♥ .äkta kärlek.

I De allra bästa., I
 
idag har jag o j varit tillsammans i ett o ett halvt år.
h i m l a u n d e r b a r t .
o jag älskar honom bara mer o mer för varje dag. det finns ingen bättre man i hela världen, o det finns ingen bättre pappa till vår bebis. ♥ vår son/dotter kommer ha de bästa föräldrarna som finns o det kommer finnas så mycket kärlek i vårt hem. så länge vi är tillsammans klarar vi av allt.
den 30 mars 2008 är en av de lyckligaste dagarna i mitt liv, den dagen jag o johan blev vi.
ett o ett halvt år idag, o jag ser framemot många fler år tillsammans med snygga, snälla, omtänksamma, underbara, roliga, glada, perfekta älskade älskade johan. ♥

magbilder.

I graviditeten., I

eftersom det verkar vara efterlängtat med bilder på bebisens förvaringsbox så bjuder jag på två stycken. :) haha. en från vecka 30 o en från vecka 33.



var tvungen o gömma lite privata delar med en blomma, haha.


o jag vet att jag ser ut som en jäkla heffaklump. oj oj oj. inte lika skoj, men jag längtar desto mer efter vår bebis. ♥

namnsdagsbarn 090929

I personligt., I


Mikaela.

woho, idag har jag namnsdag. :) det kanske man ska fira med en namnsdagsmuffins. :) låter väl smaskigt? :D
det var min kära pappa som sms:ade mig o gratulerade. annars hade nog dagen gått obemärkt förbi, haha, o jag fick lite dåligt samvete för att jag glömde bort hans namnsdag igår. heh. gravidhormoner som slår ut mitt minne totalt,. jag får skylla på det. (A)

stjärten neråt.

I graviditeten., I
 
besöket hos barnmorskan gick bra. :) mitt blodtryck låg fortfarande lite högre än vad som är normalt men hon håller extra koll på det så det är ingen fara. :) o bebisens hjärtljud låg på strax under 140 slag/minut.
men barnmorskan hade lite problem med att klura ut hur h♥n låg, det verkar som om h♥n har vänt på sig o ligger med rumpan neråt. heh. vi skulle känna efter lite extra vid nästa besök o om det fortfarande verkar som om lilla melker-märtha ligger med stjärten neråt blir det ev. ett ultraljud för att dubbelkolla.
men jag hoppas att vår älskade lilla bebis vänder sig själv. :) en sätesbjudning är inte något jag gärna vill uppleva. o inte heller något vändningsförsök, men melker-märtha är nog smart nog att vända sig med huvudet neråt. :) ♥












besök hos barnmorskan 090928

I graviditeten., I
idag ska jag till barnmorskan, o j kan tyvärr inte följa med eftersom han måste jobba. men jag o lilla ( läs: stora ) magen klarar oss utmärkt ändå, även om det känns extra bra när j kan följa med. ♥
ska väl kontrollera det vanliga o lyssna på hjärtljud o karin, min barnmorska, ska väl förmodligen känna efter om bebisen har fixerat sig ännu eller om h♥n åtminstone ligger med huvudet neråt. :) sist jag var dit så låg h♥n med huvudet neråt o jag hoppas att h♥n inte vänt på sig. men jäklar vad det inte är skönt när hon känner efter hur huvudet ligger, kilar ner händer långt ner i magen, haha. aouch.

har precis tryckt i mig ett stort glas med isbitar, haha, vad annars liksom. :) o nu tänkte jag diska o skriva handlingslista o ev. matlista för veckans alla dagar. hihi. o sen bär det av till mödravårdscentralen. :)

gravid vecka 34 ♥

I graviditeten., I
Vecka 34

Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.


det lilla pyret i min mage har börjat hicka något otroligt mycket nu också, hihi. lite udda känsla. :) även för johan. ♥
o min svullnad blir bara värre o värre, mina fötter är nästan lika stora som j:s, haha. o hela kroppen känns som en vattenfylld ballong. lite obehaglig känsla, men det är det värt i slutändan. ♥

090925

I personligt., I

idag är det löning för de allra flesta, även mig - dock blev lönen inget vidare denna månad, några obet semesterdagar som det gjordes ett rejält avdrag för på lönespecifikationen. men bara o bita i det sura äpplet o snåla hela månaden. :) heh.


men det är trots allt fredag idag, woho. :) o stämningen är väl blandad på jobbet, ikväll är det team-fest, jag skippar den dock eftersom vi ska åka till södertälje istället. :) mkt bättre, hihi. träffa mamma o syster.
men ett minus med dagen är att jag dum som jag är drog på mig ett par jeans, dock mamma-jeans, som trycker så himla himla hårt på min mage nu, aouch. så de kommer åka av fortare än kvickt när jag kommer hem idag. haha.
o så fort jag fått på mig ett par bekvämare byxor så måste jag packa väskan inför helgen o pricka av allt på att-göra-listan innan jag pular in alla pinaler o väskor i bilen o åker mot söderhamn för att plocka upp j innan det bär av söderut. haha.

kalorisnålt, men livsfarligt.

I personligt., I
jag kan förvarna er redan nu, det kommer handla om isbitar. haha.

imorse hade jag en nära döden upplevelse. både jag o j gjorde oss klara för att åka till jobbet o vi hade tagit på oss skorna o jackorna o jag hade precis stoppat en stor isbit i munnen.
o då händer det; slurp sa det o sen gled den ner långt ner i halsen på mig. o FASTNADE.
herregud, kippandes efter luft inser johan att det är något fel o dunkar mig i ryggen, o vips flög isbiten ut med världens fart o landade någonstans på köksgolvet. aouch.
jävlar i min låda vad ont jag hade i halsen sen.
så nu vill johan inte att jag äter isbitar obevakad. heh.

baby laughing.

I Detta får dig att le., I
ha ha ha ha, kan man göra annat än o skratta tillsammans med ungen? :)

bjuder på det här klippet, bra eftermiddagsunderhållning. :)

next up; södertälyeah.

I personligt., I


imorn eftermiddag tar jag o j bilen o åker söderut, närmare bestämt till slöddertälje. haha. :) det blir en liten weekend hos mamma o syster, o på lördag ska vi på bröllop - min mosters. :)
var väl den bästa uppdateringen jag kunde komma på nu för tillfället.

o jag kan ju också meddela att andrea undrar hur fasen jag ska klara av klimakteriet, hahaa. jag sitter nämligen o svettas ihjäl på jobbet medan de andra huttrar o fryser. o sen när de andra får mig o skratta så får jag världens svallningar o svetten rinner. ha ha ha. är det inte lite hemskt. men är man preggo så är man. haha. :) ge mig lite kyligare väder nu tack.

onsdag 090923

I personligt., I
då har vi kommit halvvägs denna vecka. :)

idag har jag försökt att vara lite extra positiv, förmedla lite positiv energi - även om det tar på krafterna när man egentligen bara vill skrika åt alla omkring sig. bleh. förutom mina närmsta arbetskollegor, de är guld värda. :)
o ingen matlåda hade jag med mig idag heller, o kort lunch, så jag fick ta bilen till statoil o köpa en korv med bröd. inte världens bästa lunch men jag får ta igen det med en bättre middag. :)

men jäklar vilken morgon jag har haft, jag nämnde ju tidigare att pappa o hans fru städade på deras vind, o då hittade de en hel banan-kartong fullproppad med mina gamla skivor, så nu ryckte jag åt mig en bunt skivor innan jag gick ut till bilen imorse o lyssnade på dem på vägen till jobbet. Herregud vilken walk-down-memory-lane. hahahaa.

aouch!

I graviditeten., I

om jag inte vore smartare så skulle jag seriöst tro att min rygg kommer gå av om min mage blir tyngre än vad den är nu. idag är det värre än vanligt, det ömmar o värker i varenda liten kota o varenda liten muskel.
men, det kommer vara så värt det när jag o johan får hålla i vår lilla bebis. ♥
o självklart kommer inte min rygg gå av, heh, men den kommer nog göra snäppet ondare innan bebisen bestämmer sig för att se dagens ljus. :)



jag vet att jag tjatar o gnatar om att jag har ont här o där, men det är faktiskt påfrestande o vara gravid. men samtidigt vill jag alltid påpeka att hur ont det än gör så kommer det vara värt det i slutändan, när vi får vårt lilla mirakel. ♥

gäsp.

I personligt., I
första dagen på jobbet efter nästan en veckas sjukfrånvaro. o ja, vad säger man?
jag är trött, trött, trött. o fortfarande sjuk - en huvudvärk som heter duga, snorig o ont i hela kroppen. aouch.


men det är väl bara o bita ihop o bära mitt strå till stacken.

tv-kväll.

I personligt., I

på tablån:

sveriges fulaste hem - på trean.
svenska hollywoodfruar ( bara för att det är så skrattretande, haha ) - på trean.
roast på berns - på femman.

u n d e r b a r t.

o allt dett avnjuts under täcket i soffan, med vindruvor o ett stort glas isvatten. :) o mysmagen. ♥ o jag tillåter mig själv att spendera flera timmar i soffan med tanke på att jag har varit ute o i stort sett rullat runt i en halvtimme, motion tror jag det kallas - men det är svårt när man är preggo. :) haha.
fler än jag som har tv-kväll? :)

mitt blodtryck.

I graviditeten., I
besöket hos barnmorskan gick bra, jag var dit på en extra kontroll eftersom mitt blodtryck hade stigit väldigt mycket förra veckan. o eftersom jag svullnat så mycket på sistone o har huvudvärk i stort sett hela tiden så ville hon hålla lite extrakoll så att det inte kunde vara havandeskapsförgiftning. men ingen äggvita i urinen o blodtrycket hade sjunkit lite, så de kändes bra. :) men nu har hon lite extra koll på mitt blodtryck hädanefter.

o jag fick lyssna lite på hjärtljuden också, söta rara lilla bebis. :) ♥
men jag ska dit redan nästa vecka igen. o om johan hinner hem från jobbet så ska han också följa med dit. :) men på det stora hela så ska jag börja ta det lite lugnare nu, inte stressa så mycket utan bara försöka njuta av livet. :) o framförallt bebisen i magen,.

090921, o besök hos barnmorskan.

I personligt., I
godmorgon kära ni. :)
jag är fortfarande sjuk men
jag hoppas att det är på bättringsvägen nu, imorn tänker jag nämligen jobba oavsett hur jag mår. dumt tycker kanske vissa, men jag tycker det är så himla tråkigt o vara hemma o vara sjuk.

15.30 idag så ska jag befinna mig på mvc o träffa min barnmorska. annars har jag ingenting planerat, bara ligga i soffan o vila. med en varm vetekudde, alvedon o ett stort glas med isbitar o iskallt vatten. :) hihi. o mysa med magen så klart. ♥

gravid vecka 33 ♥

I graviditeten., I

Vecka 33

Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.



jajamen, visst känner jag av att jag börjar bli tyngre, heh.
har varit väldigt svullen, väldigt länge. men det kommer vara värt det i slutändan. h♥n är värd varenda minut av väntan.

söndagsmys.

I De allra bästa., I
söndagskvällen spenderar jag ensam, ihopkurad under täcket i soffan - sjukling som jag är. j är hemma hos hans.
men vi har myst tidigare idag, j lagade god mat som jag med nöd o näppe faktiskt hade aptit nog o äta. o sen har vi kramats i soffan.

min underbara man. jag älskar honom så himla mycket. o jag kan inte få en bättre pappa till vår blivande dotter/son. ♥

idag 090920

I personligt., I

idag blir det inte alltför många knop. är fortfarande sjuk, men har ändå lyckats ta tag i vårt lilla diskberg o bäddat sängen, även om jag inom loppet av några timmar kommer dra med mig täcket ut i soffan istället. haha.
j är o spelar fotbollsmatch, tror det är säsongens näst sista, sen blir det innebandy-matcher jag kommer titta på istället. :)
under dagen måste jag dessutom försöka hinna med o städa lite i badrummet, organisera om helt enkelt, o detsamma gäller johans kläder i garderoben, det är total oordning där nu. måste även komma ihåg o plocka fram kycklingfilé så den hinner tina till middagen ikväll.

dags o samla styrka med andra ord. haha. min kropp är helt uttömnd på energi idag. gosh.

rallybrudar o ostkrokar.

I personligt., I
gårdagens filmval blev: rallybrudar.

filmen var faktiskt rätt bra. :) trodde den skulle vara totalt värdelös om jag ska vara ärlig, men jag blev glatt överraskad. :) o med lite ostkrokar blev det ju bara bättre. :) haha.
men målningen av spjälsängen gick sämre, jag kunde måla ungefär fem minuter, sen sa hela kroppen emot. jag kunde varken stå rakt, böja på ryggen för o måla längre ner, inte heller sitta på knä o måla. det börjar bli lite jobbigt - själva graviditeten - när jag psykiskt har orken till o göra en himla massa saker men kroppen orkar inte ens hälften av vad jag vill. men själva graviditeten, med det lilla miraklet som växer i min mage är helt UNDERBART. tänk vad mysigt när h♥n kommer ut till mamma o pappa. vi längtar.

ni som ska doppa penseln.

I personligt., I

någon som minns den reklamen som brukade gå på radio? Ni som ska doppa penseln i sommar. heh.

jag o j ska åka till flästa nu o träffa hans mamma, johan ska hjälpa henne med lite saker o sen ska vi måla spjälsängen för sista gången, sen är den redo o möta vår bebis. ♥ :) hihi.
ev. blir det kanske en film där innan vi åker hem o kramar kudden. inte världens händelserikaste lördagkväll, men den passar mig utmärkt eftersom jag fortfarande är sjuuuk.

gamla tider.

I De allra bästa., I
ha ha ha ha ha ha ha ha haa.


jag o sandra, nyårsafton 06-07 tror jag. haha. :) gud vad kort hår jag hade då,. o piercingen i läppen fanns kvar då den med. :)

linslusar e vi allihopa, allihopa, allihopa. :)

ett barn blir till.

I graviditeten., I
en gång i tiden, när jag jobbade på hemköp så köpte jag boken - ett barn blir till - av lennart nilsson. sen blev boken bortglömd o hamnade av någon konstig anledning på pappas vind. o igår städade de på vinden o hittade min bok, vilket gjorde mig JÄTTEGLAD. :) hihi. jag har gått väldigt länge o funderat på vart tusan jag har gjort av boken, o börjat känna mig smått förvirrad - så ni kan förstå vilket glädjetjut jag gjorde när de visade mig boken. haha. :)
en helt underbar bok, o helt otroliga bilder - ett måste för alla gravida, tycker jag. :)


.
Lennart Nilssons klassiker Ett barn blir till gavs ut första gången 1965 och har sedan dess översatts till 20 språk och sålts i tiotals miljoner exemplar. Världen över har människor i alla åldrar kunnat ta del av sagan om livets början, och miljontals blivande föräldrar har haft boken som följeslagare under graviditeten.
Nu kommer Ett barn blir till i en fjärde helt omarbetad och utökad utgåva i större format, med nyskriven text och över 350 nya bilder. Återigen har mästerfotografen Lennart Nilsson tagit unika, häpnadsväckande och vackra bilder av hur vi alla en gång blivit till. Vi får följa hela den fascinerande processen från spermiernas kapplöpning mot ägget till det magiska förlossningsögonblicket. Parallellt skildras graviditeten från den blivande mammans och pappans perspektiv. I ett kapitel får vi också veta hur par som har svårt att få barn får hjälp genom assisterad befruktning.
Ett barn blir till är både ett visuellt äventyr och en praktisk handbok för blivande föräldrar.
.

hemklickat.

I personligt., I

oh det är inte min dag idag. :(
eftersom mina fötter o vader har svullnat så mycket pga att jag är preggo så är det lika med att jag enbart har ett par skor som jag kan använda, o de köpte jag i en storlek större just för detta scenario,. o de skorna är ett par sneakers - vilket inte passar så himla bra då jag ska på bröllop nästa helg. haha.
så därför har jag efter lite funderande kommit på att jag kan beställa uggs-liknande skor från skopunkten, i storlek 39 ( en storlek större än normalt alltså ) för de kommer jag ju kunna använda sen ändå, just den modellen spelar ju inte så stor roll om den är lite större.
o de svarta kan ju faktiskt fungera på bröllopet eftersom det är utomhus. :)

                                     


men tro på fan, när jag gjort beställningen o får bekräftelsemejlet, så står det att jag beställt den lägre bruna modellen i storlek 39, vilket stämmer utmärkt men det står att den svarta, lite högre modellen, är beställd i storlek 37. herregud.
fort som attan skrev jag ihop ett mejl o mejlade skopunktens kundservice för o se om de kan rätta till min beställning, vilket jag verkligen hoppas.
alltså varför händer allt mig? haha.

o ja, jag vet att "uggs" inte är världens hit längre, men är man gravid o svullen så får man faktiskt använda vad som helst i klädväg, det handlar helt enkelt bara om vad som är bekvämt. :) haha. o vart jag hamnar på fashion-skalan spelar ingen roll. :) haha.

lördagmorgon.

I personligt., I
godmorgon allesammans. :)
jag är uppe med tuppen, som vanligt -
men fortfarande inte helt kry. o j ligger fortfarande o sover, o snarkar. ;) haha. kan tänkta mig att han ser lite ut som på bilden nedan min darling. haha. :)
nerå, han är faktiskt söt när han sover. :)



o vad händer idag? jadu, vad som än händer kommer det inte göras i allt för många knop, måste ta det lilla lugna. både för min o melker-märthas skull. ♥
tänkte iaf börja med o gå in i sovrummet o försöka ruska liv i johan, hihi.