Sotnos behöver ett nytt hem.

I Kissemissarna., I
Lilla Sotnos är redo att flytta hemifrån nu. ♥
Hon är en jättesöt och jättemysig kattunge.




Om du är intresserad så hör gärna av dig till mig
- antingen via bloggen, mejl ( [email protected] ) eller via telefon ( 073-8301437 ).

2010.07.31

I personligt., I


För tillfället så kryper Sam och Elsa runt i lägenheten i hundraåttio. :) Haha. Robin har tänt grillen medan jag och Rebecca sitter i soffan. tihi. ♥
En toppenlördag. Vi ska vänta på att Johan kommer hem, då blir det grillning. :) Och om regnet håller sig borta så ska vi spela minigolf senare. :) tihi. ♥

Tristan Axel 2010.07.31

I De allra bästa., I
Dopet var jättefint och Tristan skötte sig exemplariskt. :) Ingen gråt och han var så söt i sin dopklänning. tihi. Och Therese var jättevacker i sin vita klänning och sina blonda lockar. ♥ Och Tony var stoltheten själv. :)
Elsa och Sam däremot - de hade jätteskoj i kyrkan, haha. När de pratade och skrek så ekade det ju i hela kyrkan, vilket var jätteroligt så klart. Haha. Och att sitta still hade de absolut inte lust att göra.
Tack gode gud för majskrokar. Haha. :) Då var våra trollungar både tysta och stilla. Hehe. ♥
Rebecca sjöng och jag gåshud, som vanligt. hihi. Hennes röst är ljuvlig. hihi. ♥

Jag och Elsa utanför kyrkan.

Söta Sam, med slips dagen till ära. hihi. ♥

Elsa med sin söta rosett. :)

Fina familjen och Tristans gudmor och gudfar.

Rebecca sjunger Älskade barn.

De mindre barnen fick gå närmare och titta när Tristan döptes. :)

En alldeles färsk medlem i Svenska kyrkan. Hehe. Tristan Axel Jansson.

Efteråt fick jag, Johan och Elsa fika lite snabbt eftersom han skulle iväg och spela fotbollsmatch. Alla bakverken var blå. :) Jättefint med blått strössel på kakorna och blå marsipan på tårtorna. :) tihi.

Alltså den här bilden är så underbar. HAHA. ♥

Den fina tårtan. :)

Ett jättefint dop helt enkelt. :)

Fotobok från Photobox.

I Lilla Elsa, I

För några veckor sen så fick jag ett mejl från Photobox ( där jag är medlem ) om att jag fick beställa en fotobok helt gratis, det enda jag betalade var frakten. :)
Och för några dagar sen så kom den med posten. :) tihi. Det blev en rosa fin liten bok om Elsa så klart. ♥

Lite bilder ur boken:







Tristans dopdag.

I personligt., I
Idag är det Therese och Tonys son Tristans dopdag. ♥
Klockan tolv ska vi befinna oss i Bollnäs Kyrka, och Rebecca ska sjunga en sång. Då kommer inte ett öga vara torrt - hon sjunger som en ängel. ♥
Och efteråt blir det förmodligen fika - men inte för min del - lchf i all ära men jag hade mer än gärna tryckt i mig lite saft och kakor, och kanske en tårtbit. Haha.

( bilden är lånad av Therese. )
Elsa ska få ha någon av sina finklänningar ( om nu inte alla är det då. hihi. ) men vilken jag ska välja är alltid lika svårt, haha. Tänk om hon kanske skulle få ha en rosett i håret också? ♥ tihi.
Johan klev upp med Elsa imorse ♥ så att jag fick sova en timme extra, så nu slumrar han lite under tiden som jag och Elsa leker lite. hihi. Men snart måste vi börja göra oss iordning. :) Det tar ju lite extra lång tid när man har barn. Hehe. ♥

Elsas rum.

I Lilla Elsa, I
Kuberna är monterade och nu saknas bara en garderob åt vår lilla prinsessa. ♥ tihi.
Och jag ger er en smygtitt i Elsas rum, hihi.

De rosa förvaringspåsarna från IKEA. ♥

En kub från IKEA, och några förvaringslådor. :) Ni ser även min gamla lila bil bredvid, tihi.

Den andra kuben med både förvaringslådor, böcker och bokstöd. :) Även en av mina vita pinnstolar ( som tog en evighet att måla, haha. ) och min gamla lära-gå-vagn.

En rosa liten pall från IKEA. :) tihi.

Min gamla mimmi-pigg lampa har en självklar plats bredvid Elsas säng. hihi.

Elsas jättefina bokstöd som hennes kära pappa har köpt åt henne. ♥

En underbar prinsess-hängare. :) tihi. En present ifrån Therese, Pär och Liam. ♥

Utsidan på Elsas sovrumsdörr. :) Även denna en present från Therese, Pär och lilla Liam.

Elsas jättefina gunghäst som är en present från min moster Mira m. familj. ♥

Elsas tavelhylla, med en söt kanin och tre inramade foton ( en present från familjen Sjödin/Aspenfelt ) på henne och söta Sam. ♥

Elsas andra tavelhylla, med fina Lasse Åberg tavlor ( present ifrån Therese, Tony och Tristan ), en tandburk och en hjärtformad silver-ask.

Och Elsa fick självklart låna min gamla lära-gå-vagn, som Elsas mormor målade rosa när jag var liten - och de fina klistermärkena är också från 80-talet. :) tihi. ♥

Jag blir alltid alldeles lugn när jag går in i Elsas rum. Det är mysigt på något vis. :) tihi. Om det har med inredningen eller att det är där älskade Elsa sover vet jag inte. :) hehe. ♥

Tyg + symaskin.

I Vackra ting, I
Är lika med nya kuddfodral ( efter att jag har sagt fan sjuttioelvatusen gånger, haha. )
Jag har en så snäll granne som lånar ut sin symaskin till mig, så mina 4 meter tyg har nu blivit 8 nya kuddfodral. :) Inte så pjåkigt, hehe.

Tack så mycket för lånet Sara. ♥
Och sen hur länge de håller är en annan femma, och sömmarna kunde ha varit finare - men jag är stolt ändå. haha.

En jättebra dag.

I personligt., I

Jag och Sandra hade en toppendag igår. ♥ tihi. :)
Vi möttes på parkeringen vid tio och efter att ha lämnat Elsas bilbarnstol hemma ( så att Sandra kunde sitta fram och så att vi kunde fälla ner baksätena - för att få mer lastutrymme, hehe. ) så åkte vi mot Gävle/IKEA.
Ett litet stopp i Tönnebro eftersom Sandra hade glömt att äta frukost, haha, och sen ytterligare en halvtimme senare var vi framme. :)

Innan vi gick till IKEA så shoppade vi lite i köpcentret bredvid, hihi. Tre påsar följde med mig hem:
en från H&M
en från Gina Tricot 
en från BikBok
.
Men det var inte många kronor jag spenderade där - allt var på rea - utom en over-size t-shirt från H&M med tryck på, i form av Rolling Stones-tungan. :) Men där hade jag ju faktiskt ett presentkort. hihi. Och jag och Sandra lyckades få med oss exakt likadana linnen, en t-shirt och ett par örhängen - man blir som man umgås eller? ;) hehe. ♥
Och när vi hade fått nog av affärerna så drog vi vidare till det efterlängtade IKEA. ♥ hehe.
Där inne var vi i några timmar och fyllde vår kundvagn med fina saker. :) tihi. Och på tag-själv-lagret fick vi visa musklerna lite, eftersom både jag och Sandra handlade rätt tunga saker. Haha.
När allt var betalt och klart så väntade nästa utmaning - att packa in allt i bilen, hehe. :) Folk som såg oss måste nog ha skrattat lite. :)
Men vi lyckades fantastiskt bra med att lyfta in alla tunga kartonger och påsar i bilen. :) Även om vi kanske inte var så vackra under tiden, haha. :) ♥

En del av det som fick följa med hem:
- Två förvaringskuber till Elsas rum ( hyllor med namnet Expedit. )
- Förvaringslådor till Elsas kuber.
- Dekorationsvaser till Elsas rum.
- Ljuslyktor.
- En ny filt.
- Tyg ( så att jag kan sy nya kuddfodral. )
- Små rosa förvaringspåsar till Elsas rum.
- Säkerhetsgrejer till lägenheten, som t.ex. petskydd för eluttagen.


När vi var klara så kände vi oss välförtjänta av mat
- så vi gick till donken. :) Nuggets för min del, jummie. hihi.
Det blev en mycket lång dag med mycket skratt.

IKEA.

I personligt., I
Idag blir det en heldag tillsammans med min söta Sändie. ♥
Om ungefär två timmar så åker vi mot Gävle och IKEA. Toppen, toppen, toppen. tihi. Vi ska shoppa loss i några timmar - och vara helt barnfria. :) hihi. Barnen får stanna hemma med sina pappor. Hehe.

Och vädret är dessutom ganska grått och tråkigt idag så det blir ju alldeles utmärkt att spendera dagen inne i affärer. :) tihi.
Det är saker till Elsas rum som jag tänkte leta efter idag. :) Mest av allt: FÖRVARING, för det behövs väldigt mycket av det när man har barn. Hehe. :) ♥

I De allra bästa., I


Min plattång är död.

I personligt., I

Häromdagen så stod jag i godan ro och plattade håret framför vår hallspegel - och då hände det.
- Knaster och sprak.
Hmm, tänkte jag - vad var det där? Och sen fortsatte jag platta håret - men plattången gjorde inte sitt jobb längre, håret vart inte platt.
Jag tittar fundersamt på plattången och trycker på den igen, ändrar temperatur - men ingenting händer. Jag skakar lite på den och trycker igen, då hoppar den igång och blir varm på ett kick - men sen händer det igen.
- Knaster och sprak. Lampan blinkar till lite hopplöst som om det var plattångens sista andetag.
Och sen var den död, död, död. :(

Jag är ledsen, jag älskar min plattång - men nu får jag använda vågtången istället. Tills Net-on-Net har reparerat min älskade Björn Axén straight and curl. Snyft.

2010.07.28

I personligt., I
Idag har jag tvättat och städat hela dagen. Så nu är det rent och fräscht i hela lägenheten och det doftar sommar. :) tihi. När städningen var klar så följde jag med Sandra ner på Rusta en stund, hon skulle köpa allrengöring - eftersom hon också skulle städa idag. Hihi.

Lite senare när Elsa har somnat så tänkte jag ta en lång, varm dusch och sen ska jag mysa i soffan. :) Det förtjänar jag efter en dag utan många minuters vila. Hehe. Svettigt blev det när jag dundrade omkring i lägenheten med dammsugare och golvmopp. Haha. :)

2010.07.27

I personligt., I

Idag har Elsa varit lite gladare - men ändå ganska gnällig. Är det fler som känner igen att era barn har varit lite extra gnälliga vid 8 månaders ålder?
Efter en stunds lekande och busande så åt vi lunch hela familjen och sen for vi ner på stan. Där var jag in till urmakaren för att förlänga armbandet på en av mina klockor, den satt åt lite för hårt på min handled. Sen handlade vi en present till Tristan, som ska döpas i helgen. :)
Johan fyndade ett par jeans och två snygga t-shirtar och jag letade som en tok efter en almanacka, inför skolstarten - men hittade inte någon som föll mig riktigt i smaken. Vet ni någon hemsida där man kan beställa fina almanackor? :)

Och för stunden så sover lilla Elsa så sött och Johan är och tränar fotboll. Så jag myser för mig själv i soffan. :)
Mumsade i mig jordgubbar och grädde tidigare. :) Hälften av dem var goda, haha, den andra halvan smakade bara vatten. Lite tråkigt - men jordgubbar är ju ändå jordgubbar, tihi. :)

Dröm sött.

I personligt., I

Om en liten stund ska jag krypa ner under mitt mjuka täcke - som för tillfället är vitt med rosor på, tihi.
Och sen ska jag försöka få lite skönhetssömn, det behövs! Hehe.
Men innan jag går in i sovrummet så öppnar jag dörren in till Elsas rum och tittar lite på henne, beundrar vår lilla prinsessa. ♥
Barn ser så fridfulla ut när de sover - tänk om man kunde sova hälften så skönt som dem, då vore man väldigt utvilad på morgonen när väckarklockan ringer. Hihi. :)
Och imorgon hoppas jag att Elsa vaknar på rätt sida och är på bättre humör. :) hihi. ♥ Ingen gnällspik, bara solsken. :D haha.

En vacker väska.

I Vackra ting, I



Behöver jag säga att jag älskar den? :) tihi. ♥
Tack för hjälpen Sändie. Hehe.

Gnällig.

I personligt., I
Åh, jag skulle nästan vilja sälja Elsa ibland. Haha. Får man säga så?
De två senaste dagarna så har hon varit så himla GNÄLLIG. Hon har gråtit, gnällt, skrikit och varit allmänt missnöjd.
Elsa, ungen som alltid ser ut som en strålande sol, har varit allt annat än solsken. Hehe.
Hon har varit trött och inte velat somna, gnällt, inte velat leka, inte velat vara i famnen, inte velat ligga i sängen, inte velat sitta i vagnen - utan bara gnällt.
Men kvällarna har, än så länge, hehe - fungerat lika bra som vanligt. Hon somnar utan problem och sover hela nätterna igenom. Men på dagarna - då kan hon vara allt annat är glad.
Jag hoppas verkligen att hon blir vår lilla solstråle snart igen. ♥

2010.07.26

I personligt., I
Årets grillnatta var väl som vanligt. :) Även i år så gick vi tillsammans med familjen Tofält/Harryson - barnen åkte karuseller och papporna styrde vagnarna medan vi mammor och Amanda shoppade lite. tihi. ♥
Och jag kan verkligen inte gå på stan tillsammans med Sandra utan att köpa något. Haha. Hon har en himla bra övertalningsförmåga. ;)
Denna gång var det en väska från Friis & Company som blev hennes offer ;) HAHA. Den var helt underbar, svart och fin - och den passade perfekt på min arm - så efter ett litet tal ifrån Sandra så kom jag ut ur affären med en påse - och där i låg den fina väskan. Haha. ♥
Efter ett par timmar blev alla trötta, inte bara barnen. hihi - så då åkte vi hemåt. :) Och för tillfället så ligger jag i soffan och Johan ligger i andra änden och pillar på sin nya mobil. Hehe.

Men grillnatta blev - precis som förra året - jättetrevlig. ♥ Men det kan inte bli annat tillsammans med min underbara Sändie. ♥

Elsas 8 månader. ♥

I Lilla Elsa, I
Idag blir vår älskade prinsessa 8 månader. ♥
Tänk vad tiden går fort. Det är lite svårt att förstå att för 8 månader sen så hände det allra finaste som kan hända - vi fick en underbar dotter. ♥
Och hon lär sig nya saker varje dag. ♥ Precis som barn ska göra. tihi. Elsa kryper, sätter sig upp själv, ställer sig upp själv och går längs med möbler, och kan sätta sig ner själv efteråt, hon kan vinka hejdå, hon har lyckats använda pottan några gånger, hehe, hon har fått två tänder och hon sover själv i sitt eget rum. ♥

En jättebra helg.

I Fotografier., I

Brännbollsyran 2010 är nu avklarad - och jäklar vilken helg. Hehe. :)
Att skriva ner allt i ord skulle bli ett alldeles för långt blogginlägg, så jag tänker helt enkelt inte göra det. :) Och bilder får ni vänta med ett tag till - eftersom det är Rebecca som har fotat det mesta.
Men några bilder har vi lyckats fota själva. :)
En jättebra helg, med mycket skratt, lite alkohol och sena kvällar på Folkets Park.

Inte så pjåkigt en fredagmorgon. :) tihi.

Och en björnbuse mittemot ;)

Björnligan. :)

Mimmi Pigg i vimlet på yran.

Och min kära björnbuse. tihi. ♥

Smurfarna. ;)



Man blir hungrig av att spela brännboll. :)

Robin poserar. :D haha.

Och Rebecca var nykter. Jag lovar. Haha. ♥

Cartoon Heroes in action:







Även om vi spelade uruselt så hade vi väldigt roligt och vi vann faktiskt pris för bästa utstyrsel. :) tihi.

En toppenhelg. ♥
( men idag är jag INTE på topp, haha. )

Jag längtar

I personligt., I
till imorgon. tihi.

2010.07.22

I personligt., I
Idag har jag inte suttit stilla många minuter. :)
På morgonen klev jag upp med sötaste Elsa, myste lite i soffan och lekte. :) hihi. ♥

Efter det så gick jag över till Sara, min granne, för att låna hennes symaskin, HAHA. Det är ju ett kapitel för sig. ;)
Den där symaskinen ville äta upp mitt tyg, haha. Tråden gick av, snurrade fast, virade in sig i allt, haha. Herregud så vi höll på. ;) Men tillslut lyckades vi sy mina cykelbyxor och Johans Björnligan tröja med nummerskylt. :) tihi.
Tack för hjälpen Sara. ♥
( Hur många personer behövs det för att sy en sick-sack-söm? Hehe. )

Och när det var färdigt så åkte jag, J och Elsa ner på stan för att inhandla diverse smink och smågrejer inför helgen och Brännbollsyran. :) På hemvägen stannade vi till på ica och laddade upp med lite lunch inför morgondagen. :)
Vi vände nästan på en gång när vi kommit hem, vi packade bara iordning övernattningsgrejer till Elsa ( eftersom hon ska sova hos sin morfar och bonusmormor imorgon ) och sen åkte vi hem till morfar på Björktjära och lämnade sakerna. :)

Innan vi fick åka hem och natta lilla Elsie så stannade vi till vid Björktjära tjärn för att öva lite brännboll. :) Och vad säger man?
Jag är hopplös - då är det ingen idé att träna ;) Haha.

Och nu blev det här inlägget väldigt långt. :) Men jag har fått suttit still en liten stund i soffan nu på kvällskvisten - men än är det mycket kvar att göra, haha. Och sen ska jag ta en dusch och stupa i säng. :)
Imorgon behövs det mycket energi. :)

kylskåpet är laddat inför morgondagen :) t...

I personligt., I

snc01227 (MMS)

kylskåpet är laddat inför morgondagen :) tihi.

Tjuvtitt inför yran.

I personligt., I
Hihi.
Eftersom jag fick lite långtråkigt
nu på kvällen så provsminkade jag mig inför yran, tihi.



Och här är en tjuvtitt på Johans outfit. hihi

( nummerlappen och siffrorna är inte fastsydda än, de är långt ifrån klara. hihi. )

2010.07.21

I personligt., I
Efter att ha myst tillsammans med Johan och Elsa i soffan ett par timmar idag så gjorde vi oss iordning och mötte upp Rebecca, Robin och Sam utanför Buspalatset. :)

Att äta bollarna i bollhavet är tydligen väldigt skoj - hur mycket bakterier det finns där väljer jag och Rebecca att blunda för, haha.





Och de där jäkla bollarna kan ställa till med mycket problem, att sätta sig upp är inte så enkelt. :) ♥

Robin och Johan tyckte att det var jätteskoj att gömma Elsa i bollhavet - det tyckte hon med - iaf i början. :) hehe. ♥


Titta på Robin i bakgrunden, haha. Han är riktigt engagerad i att bygga med klossarna. Notera att varken Sam eller Elsa leker med honom. HAHA.


Detta är också ett av Robins mästerverk. ;)

Våra små kottar vill komma åt bollarna i bollhavet - tyvärr dök det ena problemet upp efter det andra: hålen är för små, bollarna för stora, armarna för korta för att nå bollarna. Hehe. ♥

Behöver jag säga att vi vuxna gillade rutschkanan mer än barnen? Kolla in Sams skräckslagna min på sista bilden. Gohjärtat då. hihi.

Där lekte barnen ( och vi vuxna, haha ) en timme ungefär, sen klarade vi inte av värmen där inne - så vi strosade runt på Karlssons och Dollar en stund istället innan vi blev lite hungriga. Då for vi på ica och köpte lite lunch, och Loka Krusbär/Päron - som för övrigt är JÄTTEGOD.
Och sen åt vi vår lunch på en bänk vid vattnet. Mycket mysigt och där fläktade det rätt bra, tack och lov. :)

Kan ni förstå vad jag skrattade när grabbarna gjorde det här? Krabb-gång utan dess like, och Robin vann överlägset. HAHA.

Elsa tittar ner i Sams urringning? Hehe. Sötnosarna. ♥

Tiden gick och det blev dags för Elsas och Sams eftermiddagslur så var och en åkte hem till sitt. :) Och nu spelar Johan och Robin Fifa med varandra - över internet. :) Töntar. ;) hehe.
Elsa sover som en liten prinsessa och jag tänkte lägga mig i vårt svala sovrum och lösa lite korsord. :) hihi.

Elsa och Sam. ♥

I Elsa och hennes vänner., I
Underbara ungar. ♥
Eftersom jag glömde kameran hemma så stjäl jag de här underbara bilder som Rebecca fotade. :) tihi.


Sam inspekterar kartongen till trä-tåget som han fick. tihi.

Och nu var det Elsas tur att inspektera. :)

Elsa hade stenkoll på Rebecca hela tiden. Hon kröp dit med jämna mellanrum och ställde sig upp längs med soffan och tittade rakt in i kameran. ♥ Mammas linslus. hehe.





Haha, gud vad jag skrattade när Sam gjorde såhär. hihi. Sötnosen. ♥

Elsa beundrar Sam. :) Han är nog hennes idol. ♥

Om man tittar riktigt noga så kan man se Elsa två små tänder under tungan, hihi. Så typiskt att hon inte ville visa dem på en endaste bild. :)

K Ä R L E K ♥