lördag.

I personligt., I
Idag när jag vaknade trodde jag att stefan skulle ligga bredvid mig och sova men icke sa nicke, jag hade glömt bort att han skulle jobba extra idag.
Men han kommer hem om några timmar bara och då ska jag försöka få honom att diska ;) hihi.
Och jag undrar vad jag ska göra idag, har inga som helst planer. Hmm. Ciao.

gäsp.

I personligt., I
Idag är jag ruskigt trött, kan knappt hålla ögonen öppna, och det känns inte så bra med tanke på att jag har ett 10-timmars pass på hemköp nu kl. 9.00.
Och efter jobbet ska jag hem och storstäda hela lägenheten, det ska dammas överallt, dammsugas, diskas och tvättas, förhoppningsvis, om vi lyckas norpa åt oss en tvättid, hihi. :) Och sen kan jag pusta ut och slappna av under helgen.
Have a nice day.

.friends forever

I personligt., I
Idag sov jag länge, och gud så skönt det var att få sova ut och verkligen vakna helt utvilad.
Och efter att ha städat lite här hemma så cyklade jag ner till Ica och handlade lite ingredienser till tårtan som jag skulle baka, :) För jag bjöd hit Camilla och Sandra på fika på eftermiddagen / kvällen eftersom jag har fyllt år. Och de hade med sig en present till mig, vilket de absolut inte hade behövt. Deras vänskap räcker gott och väl.
Men jag fick iaf ett jättefint smyckeskrin i silver och med blått sammets-foder inuti. Det kommer passa perfekt i mitt sovrum, hihi :)
Och sandra och jag tog även en impuls-ridtur idag, och hästarna gick mycket bättre nu med deras nya skor, hihi :)
Gokväll.

Ikea.

I personligt., I
Imorse var det meningen att jag skulle kliva upp kl. 5.40 men jag sov självklart över men tack vare sandra så kom jag upp tillslut, hihi ;) och så åkte vi till stallet. För hovslagaren skulle komma och sko Lanne och Greys. Även om hästarna var lite oroliga så gick det förvånansvärt bra. :)
Och sen åkte jag hem och gosade med stefan en stund, innan jag skulle åka till Ikea med camilla, tim och åke. camilla körde lite fortare än vad man egentligen får, och tro då självklart att polisen stoppar oss. Alla vi blev helt skakis när de vinkade in oss till vägkanten men som tur var så hade de ingen laser utan de ville bara att camilla skulle göra alko-test. Och självklart gjorde jag massor av fynd på ikea, så nu har jag nya prylar hemma, hihi. :)
Och imorgon ska jag rida Lanne, och camilla ska även prova rida en stund. Men vi ska hålla oss i hagen och öva hans fotarbete lite, och se hur han beter sig med de nya skorna, :)
Nu blir det tv och amadeus-älsklingen i knät.

ett barns leende.

I personligt., I
Är det finaste som finns. :) Idag var jag på stan tillsammans med Sandra och Amanda, och Amanda lånar allas mobiltelefoner och låtsas prata i telefonen heela tiden. Så när vi var inne på leksaksaffären så köpte jag en liten rosa låtsas-mobiltelefon åt henne. Och det leendet som spred sig över hennes ansikte då värmde i hjärtat. Det var guld värt! Den söta lilla goungen! :)
Men dagen började inte lika bra, utan jag åkte till hälsocentralen kl. 8.15 och läkarbesöket slutade med att det sved riktigt ordentligt i plånboken när jag stod på apoteket och hämtade ut mitt pencillin och min kortison-nässpray.
Och sen tyckte läkaren att jag skulle ta ledigt från jobbet en vecka så att jag fick vila och bli frisk och så att mitt immunförsvar fick chans att återhämta sig. Och idag på sjukhuset insåg jag vad gamla människor kan vara läskiga, de knuffade nästan omkull mig för att komma in till läkaren först. Förutom Stig-Arne då, hihi, som jag pratade med om ditten och datten medan vänte-tiden flöt på. Han var rätt snäll, den lilla gubben, haha. ;)
Och nu är jag hemma och gosar med Amadeus, och väntar på att Stefan min darling ska komma hem från jobbet, men han slutar inte förrän 23.45. Men jag ska hålla mig vaken, hihi. :)
Gokväll.

dopdag,.

I personligt., I
Idag ska jag på dop, Camilla och Åkes son Tim ska döpas ute vid prästnäset. Det kommer nog bli väldigt fint och mysigt med ett dop utomhus, hihi. :) Och jag ska hem till Camilla innan för att hjälpa henne med håret, jag har blivit mina vänners främsta hårstylist ;) haha. Det är bara att tacka och buga och använda alla knep jag kan, så kommer hon bli kanonfin i håret, tihi. ;)
Det enda som är negativt idag är att jag är så förbaskat trött, kom hem närmare 4 inatt, så det har inte blivit många timmars sömn, men jag klarar allt och idag ska jag ha trevligt.
Och trevlisch blev det verkligen igår, jag var lite skeptiskt från början eftersom jag inte kände någon av dem som var där, men alla var jättetrevliga och vi pratade, dansade runt midsommarstången och lekte ofantligt många lekar hela natten lång, hihi. Och allt avslutades med en stor korvgrillning, och då menar jag verkligen stoor. Jag tror att det låg 40 korvar där som mest, hahaa. Och sen dansade erik sin korvdans med korvarna bakom öronen, haha. ;) Jag tror att allt gick på tok igår, men på ett bra vis. :) 
Och då och då under kvällen fick man springa på dass också, haha. Jag hatar verkligen dass, och det här hade ingen lampa, och inte ens ett ljus. Så man fick sitta där i mörkret ;) haha.
Och nu måste jag sätta fart med att fixa mitt eget hår och välja kläder, alltid samma beslutsångest. Ciao.

Grattis till mig.

I personligt., I
Idag är det min födelsedag, och jag blir hela 19 år, hihi. :)
Och jag har fått så många fina gratulationer, tack så himla mycket! Och jag har mumsat smarrig tårta och nu håller jag på och gör mig iordning för att cykla iväg på midsommar-fest.
Ha en trevlig midsommarafton allihopa! Puss.

grå himmel.

I personligt., I
Vart tog solen och sommarvärmen vägen? :I Det är bara grått och regnigt om dagarna nu. Jag håller tummarna för att det blir lite finare imorgon, eftersom det är både midsommarafton och min födelsedag, hihi. :)
Och idag ska jag jobba mellan 16.00-22.15 även om jag fortfarande inte har blivit frisk, vilket det känns som om jag aaaldrig kommer bli, usch och fy.
Nu ska jag ringa pappa och prata lite, :)

.onsdag

I personligt., I
Om ca en timme kommer min älskling hem, och då ska jag kramas lite med honom. Och sen ska jag åka till stallet och rida ut på en ganska lång tur tillsammans med Sandra och Therese :) kommer nog bli trevligt, hihi.
Alltså jag är glad att stefan prenumererar på Slitz och Moore, för det finns faktiskt mkt roligt att läsa i dem. :) hihi. Det är ju faktiskt ofta så att killarna prenumererar men deras flickvänner läser tidningarna, hehe.
Nu ska jag ringa sääääändra.

summer-rain.

I personligt., I
Idag umgicks jag med pappa på förmiddagen, och vi gick en stund på stan tillsammans. :) Och sen åkte jag och sandra till stallet och mötte Therese. Vi skulle nämligen bygga en hage till våra horses. :) hihi., De stackarna har ju mumsat i sig allt gräs i deras ordinarie hage, som numera ser ut som en öken ;) så vi fick låna en stor åker av en jättegammal gubbe, så idag bankade vi ner alla stolparna och satte upp eltråden. Och när vi var klara så kom Therese mamma med saft och kakor, jummie! :) Det var nästan det bästa som kunde hända eftersom vi var svettiga och helt slut efter att ha stått i solen mitt på en åker i flera timmar, heh. Och när vi hade fått med oss hästarna tvärs över åkern och släppt in dem i deras nya hage så öppnar sig himlen och regnet börjar ösa ner. Men det var faktiskt riktigt härligt, hihi. Förutom när man fick klafsa över en blöt åker i enkla tygskor, haha.
Och imorgon ska jag, sandra och therese rida ut på en ganska lång tur och sen galoppera skiten ur hästarna ;) hahaa. Så att de får göra av med lite adrenalin och busa av sig lite ;) hihi.

Gokväll.

måndag.

I personligt., I
Idag sov jag lääänge, och när jag väl vaknade var jag jättesnorig och började leta efter min nässpray, och jag hittade den aldrig så tillslut gick det upp för mig att jag hade glömt den på jobbet. :( Så nu mår jag jättedåligt och kan knappt andas, uscha.
Och jag har diskat och städat iordning lite här hemma, för det låg saker överallt! Jag blir galen på mig själv, för jag strör grejer precis överallt och jag förstår inte varför, det måste vara en sjukdom ;) hehe.

Om en stund kommer Sandra och Amanda hit, hihi. Och senare ska vi till stallet och motionera hästarna lite, öva upp deras fotarbete lite för de är så himla snubbliga, hehe. Ciao.

grey sky morning.

I personligt., I
Igår jobbade jag ett 11-timmars pass, phew! Det var jättejobbigt och jag kom i säng väldigt sent och självklart vaknade jag tidigt idag. :(
Och idag ska jag tvätta, jobba och sen efter jobbet ska jag lägga mig på soffan och bara ligga still. För febern och förkylningen och min hesa röst kom tillbaka efter att jag jobbade igår.
Och go-stefan kom och mötte mig igår efter jobbet. :) Och sen myste vi i soffan, vilket vi inte haft tid för på länge så det var supermysigt. :)
Ciao.

Kubbmästarna,

I personligt., I

Jag och Terese vann två gånger i rad när vi spelade kubb mot Sandra, Camilla och Malin idag. :) jippi.
Vi hade grillkväll / kubbkväll hos mig, och det var riktigt trevligt! Alla var på bra humör, vädret var toppen och maten blev god :) tack vare sandra, min egen stjärnkock ;) hihi. Och när vi hade kastat kubb tillräckligt länge och nästan skrattat ihjäl oss så plockade vi fram chips och bänkade oss i sofforna i vardagsrummet och pratade, och körde även "jag-har-aldrig-leken", och det gjorde att vi skrattade om möjligt ännu mer! :)
Tusen tack för en grymt härlig kväll tjejer! Det kommer bli fler såna under sommaren, hihi :)

 

malin o sandra  malin o jag  alla utom terese  terese    camilla o sandra  malin, jag o terese.  me

raindrops.

I personligt., I
Keeps falling on my head ( nynnar )

Idag har jag varit till frisören och snyggat till mitt hår efter hårförlängningen, och den inkompetenta frisören drog och slet i mitt hår hela tiden så att det lossnade lite på vissa ställen. Dumma dumma frisör, jag satt och höll mig ifrån att lägga mig på golvet och gråta och från att skrika rätt ut när hon drog mig i håret och brände mig med plattången,suck. Men resultatet blev faktiskt bra, jag är rätt nöjd.
Och sen kom Sandra och hämtade mig och så åkte vi hem till Camilla och pratade lite, och vi lyckades övertala henne att följa med till stallet, och väl där lyckades vi t.o.m. lura henne till att rida ;) hihi. Och hon är egentligen lite smårädd för hästar men när hon väl hade skrittat en bit, så ville hon inte ens kliva av, hihi. Rädslan släppte lite när hon väl insåg att det faktiskt inte är så farligt och inte speciellt svårt att rida.
Men det var en lite rolig syn när hon skulle komma upp på hästen, och det blev ännu roligare när hennes byxor sprack ;D haha. Och jag är stolt över Lanne, för idag så galopperade han, riktigt ordentligt! ;)
Och Camilla var riktigt modig idag, hihi, jag är stolt över dig gumman, och du ska få rida fler gången på Lanne.  You go girl.
Sammanfattning: en riktigt trevlig dag tillsammans med mina bästa vänner.

Och nu ska jag diska, och sen kommer sandra hit och så ska vi äta tacos, jummie! :)

.tisdag

I personligt., I
Min halsinfektion verkar inte vilja ge med sig, mår fortfarande jättedåligt och hostar och har feber. :(
Men jag lyckades ta mig till stallet idag och red ut en sväng tillsammans med Terese och hennes lilla pålle Perra, hihi. Och det gick suveränt, Lanne fungerade bra ihop med Perra.
Och ikväll ska jag bara jäsa i soffan, under täcket. :) Titta på tv, och eventuellt kommer Sandra hit med en film och håller mig sällskap.
Jag är ensam hemma eftersom Stefan jobbar eftermiddagsskift den här veckan, och då kommer han hem från jobbet ungefär halv ett på natten.
Nu ska jag leta reda på amadeus, han har varit tyst lite för länge så det är säkert något bus på gång. ;)

summertime,

I personligt., I
amadeus utomhus.  Lanne i hagen.  Mina två raringar,
                                                                                                                schööna sommarbilder. :)

7/6 - ett minne för livet.

I personligt., I
För jag har tagit studenten, för jag har tagit studenten, för jag har tagit studeenteeeen! Fy fan vad jag är bra! :)
Gårdagen är enormt minnesvärd, då jag tillsammans med min klass tog studenten. Den gudomliga lyckokänslan som uppstod när vi stod på trappen och sjöng och tjoade, hihi. Och glädjen blev fulländad eftersom mamma, lillasyster, min moster mira + familj och min andra moster merja hade kommit hit för att gratulera mig, men det blev desto jobbigare när de skulle åka hem, jag grät lite i stefans famn.
Och kvällen spenderades på Långnäs på en filt, med en stereo och några cider, tillsammans med resten av klassen och natten avslutades på tranan och sen fick jag en god natts sömn.
Och idag njöt jag av min första dag i frihet. :) och det här vädret är helt underbart!

2 dagar kvar.

I personligt., I
Om två dagar tar jag studenten, har fortfarande svårt att förstå det! :) Men guud så bra det kommer kännas, och jag är lite nervös också, hihi.
Och nu städar jag som en tok för att det ska vara rent och fint och så lite saker som möjligt framme så att mamma och syster överhuvudtaget ska få komma in i vår lägenhet ;) haha.
Back to business. Ciao.

sommar o solvarma dar.

I personligt., I

Idag har jag hjälpt Sandra att tvätta och städa, eftersom hon är gravid och ska ta det lugnt och inte bära tunga saker. :) Men jag hjälper henne mer än gärna, raringen min.
Och imorgon ska vi vara i stallet under förmiddagen, och duscha hästarna m.m. och passa på att sola samtidigt. :) hihi. Och på eftermiddagen kommer mamma och lillasyster hit, trevlisch!
Nu blir det Desperate Housewives. ;)

juni.

I personligt., I

Vädret är helt obeskrivligt härligt! :) Strålande sol och varma sommarvindar, gudars vad skönt! hihi.
Och idag har jag och sandra gått på långnäs och tittat på marknaden och sen tittade vi på när amanda åkte lite karuseller och efter det åt vi en gudomlig sallad på Nortons café. Sedan åkte vi till stallet och duschade Lanne och Greys, vilket de gillade någorlungda iaf, haha. Det är nog delade meningar om den saken. ;)
Och sen gjorde jag slingor i sandras hår nu på kvällskvisten och det blev bra, jag skulle nog blivit en bra frisör, hihi. Imorgon blir det förhoppningsvis minst lika fint väder som idag och då ska jag, sandra och hennes lillesyster iväg och rida. :)
Nu blir det tv-tittande för min del, hihi. Ciao.

1:a juni.

I personligt., I
Nu börjar sommaren, och den första dagen i den första sommarmånaden invigdes till min glädje med strålande solsken, :)
Gårdagen och balen med efterfest osv. var superbra! Det var riktigt pirrigt till en början men nervositeten försvann ganska fort, hihi. Och natten blev lång ;) jag kom väl i säng halv sex imorse ;) vinglade hem ifrån tranan kl. 04.15, när solen redan hade gått upp ;) haha. Det enda som var lite negativt igår var att det regnade hela förmiddagen men som tur var blev det uppehåll på eftermiddagen när alla kom med diverse bilar, häst o vagn, motorcyklar m.m. till balen. Så pappa och jag kunde köra nercabbat ;) även om det var lite småkallt.
Och idag har jag träffat sandra för en lunch på stan och sen har jag städat hemma, det såg ut som ett bombnedslag här när jag vaknade imorse ;) haha.

Om några timmar ska jag cykla till stallet, får se om det blir en ridtur, det är väldigt lockande när vädret är så här fint och varmt. :)