gravid-cravings.

I graviditeten., I
min allra största gravid-craving nuförtiden är nog i s b i t a r. :) så himla, himla gott. även fast de inte smakar något särskilt, men det är ju så himla gott o tugga sönder dom där härliga, iskalla små bitarna. :) haha.

ska nog ta mig ett stort glas fullt med härliga isbitar nu. haha. :)

första arbetsdagen efter semestern.

I personligt., I


ja, då var årets semesterdagar slut, o nu är jag tillbaks i vardagen. :) att träffa arbetskamraterna är ju självklart jätteskoj, men att jobba är väl inte det roligaste man kan göra. ;) haha. men ska bli skönt o få lite rutin på livet, inte sova bort halva dagarna utan istället åka till jobbet o vara lite duktig. :) o tjäna lite pengar of course. :)
har precis ätit lunch med malin, pratat bebisar i stort sett hela tiden. :) woho. är ju tamejfan gravidmagar överallt på jobbet, haha. undra om det smittar? ;)

emmaljunga city cross.

I graviditeten., I
tack mamma, pappa o kicki för barnvagnen. :)
jag önskade mig ju som sagt en barnvagn i födelsedagspresent, men det var ju ingen idé o köpa den redan i juni så därför har jag väntat med det tills nu, när det dök upp en alldeles perfekt på blocket. :) hihi.

det blev en svart emmaljunga city cross. o en tillhörande mjuklift.


det blir en bild från google eftersom vagnen står i hörnet i sovrummet o inte har lust att vara fotomodell för tillfället, haha. :)

södertälje tur o retur.

I personligt., I
jag o j tog en liten weekend, torsdag - lördag o åkte ner till södertälje o hälsade på mamma o lillasyster. :)

torsdag: bara några timmar innan vi skulle åka till södertälje så hittade jag en jättefin barnvagn på blocket, o efter ett samtal var det bestämt - vi tog en liten omväg o åkte förbi ludvika på vägen ner o hämtade barnvagnen. :) hihi. tack pappa för lånet av gps:en, utan den hade vi nog varit hopplösa. haha.
kvällen spenderades i soffan hos mamma, o det slank ner lite kebab i våra magar också, syster tog en pizza. :) heh.

fredag: vaknade relativt tidigt, men fick mig en otrevlig överraskning - en sjukt stor korsspindel som hängde o dinglade i taket, bara centimeter från mitt huvud. ja, självklart skrek jag som en dåre, haha. o tvingade j o vakna för o fånga spindeln i en glasburk. haha.



o efter en jättegod frukost åkte jag, j o lillasyster ner på stan o tittade runt lite i butikerna. :) hittade något enstaka plagg till mig själv o en gudomligt fin overall till bebisen. ♥
på kvällen bjöd mamma oss på en asiatiskt/mongolisk restaurang där vi åt buffé, vilket resulterade i proppfulla magar, haha. :) alla såg nog lite ut som mig när vi vaggade därifrån ;D haha. o efterrätten var nog det allra bästa, friterad banan o glass, J U M M I E. tack mamma. :)
fredagens sista timmar spenderades på biografen, jag, j, syster o george åkte till heron city o tittade på sommaren med göran. :) himla, himla rolig film. hela biografen skrattade i kör. haha. :)



lördag: jag vaknade först, som vanligt :) heh. pratade lite med mamma innan hon gick ner på stan, o sen väckte jag resten av familjen. ;) o efter en stund var vi redo, o åkte till strängnäs o hälsade på min moster merja, fredrik o deras söta dotter Lova. :) hihi. hämtade även vaggan som vår lilla bebis ska få sova i de första månaderna innan vi byter till spjälsäng. :) merja o fredrik bjöd på jättegod lunch, o fika - äppelkaka som smakade ljuvligt. :) o Lova var bebisambassadör o visade allt vad det innebär att ha en liten bebis. :) hihi. ♥

o på lördageftermiddagen begav vi oss hemåt mot bollnäs, med både barnvagn o vagga i bilen, hihi. :) nu är det bara en bilbarnstol som fattas o sen är vi redo för vår lilla bebis. ♥ hihi.

men som sagt, vår lilla weekend var lugn o skön. :)

gravid vecka 29 ♥

I graviditeten., I

Vecka 29

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

















bokat bord.

I personligt., I
ikväll slår vi på stor hörröni ;) ha ha. jag, j o några vänner ska ut o äta på tranan, heh, 25-kronan ikväll. :) mumsig mat för endast 25 kronor kan man ju bara inte säga nej till. ;) haha. o jag har längtat efter maten ända sen förmiddagen idag då vi bokade bord, haha.
klockan åtta ska vi slå oss ner o äta. :) jummie.



men sen har vi ju den eviga frågan nuförtiden, vad ska jag ha på mig?
kläderna börjar ju bli en aning för små nu, haha, tshirtarna går ungefär till naveln på mig. haha.

lite shopping.

I personligt., I
Dagen före lön är min plånbok oftast väldigt tom, men i måndags var jag o j ute på en liten shoppingtur, haha, eller inte. men jag gjorde åtminstone tre fynd, hihi.
en liten söt tröja till "melker", som för övrigt också kallas "märtha", haha. :) o sen två stycken mössor åt mig själv, från Rut m.fl. :) även johan köpte en sån svart. ;) heh.

barnmorskebesök.

I graviditeten., I


idag ska jag till mvc o träffa karin, min barnmorska. :) ska vi väl mäta magen, lyssna på hjärtljuden hos h♥n som bor i min mage för tillfället. :) hihi.
efteråt blir det lunch med min kära pappa. :)

minigolf.

I De allra bästa., I


jajamen, ikväll ska jag o j spela minigolf tillsammans med therese o tony, hihi. kan bli riktigt underhållande, speciellt om det går dåligt för johan, som är en sån dålig förlorare, haha. ;)
men jag vet redan såhär i förväg vem som kommer knipa sista platsen, vilket kommer bli jag, haha. :) minigolf är inte min starka sida, men det är skoj ändå. :)
men lilla bebisen i magen kanske ger mig lite extra tur idag, heh. ♥

lunchdejt.

I personligt., I
idag har jag en lunch-dejt med josefin o sandra. :) ska bli trevligt, slå oss ner med våra tjocka magar, utom sandra då, hihi, på något mysigt café o äta en bit mat o prata lite. :)

o efter det blir det nog en fika tillsammans med johans kompis norberg. men allra först - en dusch. :) hihi.

svårt o skilja på mitt o ditt.

I personligt., I
alltså det finns så jävla dumma människor här i världen, ska det vara så svårt o skilja på mitt o ditt? herregud.
lågt självförtroende o viljan att förstöra för andra, att den är så stark hos vissa, suck. lämna det som är mitt ifred.

milkshake. ♥

I graviditeten., I


gudars vad sugen jag är på milkshake. :) mumsfillibabba. gravid-cravings ni vet. ;) haha. ♥

thousand island, jajamen - tusen år.

I personligt., I
lunchen idag bestod av hemmagjord kycklingsallad, j u m m i e.

meeeeen,
såhär såg scenariot ut:
jag har gjort iordning en stor skål med kycklingssallad o normalt sett brukar jag inte ha någon dressing på överhuvudtaget, men eftersom j hade ställt fram den på diskbänken åt oss så tänkte jag att lite dressing kan nog vara gott, o så ringlade jag över lite på salladen.
sen tog jag min sked o gick ut i vardagsrummet, o proppade munnen full med en jättestor tugga, samtidigt som jag ber johan ta med sig dressingen när han var klar i köket,. o då säger han:
- men du, den är gammal.
jag slutar tugga omedelbart, känner salladen o alla bacillusker växa i min mun o glor med stora ögon på johan:
- man va? skojar du? hur gammal då?
- ehm, gammal bara. ( o så har han världens flin, haha )
ja, ni kan ju tänka er vad som hände sen, jag springer ut i köket o spottar ut all förbannad sallad i soporna, bleeeh.
 kan ni förstå besvikelsen o irritationen när jag hade sett framemot min kycklingsallad med dressing, o så är den gammal. haha. jävla skit.
men jag lyckades iaf äta resten av kycklingsalladen som I N T E hade fått dressing på sig. :)













skötbord.

I graviditeten., I
jag o j behöver inte köpa något nytt skötbord till vår älskade lilla bebis, utan vi fick ett av min snälla arbetskamrat anna. :) visst, skötbord behöver inte vara dyra men det är bra att vi sparar några hundralappar. :) hihi.
o skötbordet är från ikea o en väldigt enkel modell, vilket faller oss i smaken. :) då kan man köpa till finare förvaring/lådor o ha under o köpa till en mysig o fin liggdel ovanpå., :) o det tar inte alls speciellt stor plats vilken är jättebra eftersom vårt badrum inte är universums största. :) haha.
SNIGLAR Skötbord

gud vad jag längtar efter mammas o pappas lilla gull. ♥

film-mys.

I personligt., I
igår spelade johan fotbollsmatch o jag tittade på nästan hela matchen, jag gav dock upp när regnet började ösa ner, heh. vilket ni kanske förstår. :) o kilafors tog hem segern. :) bra där.

o när jag kom hem bad systeryster mig att titta på en klipp från mtv:s serie 16 and pregnant, o ett avsnitt om Catelynn som adopterade bort sin dotter direkt efter födseln, o herregud vad jag grät, tårarna var ohejdbara. beror nog mycket på alla mina graviditetshormoner men jag tror nog de allra flesta har svårt att hålla tårarna borta.
länk till programmet om det är någon som vill se, det är ungefär 40 min långt o ni får inte spola om det är så att ni tänker titta. men jag varnar er, ha en näsduk i närheten o ingen mascara på.



o efter att j kommit hem gjorde vi iordning tacos som vi mumsade i oss, o kvällen avslutades med filmen the green mile som gick på trean. mkt bra film, jag hade redan sett den men inte j så jag tittade på den för hans skull. ♥

att sticka ut det e inte min grej.

I Detta får dig att le., I
så himla skön snubbe. :) hihi.

cp-låten.


fejkade fejs.

tänkte bjuda på ett litet leende såhär på eftermiddagen en regnig lördag i hälsingland. :) hihi.
dagen har spenderats hemma hos pappa o familjen på förmiddagen, fikade o firade simone som fyller 19 år på måndag,. men då har hon flyttat till åre så vi firade henne idag. :) åt världens godaste tårta o drack mer is-te, det jag nämnde i ett tidigare inlägg, jummie. hihi.
o sen åkte jag o j hem till hans föräldrar o tittade på kattungarna, hihi, jättesmå o söta. :)

nu är johan o värmer upp inför sin fotbollsmatch som börjar klockan 6, o jag ska skjutsa en vän vid samma tid så jag blir lite sen till matchen, men huvudsaken jag kommer dit o visar mitt stöd. :) heh. o jag håller verkligen tummarna för att mitt paraply inte kommer behöva användas. :) heh.

bullmamman är i farten.

I personligt., I
om ungefär en timme kommer jag o j kunna äta varma, nybakta kanelbullar o dricka ett stort glas mjölk. hihi. Degen håller på o jäser för tillfället o jag ska snart tillsätta socker o kanel o fläta små bullar o sen efter lite mer jäsning ska de in en snabbis i ugnen,. :)  J U M M I E.
men jag hade glömt o köpa pärlsocker så j är snäll o cyklar ner till coop just nu för o handla det. :)

jag undrar om det är mina preggo-hormoner som gör mig så mammig, haha. ;) vill baka hela tiden,haha.



men han gör väl allt för o få lite nybakta bullar, haha. ♥

män som hatar kvinnor.

I De allra bästa., I
gårdagens filmkväll tillsammans med sandra o camilla var lyckad
, as usual. :) hihi. ♥
filmvalet för kvällen blev "män som hatar kvinnor". o dra mig baklänges vad jäkla bra den var. även om den var lite hemsk vissa bitar men jag älskar den., bravo, bravo, bravo.

gravid vecka 28 ♥

I graviditeten., I

Vecka 28

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10-30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?


tiden går. :)

lite fräschare.

I personligt., I
idag blev jag o j bjudna på lunch hemma hos pappa, väldigt trevligt. :) o efter lunchen blev det lite friidrott o fika. :) jag fick smaka världens godaste is-te, med äpple o lime-smak, ljuvligt. :)
o efter det tog vi en liten tripp förbi dollar o mobackes, på dollar handlades det nya ljuslyktor, bordstabletter och självklart några pingvinstänger, hihi. :) godis är gott, haha.
på mobackes handlade vi lite nya blommor o en kattleksak till kissemissarna - fylld med kattmynta o annat gott som gör katter galna. o tro mig - amadeus blev helt sinnesjuk,hahaa, dreglade ner hela leksaken på två minuter o rullade runt på golvet o myste o kramades med musen. haha.
innan vi kom hem hann vi med en liten titt inne på jysk o fyndade lite på rean, en hel drös med handdukar - riktigt billigt, mörkgråa o inte helt släta. blir nog sköna o torka sig med efter en varm dusch. :) hihi.

gårdagens kalas.

I De allra bästa., I


eftersom camilla fyller år imorn så bjöd hon på fika igår. :) bullar, kakor o hemmagjord saft, jummie. jag gjorde sällskap dit tillsammans med sandra o hennes små guldklimpar till barn. :)
o jag hamnade bredvid liam vid köksbordet, ha ha. det var på både gott o ont. :) han är en riktig liten charmör när han är på det humöret, då flinade han o försökte mata "melker" med kakor genom magen, ha ha. o han skrattade när kakan låg kvar på magen. heh. men sen ledsnade han o puttade ner bullen under bordet istället, haha. men med ett sötflin som heter duga. :)
en fin kväll.

dock var jag lite handikappad eftersom min mobil hade följt med johan på hans fotbollsmatch i norrala. ha ha ha. den låg kvar i fickan på hans tröja o det insåg jag ungefär fem minuter efter att han åkt hemifrån, ehm. vilket resulterade i att jag vände upp o ner på hela lägenheten när jag irrade runt som en yr höna i hopp om att den skulle ligga någonstans här hemma. haha. men icke sa nicke. den kom hem ungefär fem timmar senare. (a) o johan hade sveriges bredaste leende o tyckte det var väldigt roligt, ha ha.

körsbärsplockning.

I personligt., I
idag har jag o j varit på stan o lunchat på krokanen, vi åt utomhus i det fina vädret. :) o tittade lite i affärerna innan vi bestämde oss för att åka till kilafors, hem till johans föräldrar,. :) o när vi väl var där så hjälpte vi dem o plocka lite körsbär. :) o jag trodde seriöst att johan skulle ramla ner från taket flera gånger, ha ha. han försvann in i trädet ibland. (a)

  

 

 

sunshine. :)

I personligt., I


jäkligt skönt med en solig dag för ovanlighetens skull. :) hihi. jag o j ska åka ner på stan o uträtta lite ärenden o njuta av semestern o det fina vädret. :) o om jag får min vilja igenom så blir det en stor fet glass i solen, haha. :)
nej nu ska jag hoppa i skorna o gitta från lägenheten. :) bye.

baby boom - magnus uggla.

I youtube., I
hahaa, jag gillade verkligen den här låten när jag var liten. :) o videon är ju klockren, tyvärr hittar jag den ingenstans så ni får nöja er med att bara lyssna. :)


hihi. :)

en bullmamma.

I personligt., I
i dubbel bemärkelse. ha ha. :)

igår bakade jag bröd själv för allra första gången
- grahamsbröd blev det o dom smakade ljuvligt. :) de blev färdiga lagom till kvällsfikat, så jag o j mumsade i oss dem samtidigt som han besegrade mig i alfapet - för tredje gången, ha ha. :) han är ruskigt duktig på det, o jag är väl mindre bra. ;) hihi.


nästa bakningsprojekt blir kanelbullar. :) johan beställde det igår nämligen. :) haha. så jag får försöka mig på det också, vore himla mysigt o kunna baka goda kanelbullar. :) hihi. äkta mamma liksom. :)