Jag älskar dig.

I De allra bästa., I

2010.05.31

I personligt., I

Jisses, halva dagen har gått, och vad har jag gjort? Typ ingenting.
Eller jo, myst och lekt med Elsa är vad jag har gjort. ♥ tihi. Men några hushållssysslor har jag inte direkt hunnit med.
Nu sover Elsa och jag har stoppat i mig lite lunch, äggröra med kalkon och tomat. :)

Idag måste jag:

- diska.
- dammsuga.
- damma.
- tvätta.
- vattna blommor.
- torka golven.
- få lite ordning och reda på uteplatsen
.

Eftersom det kommer hit en hel drös med mammor och barn imorgon. :) Och då måste det ju vara lite rent, annars äter nog barnen rätt mycket damm. ;) Haha.

Mad with Ne-Yo

I personligt., I
Igår så hörde jag en helt underbar låt. Och texten, ännu bättre.
Mina föräldrar har alltid sagt att man aldrig ska skiljas som ovänner eller somna som ovänner. Och det är något av det bästa de har sagt till mig. ♥

Mamma. ♥

I De allra bästa., I
Jag älskar dig mamma. Du är BÄST. ♥

Och idag är det min allra första mors dag. ♥ Jag fick en underbar sovmorgon och Johan har varit extra snäll mot mig idag. Tihi. Vi har ätit middag på strandrestaurangen och nu väntar söndagsmys i soffan med världens bästa J. ♥

Karuseller och godisremmar.

I De allra bästa., I

Både jag och Sandra glömde kameran hemma, så det fick bli lite mobil-bilder. :)
Amanda provar en hjälm inför ponnyridningen. :)

Alla flickor älskar väl ponnys? :) tihi.

Grabbarna satt i skuggan och tittade på. :)

Amanda och Liam åkte karusell, Elsa är ju fortfarande för liten - men nästa år, då ska hon också få åka någon karusell. :)

Amanda åkte flodhäst och Liam åkte polisbil. :) hihi.

Elsa blev lite trött och grinig på slutet. Men med lite mat blev hon en glad liten trollunge igen. ♥


En jättemysig dag, men det blir det alltid när vi myser tillsammans med Sändie och c.o :) hihi. ♥

2010.05.29

I personligt., I
Elsa vaknade vid halv sex idag och då vände jag på henne ( eftersom hon snurrat runt åt helt fel håll i sängen, haha. ) och stoppade in nappen - och vips så sov hon till klockan åtta. Underbara unge. ♥
Pappa Johan ligger fortfarande och sover, Elsa tittar på Bolibompa och jag, ja jag sitter ju här. :) tihi.

Idag är det tänkt så att vi ska börja röja lite i vårt förråd, sen ska vi ta en välbehövlig paus och gå på vår-marknaden tillsammans med familjen Tofält / Harryson. :) TOPPEN. ♥
Efteråt måste vi nog fortsätta i förrådet, eftersom jag har en känsla av att det kommer ta tid. Johan är en liten hamster och jag kastar hellre bort skräp som jag ändå aldrig kommer använda, ni vet det där som man brukar spara för att det kan ju kanske komma till användning i framtiden? :)
Så det blir nog en del heta diskussioner kan jag tänka mig. :) haha. ♥

Oj då.

I Detta får dig att le., I
Haha, igår när Johan gjorde sig iordning för att åka till jobbet så kom han in i sovrummet utan tröja. Han ställde sig bredvid sängen. Då sa jag:

- Men gud Johan, vad ditt höftben står ut!
- Gör det?
- Jaa, eller peka på ditt höftben.
( och så pekar han mycket längre ner än vad jag trodde. ) Så då frågade jag:
- Men vad är det där som står ut där ovanför då?
- FETT!

And that's the end of the diskussion. Haha.
Stackars Johan, jag som tänkte att han såg så smal ut och så tror han att jag tyckte att han såg fet ut. Haha.
Så tokigt det kan bli. ;)

E n s a m.

I personligt., I
Min man är på fotbollsmatch, Elsa har precis somnat och jag är alldeles ensam och det är alldeles. . . alldeles. . .  t y s t. :) tihi.
Till mitt fredagsmys har jag lite pistagenötter och vatten. :) Nyttigt och gott, även om jag mer än gärna skulle trycka i mig en stor chipspåse och jättemycket cola. ;)
Och halv tio är det Heartbreak Kid på kanal 5. :)

Välkommen till världen.

I Elsa och hennes vänner., I

Lilla Vincent föddes den 18 april 2010 och vägde 3040 gram och var 48 cm lång. :) Stolta föräldrar är Madelene och Jimmy. :)

Och jag var bara tvungen att lägga ut den här bilden eftersom den var så himla fin. :) En annorlunda familjebild. :) Mysigt att lilla Vincent tittar rakt in i kameran också. :)

2010.05.28

I personligt., I
Idag har jag och Elsa lekt i soffan större delen av dagen. ♥ tihi. Och jag har skrattat tills tårarna nästan kom när trollungen ställde sig på alla fyra och gungade fram och tillbaks i världens fart. :) haha. ♥

Och jag hittade två träkorgar, ni vet såna där flätade vanliga som nästan varenda människa har hemma? :) Samtidigt som jag hittade en sprayburk med svart färg. :) Jippi.
Ut på gräsmattan och psssssshhh, pssssshh. Första lagret färdigt. :) Sen råkade jag somna en stund med Elsa på soffan och vet ni vad som hände då? Jo det regnade, på mina nymålade korgar. Crap..!
Men nu börjar de torka igen så jag får fortsätta och hoppas att det blir fint i slutändan. :) tihi.
Och nu väntar vi på att pappa Johan ska komma hem. ♥ Då blir det en dusch för min del och han får börja med middagen, TACOS. ( men utan bröd för min del. )
Fredagmyset får jag nog ha ensam eftersom J tänkte åka och titta på fotbollsmatch i kilafors.

Uppdatering av spindel-inlägget.

I Kissemissarna., I
Hahaha, nu åt Amadeus upp spindeln. :)
Tack och bock. ♥

Jag hatar spindlar.

I personligt., I

Uääääh.

Jag vattnade blommorna
med Elsa i famnen och när jag kom till blommorna som står i vardagsrumsfönstret så ser jag att det kryper in en stor äcklig spindel genom det lilla vädringsfönstret som står öppet, för att Amadeus ska kunna gå ut och in.
Paniken sprider sig i kroppen.
Jag tittar mig febrilt omkring efter ett mordvapen, haha
. Och ställer ifrån mig vattenkannan på skrivbordet och sliter åt mig en värmeljushållare, ganska lång, platt och tung och tar sikte mot den äckliga spindeln.
Smack.
Haha, så nu ligger spindel-liket där på min fönsterbräda och det kittlar och kryper över hela min kropp, tack för den din dumma spindel.

( Och ja, min fönsterbräda är lortig. haha. Amadeus springer som sagt ut och in där. )

TGIF.

I personligt., I

Jag ber om ursäkt för mitt dåliga bloggande. Men jag är lite upptagen. Jag lovar att det kommer fler inlägg senare. :)
Och förresten, om ni missat det - det är FREDAG idag. :) tihi.

Det regnar.

I Lilla Elsa, I
Innan jag och Elsa skulle luncha tillsammans med pappa så mötte vi Rebecca och Sam. ♥ Vi tittade runt lite i butikerna och gnällde över det dåliga vädret. ;) haha.
Och våra små trollungar var ju bara för härliga. :) ♥


2010.05.27

I personligt., I
Godmorgon,
inatt har Elsa sovit väldigt oroligt,
hon vaknade vid halv fyra och fick då mat, sen sov hon av och till mellan fyra och sex, därefter var det bara att kliva upp.
Och när vi skulle torka bort snoret så gallskrek hon bara. Och det är ju verkligen något man vill höra klockan sex på morgonen när man är som en klubbad säl? Nej. Men efter lite om och men fick vi bort det mesta och lilla trollet kunde andas med näsan återigen. Då blev hon lite mer nöjd.
Det måste vara otroligt jobbigt att vara så snorig när man är så liten, att inte kunna snyta sig. Trollungen då. ♥



Idag är det tänkt att vi ska möta morfar på stan för att äta lunch tillsammans. ♥ Och om vi har tur så ska vi möta upp Rebecca och Sam på stan, antingen före eller efter lunchen. :)
Elsa sover för tillfället, så jag tänkte klä på mig och göra mig färdig så att det bara är att klä på min lilla sessa när hon vaknar och sen gå hemifrån. Alltså åka bil :) Jag har varken ork eller lust att gå i det här vädret.
Men på stan får jag knalla runt lite så att det blir några steg på stegräknaren, även om jag inte alls har någon chans att vinna tävlingen eftersom jag är sjuk, men försöka kan man ju. :) haha.

Idag blir Elsa 6 månader.

I Lilla Elsa, I

Älskade älskade barn.


Att vara gravid är så mäktigt, att föda barn är ännu större, att få se Elsas leende varje dag är det mest underbara som finns. ♥
Tiden, vart tog den vägen? Var det verkligen 6 månader sedan? Ett halvår sedan vi åkte in till förlossningen? Även om det känns som om hon alltid har funnits i våra liv så är hon bara ett halvår, vår lilla prinsessa. ♥
Nu kan det lilla trollet vända sig från mage till och från rygg till mage helt utan problem, hon sitter i stort sett helt själv. Har börjat ställa sig upp i kryp-position men tar sig än så länge bara bakåt. :) Hon övar pincettgreppet och flyttar saker mellan händerna utan problem. hihi. Hon äter gröt och puré varje dag och älskar Bolibompa. Vår gullunge lär sig nya saker varje dag. ♥ tihi.

Att ha barn är som att ha hjärtat utanpå kroppen. Hon är det finaste vi har och varje kväll innan jag går och lägger mig så ställer jag mig bredvid hennes spjälsäng och tittar på henne en liten stund, stryker hennes kind och känner mig alltid lika stolt. Den lilla söta flickan är vår dotter och hon är alldeles, alldeles underbar. ♥ Kärleken svämmar över.
Mamma och pappa älskar dig. ♥

2010.05.26

I personligt., I

Dagens planer var: S T Ä D A.
Och det har jag gjort. :) tihi. Trots att jag är sjuk och antingen är jag allergisk eller så har jag fått ögoninflammation också. Usch.

Tack och lov att Elsa vaknade klockan sex även imorse, för jag hade nämligen helt glömt bort att vi skulle på barnbesiktning idag. :) haha. Alltså träffa Margit på bvc för 6-månaders kontroll samt vägning och mätning. :)
Vår prinsessa väger nu 8470 gram och är 68,5 cm lång. ♥
Och för er som håller koll så är det en viktminskning på 200 gram, vilket inte var någon fara enligt Margit. :) Och det tror inte jag heller, eftersom Elsa är så glad hela tiden och man ser ju på trollungen att hon mår bra, och äter - det gör hon, TRO mig. ;) haha. Matgladare unge är svårt att hitta. :) ♥
Men för säkerhetsskull så ska vi dit om en månad igen, egentligen ska besöken bli glesare nu, med två månader emellan men hon ville träffa oss om en månad igen för att vara säker på att Elsa inte går ner mer i vikt. Margit sa att hon bara ville titta efter så att hon går upp åtminstone lite i vikt, hon behöver ju inte ta igen det hon tappat den här månaden. :)
Och Elsa hade ju några gram att ta av, vår lilla knubbsäl. :) hihi. Hon har ju ökat lite för mycket i vikt enligt mig den senaste tiden, hennes viktkurva har gått spikrakt uppåt - men nu börjar den plana ut, vilket den ska göra när de börjar äta vanlig mat och röra sig mer. :)

Dagens Elsa;



Dumt.

I personligt., I
Jag var inte helt frisk i måndags när stegtävlingen började - men hoppade på det ändå. :) Och dumt var väl det - för nu är jag sjuk IGEN. :(
Och mamma-barn träffen vi hade tänkt ha hemma hos mig imorgon måste jag ställa in. Jag vill inte riskera att råka smitta någon, framförallt inte någon liten trollunge.

2010.05.25

I personligt., I
Good morning sunshine. :)

Det finns väl nästan inget bättre än att vakna upp till strålande solsken och en klarblå himmel? :) Lovely. Elsa sov ända ( ! ) till kvart över sex idag, haha. Då fick hon lite mat sen var det full rulle. :) ♥
Så jag klev upp med henne och tog på mig stegräknaren, som hängde lite lagom fint på troskanten. Haha. Efter att ha bytt blöja och gjort alla vanliga morgonrutiner med Elsie så slängde jag på mig lite träningskläder och tog en rask morgonpromenad. :) Uppfriskande till tusen.
När vi kom tillbaks hade Johan åkt till jobbet, och nu sitter Elsa i soffan och leker och mamma bloggar. :) Eller jag rättar mig - ligger och leker. Haha. Hon tippade på sne. ;) ♥

Dagens:

- Hämta ut bilder på Expert. ( promenad ner på stan. )
- Eventuellt köpa en dammsugare.
- Skriva matlista för veckan. ( + handlingslista. )
- Vika tvätt.
- Diska.
- Göra klart en bloggdesign
.

Nästa; frukost. :)

Jävla katt.

I Kissemissarna., I
Vet ni vad idiot-amadeus gör?

Han KLÖSER på vår nya soffa.
Han hade en himla tur när han hann gömma sig under soffan när jag vrålade åt honom efter att jag hört hans klor mot tyget - annars hade jag nog ryckt av honom svansen. Jävla katt.
Jag kan ju berätta att jag slängde mig rätt graciöst från datorstolen mot soffan - samtidigt som jag skrek. Haha.

I Lilla Elsa, I


E L S A

Du är det finaste som finns. ♥

Napp-tävling. :)

I Tävlingar, I

Jag tävlar inne hos kidzmode om ett två-pack nappar från MAM:s populäraste nappmodel som passar alla.

Sex stycken vinnr. Tävla HÄR du också.

Nappar har ju en förmåga att försvinna på alla möjliga vis, därför vore det toppen att vinna lite nya fina nappar till Elsie. :)

Stegtävling.

I personligt., I
Då var stegtävlingen igång, HEJA HEJA HEJA mig. :D hihi.
Började med en lång rask promenad. :)
Stegräknaren ska bli en del av mig, den ska aldrig lämna min höft. :)

Buljong.

I personligt., I
Buljongen jag nämnde i barnmatsinlägget är egengjord buljong, alltså det kokvatten som blir över när jag gjort frikadellerna och kycklingen - alltså INGET salt. :)

ingamikaela.se

I personligt., I

ingamikaela.blogg.se har nu blivit ingamikaela.se :)
Tack My för putten i rätt riktning. ;) hihi.