köra. Och ni som känner mig vet att jag INTE var glad. Gaaaah.

Om det hade varit en vanlig dag i Bollnäs så hade köerna inte alls varit så farliga och det hade kanske tagit en kvart att åka hem istället, men nu - med alla sjuttioelva lastbilarna och alla andra bilar så var det ju som ett litet Stockholm. Allt detta gjorde mig helt förstörd, jag hade en lååång lista på saker som jag var tvungen att göra igår, och nu gick det åt närmare 4 timmar till att sitta i bilen och vara arg. Uffa.

Men vi kom ju hem tillslut, och efter några timmar med många omgångar tvätt i tvättmaskinen, paketinslagning, matlagning och en griljerad skinka så var jag ganska normal, om än lite sönderstressad. Men det är väl bara jul en gång om året? Haha.

Älskade Elsa busar med älskade J. ♥

I Lilla Elsa, I
Åh, mammas lilla trollunge busar lite med sin pappa i soffan innan läggdags. ♥

Och fråga mig inte vad det är för söta små ljud hon gör i slutet. Hihi. Hon har lika mycket ljudeffekter som sin mamma. ;) Haha.

10.12.21

I personligt., I
Oj vilken dag - jag har nog inte varit såhär superstressad och virrig på väldigt länge.

Det började med att det dök upp lite strul innan jag och Elsa kunde åka ner på stan tillsammans med Sändie, men vi kom iväg efter lite trixande. :) Och bilen var iskall eftersom jag hade glömt att stoppa i motorvärmaren och bilen var dessutom full med snö eftersom det har blåst så mycket de senaste dagarna - men lite tur hade jag - den var isfri. ;) Hehe.
När vi var nere på stan så väääägrade Elsa somna i vagnen, trots att det var dags för hennes vanlig lilla nap - men nej, hon skulle promt vara vaken - vilket resulterade i att hon blev hungrig mycket tidigare. Och allt detta leder självklart till att hon blir riktigt förbannad, så efter en stund ligger hon bara och skriker och morrar i vagnen. Haha. Och jag blev väldigt svettig och stressad när hon var sådär omöjlig. Det dög inte ens att vara i famnen på mig eller Sändie.
Vi fick alltså avsluta vårt lilla shopping - innan vi var färdiga ( vi hade kommit ungefär halvvägs på vår att-göra-lista. ) Så kan det gå när Elsas mat-och-sov-klocka ringer. Haha. ♥

Hem och ge Elsa lite mat och sen fick hon hoppa bums i säng - och sov non-stop i över två timmar, tillslut var jag tvungen att väcka henne. Så att vi kunde möta Sändie igen och göra färdigt alla våra ärenden. :)
Och självklart hade jag glömt att göra massor med saker på stan - så vi fick åka land och rike runt kändes det som. Haha. Och parkera på fel ställen, tur att inte lapplisan såg oss ;) Haha.
När vi äntligen parkerade bilen hemmavid så dök nästa utmaning upp, att lyckas få in aaaaalla grejerna - men jag proppade vagnen full och tog Elsa i famnen - och in kom jag, efter lite fastkörningar ;) Haha.
Men nu är alla julklappar färdiga - de ska bara slås in. :) tihi.

Tyvärr glömde jag ju självklart en liten grej - jag skulle köpa ett rött sidenband, så det får jag ordna imorgon.

Kvällen är nästan slut nu och jag har hunnit leka med Elsa, pussas med J, ätit middag ( som J lagade, tack tack. ) och skottat mycket snöööö, tills jag blev riktigt, riktigt svettig - jag fick t.o.m. en svettmustasch i det här kalla vädret. Den ni! ;) HAHA.


Nu ska jag slå in lite julklappar innan det är dags att sussa så sött - för imorgon är det städning och tvättning som står på schemat. Innan jag ska hämta älskade lillasyster på tågstation. ♥

Stan,

I personligt., I
Om en liten stund ska jag stoppa ner Elsa i overallen och hoppa i mina vinterstövlar för att möta Sändie och åka ner på stan. :)
Lite sista-minuten-julshopping. ;) Hehe. Vi ignorerar det faktum att SNÖAR ute. Haha.

Elsa vaknade vid halv tio idag och ville ha lite välling, vilket hon självklart fick och jag kröp ner under täcket en liten stund till. :) Men sen var det bara att rulla ur sängen och försöka bli människa efter några dagar i soffan. Haha.
Men innan vi åker ner på stan så ska vi stanna till på Elsas dagis för att hämta hennes fårfäll och hennes åkpåse så att hon slipper frysa i vagnen. :) hihi. Och vi ska även passa på och lämna en hel drös med barnmatsburkar till dem - så att de kan pyssla ordentligt. :)

Nu - borsta tänderna. :)

Elsas shabby chic byrå.

I Vackra ting, I

Byrån var jättefin och passade perfekt i Elsas rum. ♥ hihi.
Och nu har hon mycket plats till alla sina kläder och vi fick tillbaks byrån i vårt sovrum ( där Elsas kläder har varit tidigare. )
Den är vitmålad och sen är färgen bortskrapad på vissa ställen, för att få till den där gamla, slitna och charmiga känslan. :) Jag ska måla den vit på insidan också och sen tänker vi köpa nya knoppar och sätta dit på dörrarna och lådorna. Så att den blir lite mer personlig. :) tihi.





Vad tycks? :)

10.12.20

I personligt., I
Idag har jag och Elsa inte gjort så himla mycket hittills - jag har ordnat med lite julklappar och sen har vi myst framför Bolibompa. :) Hon sov ju till halv tio idag. hihi. Sköönt - att jag fick kliva upp och ge henne välling vid halv nio var inte några problem - för sen somnade hon ju om. ♥
J är och jobbar, tråkigt. ♥
Elsa tar en liten tupplur och jag myser i soffan under mitt täcke och försöker bli frisk. När Elsa vaknar så ska vi leka lite och sen hoppas jag att hon vill hjälpa mig att tvätta, sortera bland alla tidningar och all reklam och förhoppningsvis hinna slå in lite julklappar. :) hihi.

När J kommer hem så har vi en hel del annat som vi ska hinna med, det är lite stressigt nu dagarna innan jul. Men under julen ska vi bara mysa, mysa, mysa och ta det lugnt. :) ♥

10.12.18

I personligt., I
Idag har jag inte gjort många knop - det har blivit en hel timmar under täcket i soffan, med en korsordstidning i handen och vicks under näsan. Haha.
Och Sara ringde och ville ha hjälp - med att avmaska sin katt Gunnar. ( Ja, han heter Gunnar, haha. ) Så jag fick gå dit och ge honom en tablett, Sara och Andreas hade bråkat med honom i evigheter och han spottade bara ut tabletten men när jag kom dit så gick det på två sekunder, vips så hade han svalt den - utan krångel. ;) Hihi.

Eftersom Sara också är en liten sjukling så tröstade vi oss med lite god mat hemma i vår soffa. tihi. :) Och efter att Elsa somnat så sött i soffan med oss så gick Sara hem för att titta på Robinson - vilket jag inte har sett ett enda avsnitt av, så jag var inte så intresserad. :)
Men det blev några mysiga timmar när hon var här och lekte med oss. :) hihi.

Och nu tittar jag och J på Grinchen - julen är stulen och myser i soffan, vår lilla trollunge sover sedan länge. ♥

Vill ni veta en sak? :) hihi. Jag har under en längre tid letat efter en garderob / byrå till Elsa - där hon kan förvara ALLA sina kläder. Heh. Och idag hittade jag en alldeles underbar shabby chic byrå i tidningen ( en två-dörrars, med två lådor nedtill ) - och efter lite ringande hit och dit och pratande med J så har vi bestämt oss för att köpa den. Så imorgon blir det en liten road-trip. :) Jippi. Den kommer bli sååå fin i Elsas rum. :)

Sjuuuuuk.

I personligt., I
Idag vaknade jag och var totalt förstörd - i både kropp och knopp.
Snorig till tusen, näsan var täppt och rinnig på samma gång, huvudet var tung och ömt, en hals som värkte och varenda millimetera av min kropp gjorde ont. :'( Buhu.
J hade sovit jättedålig inatt han också, så jag klev upp med Elsa, som tack och lov vaknade vid halv tio - så vi lekte i soffan och snorade tillsammans medans J sov vidare. Heh. ♥

( vår lilla snoriga trollunge ♥ hon är iaf underbart söt när hon är sjuk - jag ser bara hemsk ut. Haha. )

Och sen var han så snäll att han åkte ner på apoteket åt mig och köpte nässpray och alvedon. Under tiden myste jag och Elsa i hennes prinsesstält. Tihi. När J kom hem så fick jag påsen från apoteket och han tog med sig Elsa och åkte ner på stan - så att jag skulle få några timmar för mig själv - att spendera under täcket i soffan, där jag kunde tycka synd om mig själv och smeta lite vicks under näsan så att jag kan andas. Haha.
Tack J.

59 snabba frågor & svar.

I Blandat, I

Jag hittade lite tidsfördriv på Sändies blogg. :) tihi.

1. Hur gammal är du om fem år? 27 år.
2. Vem var den sista du träffade? Elsa och Johan.
3. Hur lång är du? 164 cm.
4. Vilken var den senaste film du sett? Inception.
5. Vem ringde du senast? Sändie.
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Åh, vad skoj. :) Puss ( till mamma. )
7. Vad är dagens planer? Fredagsmys tillsammans med J. ♥
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Det beror på. :)
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Skilda.
10. När såg du senast din mamma? För 3 veckor sedan. :(
11. Vilken ögonfärg har du? Gröna.
12. När vaknade du idag? 07.00.
13. Har du någon gång hittat en katt? Nej, om man inte räknar med katterna vi har hemma, som jag hittar varje dag. ;) haha.
14. Vilken är din favoritplats? Tillsammans med nära och kära. Vart som helst. :)
15. Vilken plats föredrar du minst? Där det är mörkt. Haha.
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? I ett stort vackert hus tillsammans med min familj och att jag har ett arbete som jag älskar. :)
17. Vad skrämde dig som barn? Mörker.
18. Vem fick dig att skratta senast? Elsa
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Egentligen inte, hade varit häftigt. :)
20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar.
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Oftast i linne och trosor. Längtar efter en mysig pyjamas.
22. Hur många kuddar har du i sängen? Jag och J delar på tre stycken.
23. Hur många landskap har du bott i? 2 st.
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Jo, det har hänt.
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota om jag är hemma.
26. Är du social? Ja. :)
27. Vilken är din favoritglass? Alla B&J. ♥
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Betala av mitt lån ( för bilen ) och spara en stooor del ( både till mig själv och J, men först och främst för Elsas framtid. ♥ ) Och sen skulle jag ta en heldag och shoppa. :) tihi.
29. Tycker du om kinamat? Aaa. :)
30. Tycker du om kaffe? Usch och fy.
31. Vad dricker du till frukost?
Vatten/Juice
32. Sover du på någon särskild sida? Aa, den bästa. :) Den som är längst bort från fönstret. Haha.
33. Kan du spela poker? Jodå, men jag är inte så jätteintresserad av det.
34. Tycker du om att mysa? Vem gör inte det? :) Älska mys! ♥
35. Är du en beroendemänniska? Beror på hur man ser det.
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Jaa. :)
37. Vill du ha barn? Jag har världens finaste trollunge. 
38. Kan du några andra språk än svenska? Ja.
39. Har du någonsin åkt ambulans? Inte vad jag vet.
40. Föredrar du havet eller en pool? Havet.
41. Vad spenderar du helst pengar på?
Mig själv, Elsa och J. :) tihi.
42. Äger du dyra smycken? Inte direkt, men det mest värdefulla är mitt Thomas Sabo-armband med olika berlocker. Det betyder väldigt mycket för mig.
43. Har du någon gång testat narkotika? Nej.
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Ett tuggummi.
45. Vem är den roligaste människan du känner? Oj, jag vet inte - alla har sin charm. :) haha.
46. Välj ett ärr på din kropp? Ehm, jag har inte så många ärr.
47. Vad har du för ringsignal? Paperweight med Joshua Radin.
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Ja, många - och det är Elsa som använder dem nu. :)
49. Flirtar du mycket? Ja, men bara med J. ♥ Tihi.
50. Vart togs din profilbild för din blogg? I en studio.
51. Kan du byta olja på bilen? Nej, då ringer jag pappa. Haha.
52. Har du fått fortkörningsböter? Nej.
53. Vilken var den senaste bok du läste? Det minns jag inte.
54. Läser du dagstidningen? Ja, jag brukar läsa Ljusnan.
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej, tyvärr inte.
56. Dansar du i bilen? Haha, ja det kan man väl säga - eller jag rör mig till musiken tillsammans med Elsa som brukar rocka loss i sin bilbarnstol. ;)
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Mix Megapol.
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Adresser till julkorten.
59. När var du i kyrkan senast? På Thilia och Williams dop.

Phew, färdigt. :) hihi.

10.12.17

I personligt., I
Som jag skrev tidigare så hade vi terminsavslutning på Idévärlden idag och eftersom jag inte hade någon barnvakt till Elsa ( och hon är fortfarande inte tillräckligt frisk för att vara på dagis ) så fick hon följa med mig. Mina lärare tyckte inte alls att det var något problem:
- Är man sådär söt så får man självklart vara med.

( självklart ska Elsa sitta lite vid datorn när hon följer med mamma till skolan, hihi. )

Hihi, Elsa charmade nästan alla - t.o.m Lotta som är rädd för små barn. Haha. :)
Och vår redovisning gick alldeles utmärkt - reaktionen blev precis som vi ville: skratt. Haha. Och vi blev överrösta med applåder när det var färdigt - och Elsa blev överlycklig när vi stod framför hela klassen i biografen och fick applåder - då hoppade och studsade hon i min famn med ett stooooort leende. :) hihi.


( Elsa trivdes bra framför datorn, en stor och fin mac - där hon kunde klicka med musen och peta på tangentbordet. Min trollunge. ♥ )

Efter alla redovisningar så fick vi lite lussekatter, pepparkakor och julmust. :) Smaskigt. Elsa minglade runt bland alla mina klasskamrater och charmade dem lite mer, hihi. Men sen tyckte hon att det blev lite tröttsamt att gå runt och mingla, så då sa hon ifrån - med ett högt skrik. Då var det bara att hoppa i ytterkläderna och åka hem. :) hihi.

Nu sover hon så sött, men förmodligen kommer jag snart höra hennes ljuva lilla stämma bubbla av glädje ifrån hennes sovrum. hihi. Då ska vi leka, leka, leka tills pappa J kommer hem. ♥

Jul- och nyårsledighet.

I De allra bästa., I
Idag var det min sista skoldag innan jul- och nyårsledigheten. Så nu är jag redan färdig med den första terminen, gud vad fort det har gått, vad mycket jag har lärt mig och vilka fantastiska människor jag har lärt känna. ♥
Speciellt alla underbara tjejer i klassen, både jag och Elsa stormtrivs tillsammans med dem. tihi. ♥
Så lite tråkigt är det ju att vi inte kommer träffa dem på väldigt länge, men i januari - då ses vi igen. :) Hehe.
Och den här klassen är såååå himla mycket bättre än min gymnasieklass  ( där var det ju alla löjliga grupperingar, folk som tyckte att de var bättre än alla andra och som jämt och ständigt skulle påpeka det, hmmf. Och de där som alltid skulle fjäska inför alla andra och säga att vi hade såååå bra sammanhållning i klassen och att de tyckte om alla såååå mycket i klassen, haha. Det roliga var ju att det var just de personerna som trodde att de var bäst i världen och att vi i resten av klassen bara kunde drömma om att få umgås med dem, HAHA. Det allra roligaste är ju att de personerna står och trampar på samma ställe, fortfarande - medans vi andra som har båda fötterna på jorden har gjort något mer våra liv och har riktiga drömmar som vi förverkligar. Nu är det vi som ser ner på dem - what comes around goes around. )
Nej men gud, nu blev det lite deppigt här, haha. Jag som bara ville berätta att jag trivs JÄTTEBRA och att vi är en härlig blandning av olika sorters människor och att var och en har sin egen charm. :) Jag tror att vi gillar varandra allihopa? :) hihi.
Lovely.

Men nu väntar 3 och en halv veckas ledighet - förutom en liten uppgift ( som ska bli jätteskoj att göra, bara fantasin sätter gränser den här gången, hihi. )
Resten av tiden ska ägnas enbart åt mina nära och kära. ♥

Det ska kärleks-boostas som sjutton!
:) tihi. ♥