Ett besök på frisörsalongen.

I personligt., I
Det blev ännu ett besök på Salong Donna.
Första gången blev håret alldeles för ljust och en alldeles för varm ton, så jag fick gå dit en andra gång och då la hon i en toning som dämpade den varma tonen och gjorde håret kallare och lite mörkare.
Toppen tyckte jag.
Men en vecka senare var mitt hår precis samma färg som efter första besöket. :(
Efter att ha varit dit och pratat med dem ytterligare en gång så lovade de att lägga i en till toning - utan att jag skulle behöva betala för det. Tack och lov.
Så nu är jag mörkare och kallare i håret, IGEN, men vi vet inte alls hur länge det kommer sitta i.
Och har jag otur så försvinner det inom en vecka igen, men jag håller tummarna för att det inte ska bli så.


Men för tillfället så är jag väldigt nöjd. :) Och hon fick göra vad hon ville med mitt hår när hon var färdig så hon kramade bara upp mina egna lockar, så ikväll är det fluffigt, haha. :)
Och det är som vanligt svårt att göra färgen rättvisa. Det är väldigt mycket skiftningar i det och slingorna finns kvar, men syns inte direkt på bilderna. :)

Dagens bilder.

I Fotografier., I
Nästan 30 grader varmt hela dagen, toppen,toppen,toppen. :)
Och vi myste utomhus i flera timmar. :) Skönt. Och Elsa var piggelin och glad nästan hela tiden, trots att det t.o.m verkar vara två ( ! ) tänder påväg. :) ♥






( mobilbilder, därav den dåliga skärpan. )

2010.06.29

I personligt., I
Jag och Elsa myser i solen på Slånbärsvägen idag. Toppen! :)
Blir nog här hela dagen tills det är dags för ytterligare ett frisör-besök, herregud.


Vad gör ni idag? :)

2010.06.28

I personligt., I
Idag fick jag min föräldrapenning, tack försäkringskassan - eller inte. Haha.
Så räkningarna är betalda och jag har typ ett korvöre kvar, buhu. :(
Jag får leva på luft och kärlek helt enkelt. ;) tihi.
Älskade Elsa sover en liten stund nu, hon är lite extra gnällig nu eftersom hennes allra första tand är påväg. :) hihi. Det är en liten, liten vit prick i tandköttet i hennes underkäke och det är vasst när man känner efter med fingret, tihi. :) Mammas älskling blir stor. ♥

Och dagens planer ser ut som så att vi tänkte vistas utomhus lite senare när det har blivit molnfritt. :) tihi. Och sen är det ett besök på BVC inbokat. :) Vägning och mätning.

Just ja, har jag berättat att Elsa kryper nu? :) Och att hon sätter sig på knä och även drar sig upp längs möbler? :) Gohjärtat. ♥

2010.06.27

I personligt., I
Idag har jag och Johan bättrat på vår obefintliga solbränna. ;) Haha.
När vi vaknat imorse, eller vaknat och vaknat - blivit väckta av söt-Elsa, tihi, så åkte vi till Björktjära för att mysa hemma hos pappa hela dagen. :)
Det har inte varit ett enda moln på himmeln på hela dagen - U N D E R B A R T. Så vi har lekt på gräsmattan, hoppat studsmatta, spelat badminton och snoozat lite i solen. hihi. ♥ Och älskade Johan klippte gräsmattan åt pappa. ♥












Elsa gillade inte att bli insmörjd med solskyddsfaktor 50 hela dagen, haha. Men det struntade mamma och pappa i, hehe - vi vill ju skydda vår lilla trollunge från solen. ♥

Midsommardagen.

I De allra bästa., I
Efter att ha väntat, i vad som kändes som en evighet, på att vår underbara trollunge skulle komma hem ♥ ifrån farmor så mötte vi upp Sändie och promenerade ner på Coop för att inhandla det sista inför kvällens grillning. :)
När vi kom tillbaks hem var det bara att packa iordning allt och bege sig till pappas och Kickis hus på Björktjära. :) Där tändes grillen och grabbarna höll sig där i närheten medan vi tjejer höll oss i köket, där potatisklyftorna var i ugnen och salladen skulle skäras. :)
Vi dukade ute på deras inglasade altan och finns det hjärterum finns det stjärterum brukar man väl säga, hehe. Vi som grillade var:
Jag, Johan och Elsa, Sandra, Nicklas och Liam, Camilla, Åke, Tim och Melvin.
Maten smakade ljuvligt, tack tack Nicklas för dina grillkunskaper - dem uppskattades väldigt mycket. Haha. :) Och vi mammor satt väl still i stolarna hela kvällen och pratade om allt mellan himmel och jord ( som vanligt, haha. ) och lät papporna roa de små monstrena ;) haha. ( inte alltför vanligt, haha. ) 
När alla barnen hade tröttat ut sig alldeles förfärligt och blev både trötta och griniga så packade vi ihop och var och en begav sig hem till sitt.
Och det här måste vi göra om väldigt snart. tihi.

Det var Liam som var fotografen under kvällen, så några bilder har jag inte än. Men jag ska försöka få Sandra att skicka dem till mig. tihi.

En toppenkväll. ♥

Midsommarafton.

I personligt., I

Vår midsommarafton var jättemysig. ♥

Dagen började med en promenad på stan, där vi hamnade på Såfin samtidigt som Maria Montazami var där och shoppade med sin mamma. ;) tihi.
Därefter åkte vi hem och packade in Elsas resesäng, pyjamas och allt annat som små bebisar behöver, i bilen - eftersom hon skulle spendera natten hos sin farmor och farfar. :) tihi.

Men först åkte vi till Kilafors för lite midsommarfirande, tihi, dans runt midsommarstången och allt annat som hör till. :) Och vem tror ni dyker upp då? Martin Stenmark, Hanna Hedlund och deras barn. hihi. Två kändisar på en och samma dag, haha, det hör ju verkligen inte till vanligheterna. ;)


( Jag var tvungen att ta en bild på familjen stenmark/hedlund, tihi. Ser ni dem längst bort? Haha. )

Middag åt vi tillsammans med Johans mamma
och sen åkte vi tillbaks till Bollnäs, utan Elsa. Det var lite jobbigt måste jag erkänna, men det gick bra - Elsa är ju en så snäll bebis. ♥ :) tihi. Så hennes farmor hade det nog inte alltför jobbigt. ;) haha.

Midsommarkvällen spenderas först på Blomkransen tillsammans med Johans vän Fritz och hans flickvän Evelina och son William. :) Även Evelinas systrar med respektive var där, det grillades och skrattades en hel del. :) Toppen. tihi.




Efter ett par timmar åkte vi vidare till Knuss, i Freluga där syster Simone, hennes pojkvän Jesper och hans släkt befann sig. :) Och där stannade vi kvar hela kvällen/natten och hade det alldeles fantastiskt.
Innan vi åkte hemåt myste vi på bryggan en stund. ♥

Tack alla inblandade för en jättefin midsommarafton.

Lilla Amadeus. hehe.

I Lilla Elsa, I
Haha, jag lekte med Elsa i sängen igår eftermiddag och då kom Amadeus och gjorde oss sällskap, vilket han ångrade ganska snabbt.
Elsa kröp fram till honom och tog en redigt tag i hans päls, och ryckte hit och dit. Haha. Det är tur att han inte biter eller klöser barn. :) Visst säger han ifrån ibland, men inte med klorna ute och inga vassa tänder.
Och nu när Elsa börjar kunna följa efter honom så kommer han nog få sig en del tjuvnyp, haha. :) ♥

2010.06.24

I personligt., I
Aj, idag har jag lite ont i huvudet, haha. Men det är självförvållat. :)
Dum som jag är så följde jag med lillasyster Simone och hennes vän Amalia ut igår kväll. Det var jättetrevligt och vi hade en toppenkväll men idag är jag som sagt inte i världens bästa form.
Herregud, jag bestämmer mig väl aldrig en halvtimme innan det är dags att åka att jag ska festa, haha. Kontrollfreak som jag är. ;) Haha.
Men som tur är så har jag bara lite huvudvärk och är lite extra törstig idag, så Elsas mamma är lika tokig som vanligt. :)
Det är tur att jag har Elsa som är lika glad som vanligt och skiner som en sol, så jag får lite extra energi, hihi. Må dåligt kan jag faktiskt göra ikväll när Elsa har somnat. :) Haha.
Vi ska leka, mysa och tvätta idag, haha. :)

( idag, och som nästan alla andra dagar, så har jag mitt fina halsband med ett hjärta där det står Elsa. Och sen fick det åka på en prickig sak. haha. )


Och om en stund kommer kusinvitamin Josefin och min farbrors fru Katarina hit och hälsar på. :) De är påväg till Umeå men stannade till här i Bollnäs för att träffa mig och Elsa. :)

Min underbara man.

I De allra bästa., I

Igår när Johan kom hem efter att ha hjälpt sin mamma med lite saker så hade han plockat en stor fin sommarbukett åt mig. ♥
Om det inte säger - jag älskar dig - så vet jag inte vad som gör det. tihi. ♥




Jag älskar dig Johan. ♥

Älskade Elsa.

I Lilla Elsa, I
Igår när Elsa skulle sova så drog hon sig upp på knä i spjälsängen flera gånger, så vi flyttade ner den ytterligare en bit.
Och idag ställde hon sig upp. :) Mammas trollunge. ♥ Flera gånger, så jag lyckades få det på film. :) Och hon är så överlycklig när hon står upp. ♥

Och jag har lyckats filma åt fel håll, tyvärr. Hehe.
I början tappar hon nappen, söta lilla gumman, och sen kämpar hon för att ställa sig upp igen. hihi. ♥

illamående.

I personligt., I

Eftersom jag unnade mig mycket godsaker igår så blev min kropp mer eller mindre chockad över allt socker - och jag mådde illa nästan hela dagen. Haha.
Direkt efter första tårtbiten mådde jag illa, och ändå åt jag fler bullar och drack mer saft, haha. Jag tänkte passa på den enda dagen jag tillät mig själv att äta onyttiga saker. Haha. Och ju längre dagen gick, desto mer illamående blev jag.
På kvällen låg jag i soffan och åt bullar samtidigt som jag sa till Johan att jag nästan höll på att kräkas. Haha.
Och idag får jag ta mitt straff, huvudvärk utan dess like, socker-illamåendet är kvar och jag är trött, trött, trött.

Men det var det värt, haha. :)

Mina auktioner.

I personligt., I
De preggon som läser min blogg - ni har väl inte missat mina auktioner på Tradera? :) hihi.
En hel del mammakläder men även två jättefina amningslinnen. :)

( klicka på länken ovan för att komma till mina auktionerden rosa textsnutten i första meningen alltså, hehe. )

2010.06.22

I personligt., I
Min födelsedag har varit TOPPEN. ♥
Tack till alla som hade möjlighet att komma hit idag och tusen tack till alla som gratulerat mig idag. :) Kärlek till er. hihi.
Dagen började med ett litet paket från älskade Johan, en superfin berlock till mitt thomas sabo-armband - i form av ett hjärta - och det passade utmärkt bredvid de andra berlockerna jag fått av honom tidigare, mitt E och mitt J. ♥
Sen lekte jag med vår trollunge en stund innan det var dags för ett besök på Mobackes tillsammans med Sandra, tihi. Det inhandlades två blommor, en till köksbordet och en till vardagsrumsbordet, färgglada saker. :) tihi.
Och senare fick vi besök av söta Andréa och lilla Knut, och av dem fick jag en fin blomma i en helt underbart vacker kruka. ♥ Tack tack tack.
Innan det var dags för födelsedagsfika tog vi en liten promenad till lekparken och myste.

Vår gullunge älskar sand och grus. ( Och ja, jag såg till att hon inte fick tag i några fimpar eller annat äckligt. )

Sandra och magen samtalar med Andréa, lilla Knut sover i vagnen och Elsa äter grus, haha. Trollunge. ♥

Amanda myser på gräset. :)

Liam åker rutschkana, åt fel håll. tihi. :)

Och sen åt vi godsaker och hade det jättetrevligt. ♥ Och jag fick ett lite humoristiskt födelsedagskort av Sandra och Camilla m. familjer där det stod att de skulle bjuda mig på middag någon dag. Också en toppen-present. :)

Nicklas fikade med barnen i köket och såg till att de inte åt upp alla bullar. Haha.

Knut myste på Sandra preggo-mage. :) tihi.

Och Elsa busade med Camilla. :) hihi.

Mor och dotter gör fina grimaser för kameran. ;) haha.

Underbara människor. ♥

Och Tim gillade mina tårtor. :) smaskens. hihi.

Andréa och söta Knut, som hade fått en lite för stor mössa av sin mamma - även om det var den minsta storleken. tihi.

Och Elsa lekte med Sandra, tihi. Hon har ju så långt fint hår som Elsa älskar att dra i, haha.

Som sagt, det är jätteskoj att dra i, haha. :) Trollungen. ♥
( Och det här är för övrigt typ den enda bilden på mig från idag, lite synd - jag vet. )

När alla hade fikat och lekt färdigt så blev både barn och föräldrar trötta. :) hihi. Och efter att Elsas farmor kommit på besök och tog hand om nattningen av Elsa, så åkte jag och Johan och handlade hem lite mat, onyttig sådan - men idag har jag fuskat med min lchf, men det får man faktiskt göra på sin födelsedag, haha. :)
Och efter att maten var uppäten så fick jag ett till födelsedagskort av kära Johan, där det stod att jag får ett par converse i valfri färg, TOPPEN! :) hihi. Han kan han, min älskade man. ♥

Och klockan 22.10 fick jag ett sms av min älskade mor, där hon skrev att för exakt 22 år sedan fick hon upp sin första prinsessa på bröstet. Och att hon älskar mig. ♥

Återigen, tack tack tack för en jättefin födelsedag. ♥
Nästa vecka tar vi en till omgång fika med dem som inte kunde vara med idag. ♥ tihi.

Födelsedag.

I personligt., I

Idag är ingen vanlig dag, nej det är ingen vanlig dag för det är MIN födelsedag. Hurra, hurra, hurra. ♥
Tihi. Kalas hela dagen. :)

Tårtor.

I personligt., I
Det är allra första gången jag gör helt egna tårtor. :) Tidigare har jag bara gjort smörgåstårtor men denna gång blev det två gräddtårtor. :) Mums. Och jag hoppas att de smakar ljuvligt. :) Hihi.

Tårta nummer 1.
Marängbottnar med hallonsylt och vaniljkräm som fyllning och den är dekorerad med grädde, olika sorters strössel och glitterglasyr. :) tihi.




Tårta nummer 2.
Chokladtårtbottnar med vaniljsås och jordgubbssylt som fyllning och den är dekorerad med jordgubbar, grädde, strössel ( sockerpärlor ) och riven vit choklad. tihi.



Jag längtar tills imorgon när jag får smaka på dem. :) haha.

2010.06.21

I personligt., I
Idag myste jag och Elsa länge i sängen innan vi klev upp. :) Och sen lekte vi tills Sandra ringde och sa att de var redo att åka till Kilafors, hem till Camilla, Åke, Tim och Melvin.
Då gjorde vi oss iordning och åkte dit, där myste vi i solen ett par timmar innan det var dags för mig och Elsa att åka hemåt igen. För bullbak och tårtbakning. :) tihi.

Såhär såg jag ut idag. :)
flätad lugg och lilla-my-knut. :) Håret var betydligt finare än dagens klädsel, haha. :)

Och såhär mysigt hade vi det i solen. :)









Jippi!

I personligt., I
Idag hade jag fått ett brev ifrån Idévärlden och så här såg det ut:

Så nu är jag JÄTTEGLAD. :) Och ännu bättre blir det ju när solen skiner och jag fyller år imorgon. :) tihi.

Bröllopsdagen.

I personligt., I

Självklart kommer tv:n vara på hela dagen, även om jag inte sitter riktigt fastklistrad i soffan - men när själva vigseln äger rum tänker jag definitivt titta. :) Jag tror att Victoria kommer ha en alldeles fantastisk klänning. :) tihi. Tittar ni?

Inlägget nedan,

I personligt., I

Jag provade att mobilblogga ANDREA ;) haha.

testar bara :) hihi

I personligt., I

testar bara :) hihi

Prinsen och prinsessan.

I Elsa och hennes vänner., I
Idag fick vi besök av Rebecca och Sam. ♥
Jättemysigt och jättetrevligt, som vanligt. :) tihi. Sam hittade ytterligare en av Elsas rosa nappar. ;) tihi. Och även hennes rosa lära-gå-vagn som han rejsade runt med. :) Gullungar.
Elsa tittade mest storögt på Sam och var så imponerad av att han kunde krypa runt. :) tihi. Men snart så, älskade Elsa - då far du också fram som en virvelvind. :) hihi. ♥

Såhär satt gullungen större delen av eftermiddagen. :)

Söt-Sam. :)

Elsa ser ut som om hon tänkte hoppa på Sam, haha. :)

Åh hej å hå, här försöker vi ta oss från sittande till kryp-position. :)

Elsa tittar imponerat på Sam som körde in i dörren med en smäll. :) haha.

Sam tar en paus och tuttar lite napp. :)

Sen upptäckte Sam att Amadeus hade gömt sig på en köksstol. :) haha.

Men Amadeus kröp bara ännu längre in under bordet. tihi.

Klätteraporna ger sig på mig, haha. :)

Elsa leker med "munkarna" medan Sam testar hennes telefon ( min gamla, därav de underbart dåliga högtalarna, alla skrattar när man ringer till zoo och får höra apan. ) hihi. :)

Och förutom att jag upptäckte Sams underbara ap-gångstil så visade han mig även sin senaste upptäckt - pussmunnen. :) Gullgroda. hihi. ♥

Han går verkligen in för det, bästa pussmunnen EVER. Och ljudet han gör är bara så älskvärt. hihi.

Klippt.

I personligt., I
Tack så jättemycket Andrea. Klippning behövdes verkligen och nu mår mitt hår mycket bättre. :)
Det blev en del som försvann på längden, och jag är inte förvånad - eftersom mitt hår var väldigt slitet. Eller egentligen försvann väl inte särskilt mycket på längden eftersom det lilla som kändes längre egentligen bara var tunna och stripiga slingor och dem var ju bara fula om man tänker efter.
Haha, men ni vet känslan? Ni vet, att man tycker att man har så långt hår men egentligen är det bara de stripiga, tunna, slitna topparna som man drar så förbannat i och tycker att man har sååå långt hår. Haha. :)
Och sen tog hon mer på längden och mindre på resten av håret. Jag har haft väldigt mycket uppklippt och vill nu ha ungefär en och samma längd på allt mitt hår och då är det så man får gå tillväga.
Och jag är jättenöjd med klippningen. :) Det känns ju alltid lite bittert att klippa av sig håret när man sliter så mycket för att få det långt, haha, men i det hela stora så blir det ju bättre när man sköter om håret och toppar det. :)
Andrea gjorde ett jättebra jobb. Tummen upp raring. ♥
( men jag undrar om hon är medveten om att jag säkert kommer flörta med henne nästa gång det blir dags att klippa sig. ;) tihi. )

Ekokul tävling.

I Tävlingar, I

Jag och Elsa tävlar inne hos kidzmode om en ett dino dragdjur från Ekokul.
En leksak som är rättvist producerad och målad med giftfria färger.
Tävla HÄR du också. :)

Sov gott.

I personligt., I
I skrivandets stund så sitter jag här och är alldeles röd över hela kroppen, haha. Duschade alldeles nyss och gick loss lite väl häftigt med skrubbhandskarna. ;D haha. Och luktar gott gör jag med, haha, ldb:s bodylotion. ( ldb goes berry) jummie. :)
Håret är lockigt och fullproppat med fuktgivande grejer, men det kommer ändå vara ett torrt frissigt barr som möter mig i spegeln imorgon bitti. :) haha.
Och appropå imorgon bitti så ska jag och Elsa hämta upp lillasyster Isolde och åka vidare till Bergvik, hem till Andrea, Per och Knut. :) tihi. Det är dags för min efterlängtade klippning. :) Söt-Andrea är så snäll. ♥

Och när vi är tillbaks i bollan så får vi besök av Rebecca och Sam. :) Det blir nog en bra dag imorgon, trots att vädergudarna tänkte ge oss skit-väder. Haha. :)