I skrivandets stund.

I personligt., I

Elsa och hennes mormor. ♥

De sötnosarna har somnat i soffan, Elsa är nog lite trött efter vaccineringen, och mormor är nog . . . ja, trött efter allt busande med Elsa. tihi. :)
Och alldeles strax kommer Johan hem. Det är bra eftersom det är herrn i huset som sköter grillen, idag blir det nämligen hamburgare. :) Mums, tihi. Med GI-bröd dessutom. :) Smaskens.

100427.

I De allra bästa., I
Idag fick jag SOVMORGON, eftersom Elsas mormor är här på besök. :) tihi. ♥

Elsa är helt galen i sin mormor, syns det eller? :) tihi.

Och på förmiddagen fick vi besök av Rebecca och Sam, och barnen busade på i vanlig takt - vilket är rätt fort nuförtiden då de båda har så enormt mycket spring i benen. ;) tihi. Och det är alltid lika mysigt att träffa familjen Sjödin/Aspenfelt. :)
Även om Elsa bara puttar sig själv bakåt, haha. Och Sam undviker att komma alldeles för nära Elsa eftersom hon är helt galen i honom och ska klämma och pussa på honom jämt. :) tihi. ♥





Framåt eftermiddagen var det dags för ett besök hos Margit på bvc
. :) Och nu väger vår prinsessa 8670 gram och är 67 cm lång. Hon är verkligen ingen  l i t e n  prinsessa längre, haha. ♥ Det var även en mindre läkarundersökning och vaccinering av vår lilla groda. Och det gick bra även denna gång, bara någon enstaka tår. Hon är så duktig vår lilla underbaring. ♥

100426.

I Lilla Elsa, I
Igår när mormor kom fick Elsa lite försenade doppresenter från min morbror med familj. :) Lite kläder och tre jättefina skallror. :) Dock tyckte Elsa att det var rätt skoj att äta på plastpåsen som mormor hade med sig, haha. ♥
( skallrorna syns på bilderna, tihi. )

Mamma/Mormor.

I personligt., I

Nu är Elsas mormor här. :) Jippi. ♥

Elsa 5 månader. ♥

I Lilla Elsa, I
Oj vad tiden går fort. Vår lilla prinsessa blir redan 5 månader. ♥

Även om man tycker att tiden har gått fort så känns det samtidigt som om hon alltid har funnits i våra liv. Man funderar på vad man gjorde innan Elsa kom.
Vi är så lyckligt lottade som fick ett sånt fint och underbart litet mirakel. ♥
Sötsnöret har nu börjat ta sig runt - sakta med säkert ( och då menar jag väldigt sakta, det är svårt att se det med blotta ögat, men väntar man några minuter har hon rört sig en bit, haha. ), kan rulla från rygg till sidan, provsmakat ett gäng olika puréer, smakat olika sorters gröt, lärt sig att dricka vatten ( tidigare var det absolut inget hon gillade. ), sitter nästan helt själv, går runt i sin gåstol och allt, och då menar jag verkligen ALLT ska provsmakas, oavsett om det är en dammråtta, papper, blommor, gardiner eller en leksak. ;) Sötnöt.
Och jag skulle kunna räkna upp fler saker som vår lilla älskling kan göra, men då skulle mitt blogginlägg bli väldigt långt. :) tihi. ♥

Vakna med the voice.

I personligt., I
Elsa gillar vakna med the voice, särskilt deras rap-attacker. ;) Haha.

Gullgroda. ♥

Vår morgon började med att snickaren som skulle ordna baröppningen mellan köket och vardagsrummet skrämde livet ur oss tio i sju imorse, haha.
Vi vaknade med dunder och brak, haha. Och otur för mig då Elsa hade somnat om en liten stund innan bara efter att Johan hade åkt till jobbet. Så min sovmorgon var bara att glömma, mammas prinsessa var pigg som en mört. :D hihi.
Nu tittar vi på vakna med the voice som sagt, och när det är slut tänkte jag ge Elsa lite gröt. :) tihi.

Och idag kommer min mamma hit, Elsas mormor. :) Och som vi LÄNGTAR. ♥

Söndagsmys.

I personligt., I


Elsa sitter i skrivandets stund och äter på en leksak i soffan. :) mumsfillibabba. :) ♥
Vi myste i soffan en stund på morgonen och sen var det dags för Elsa att äta lite gröt. :) Och efter det gjorde jag lite nytta, diskade, plockade undan några av de miljoner grejer jag och Johan har lämnat framme. Hehe.
Och nu har första maskinen tvätt blivit färdig, så jag tänkte slänga in lite saker i torktumlaren och hänga upp lite av den blöta tvätten och sen åker jag och Elsa till Dollar och inhandlar lite vardagliga saker. :) Hushållspapper bland annat då vår lilla kladdmajja förbrukar en hel del av den varan. Haha. ♥ Blir nog en tur till Ica också, då matlistan för veckan är skriven och vi saknade några ingredienser till matlagningen. :)

Och Elsas morfar och bonusmormor har bjudit dit mig och familjen på lunch. Jummie. :) ♥

100424.

I personligt., I

Började dagen med en ljuvlig sovmorgon, tack tack tack älskade Johan. ♥
Och därefter tränade jag lite, sen en dusch och därefter mötte Hans upp mig, Johan och Elsa för en promenad ner till stan. :) Solen lyste och det blev alldeles underbart varmt. :) tihi.


En MYSDAG.


Och Elsa fick ett par helt underbara solbrillor av pappa Johan, hihi. Jag är riktigt avundsjuk på henne. ;) hihi. Och vår lilla Elsa är så himla ball. ;) hihi. ♥
Innan vi promenerade hemåt åt vi varsin långkorv, haha, och sen tittade vi lite på Johans framtida projekt. HAHA.



Nu ska vi vidare hem till Rebecca, Robin och Sam för lite lördagsmys. :) Först ska Johan och Robin montera ihop en hammock ( HAHA ) och vi andra ska titta på och skratta emellanåt. tihi. Därefter blir det grillning och film, Avatar. :) jippi.
En toppenlördag

Gårdagens fredagsmys.

I personligt., I
Igår blev det fredagsmys tillsammans med Sandra. :) Vi myste i soffan och pratade som alltid ;) tihi. Och kvällen avslutades med filmen Disturbia. Sandra satt som vanligt och höll handen framför ansiktet när hon tyckte det blev för läskigt och så fick jag titta och berätta för henne vad som hände. haha. ;) Så jag gick hem med hjärtat i halsgropen. ;D haha, tur att det bara är 100 meter hem till mig från henne. :)
Tusen tack för en, som alltid, superbra kväll gumman. ♥

( mysdress, för äkta fredagsmys-känsla. tihi. Och plånboken i handen för en tur på Lidl för att köpa mina älskade pistage-nötter. hihi. )

Lunch-dejt, med bebisar och bebismagar.

I personligt., I

Det blev en tur på stan för mig och Elsa tillsammans med Sandra, Amanda och Liam. :) Och planen var den att vi skulle möta Patricia på stan för en fika/lunch. Jätteskoj. Och trevligare blev det eftersom vi strålade samman med Camilla. :) tihi.


( söta Amanda ville putta Elsas vagn. )

Vi strosade runt lite och tittade på bebiskläder, hur skulle vi kunna låta bli? Tre ungar på släp och två bebismagar? :D Det är nog fysiskt omöjligt att inte titta på bebiskläder då. :) Haha.

( Två preggon ;) haha, en sovande Liam och fina Camilla. )

Och jag hittade vita strumpor till Elsa, med små halk-grejer under - så nu kan hon öva ännu mer på att ta sig fram på golvet här hemma. :)
Vi avslutade dagen med en lunch på café Symfoni, jummie. Och därefter åkte var och en hem till sitt. :)
En toppendag helt enkelt. :)

Jag sitter för tillfället och smälter maten, jag hade gjort en god middag till mig och Johan och sötaste Elsa sov under tiden vi åt. :) Och nu städar min karl badrummet. :) Inte varje dag det händer, känns nästan som om jag borde fira. ;D haha. ♥

100423.

I personligt., I
godmorgon. :)

Idag hade jag verkligen behövt sova lite mer, men Elsa var vaken mellan 5-6 idag och sen klockan 8 var det dags att kliva upp. Ge mig SÖMN. heh.
Men söthjärtat ger mig energi bara genom att le mot mig. :) Så nog överlever jag utan min sovmorgon. ♥

Och om en stund tänkte jag göra iordning hennes gröt, idag blir det banangröt. :) tihi. Min frukost har jag redan ätit upp. :)
Vad dagen har att erbjuda vet jag inte riktigt än, tror det blir en fika/lunch nere på stan tillsammans med Sandra och barnen och Patricia. :)
Jag måste köpa nya vita strumpor åt Elsa. :) De hon har är alldeles för små, de passar typ på en nyfödd liten bebis, haha. Så de ramlar ju av väldigt ofta, och hälen på strumpan brukar hamna någonstans mitt under Elsas fot. Tihi. ;) Och då är det kanske lika bra att köpa strumpor med små halk-grejer under, så att hon får lite fäste på golvet, då hon väldigt gärna verkar vilja försöka ta sig framåt. :) ♥

Godnattpuss,

I personligt., I

Sömn.

I personligt., I

Efter att Elsa föddes så är sömn något jag pratar om ofta, något jag längtar efter och något jag inte får särskilt mycket av. :) Haha.
Det är först nu när vi har vår lilla prinsessa som vi inser att vi var bortskämda med sömn innan, haha. Hon har dock varit en liten ängel när det gäller sitt sovande, redan från start har hon sovit minimum 8 timmar i sträck varje natt - med en del undantag som bekräftar regeln. :) Men de gånger hon vaknat mitt i nätterna kan jag räkna på mina fingrar - och då är hon ändå snart 5 månader gammal vår lilla groda. ♥
Till en början nattade vi henne klockan tio på kvällen, och då vaknade hon ungefär klockan åtta, vilket var en helt okej tid för min del att börja dagen. :)
Men nu har vi börjat natta henne ungefär klockan sju, och hon har gjort det till en ovana att vakna klockan fem på mornarna. Och då vaknar hon inte för att hon vill ha mat utan mest för att hon då vill att mamma och pappa ska kliva upp och leka med henne. Vilket jag kan tala om att varken jag eller Johan är så pigga på att göra klockan fem på morgonen, jisses. Så klockan fem på mornarna väcks man av hennes lilla joller i spjälsängen. :)
Och det är ju inte lätt att söva den lilla sötnöten, åh nej - hon får mat och sen är det kört - hon pratar och pratar och pratar. Själv ligger man med huvudet under kudden bredvid henne och hon rullar runt och pratar, pratar, pratar. Haha. Söt är hon men vi vill ju att den lilla rackarungen ska sova, haha.
Men oftast är det jag som är mest envis och Elsa somnar om och nu den senaste veckan har vi klivit upp ur sängen efter klockan nio. :)
Dock önskar jag att jag kunde förklara för lilla Elsis att hon ska sova minst tolv timmar i sträck, det vore finemang. :) Att slippa den där timmen mellan 5-6 då hon oftast är vaken vore jättehärligt. hehe. Men så kan man ju tyvärr inte göra. Hihi. ♥
Men SÖMN, underbara sömn - jag älskar sovmorgon. Haha. Men jag älskar Elsa mer. ♥ Heh.

Min nya frukostbricka.

I personligt., I

Nu har jag precis ätit upp min frukost, apelsinjuice och två mackor med kalkon, gurka och tomat. :) smaskens.
Och jag använde min nya fina frukostbricka, har en modell större och två lite mindre, som passar bra till ensam-frukost och kvällsfika, den stora har jag köpt som en pik till Johan - för att han ska ge mig frukost på sängen. ;D Haha, men han har inte riktigt förstått det än?
De är vita med små rosenkvistar på, lite smått romantiska och söta. :)

Och vädret idag är helt värdelöst, så det blir nog en inomhus-dag för mig och Elsa. :)

Godnatt.

I personligt., I
Kvällen har mest gått åt till att ordna i min meny här på bloggen, sorterat kategorier och mina gamla blogginlägg - och då slog det mig att jag har bloggat i snart 4 år, HERREGUD. Haha.
Så därför tackar jag för mig och går och lägger mig istället, det ska bli himla skönt efter ett träningspass och en varm dusch - dock blev det inget Arga snickaren eller Grey's ikväll eftersom det har varit jävla hockey. Gaah.
Tänk er min besvikelse när jag duschade i vrålfart bara för att hinna klart till klockan åtta, skyndar mig ut ( och lämnar blöta fotspår från badrummet till soffan ) och slår mig ner och väljer kanal 5 och ser HV71 och DIF. Måttligt besviken, suck.

Godnatt gullgrodor. ♥

Älskade Elsa.

I Lilla Elsa, I

Att pappa Johans lock till matlådan kunde vara så himla spännande igår. ;) hihi. ♥

Elsa lyckas få tag i locket, och synar det noggrant.

Sen attackerar hon. ;)


Och sen funderar hon på varför mamma stör med kamerablixtar hela tiden. tihi. ♥




100421.

I personligt., I

I skrivandet stund så ligger Elsa på vår säng och tar en liten tupplur och jag har precis ätit sista tuggan på min lunch, en matlåda från igår: kycklingröra med vitlöks-creme fraich och lite paprikabitar tillsammans med pasta, MUMS.

Idag fick Elsa banangröt på morgonen, och så här kan det gå om Elsa slår till skeden så att den ramlar ner på golvet och mamma böjer sig framåt för att plocka upp den. Haha.
Och det roliga är att jag hade håret uppsatt och den lilla grodan slet loss hälften av mitt hår ÄNDÅ.

Aj aj.

Eftersom solen lyser med sin frånvaro ( haha ) idag så har jag ingen större lust att påta i rabatten, så det får bli en annan dag. Istället tänkte jag tvätta lite och kanske ta en eftermiddags-nap senare? :)

Rebeccas design.

I Bloggdesigner., I
Sådär, nu har jag knåpat ihop ännu en bloggdesign, och denna gång till Rebecca. :)
Lite lagom vårig med gräs i bakgrunden och massvis med fina bilder på deras lilla prins. tihi. söt-sam ♥

Slit den med hälsan gumman. ;)

Far och dotter.

I De allra bästa., I
Elsa älskar sin pappa. ♥ utan tvekan. Tihi.


Speciellt när han busar med henne. ♥

HAHA.

I Lilla Elsa, I

Vi har världens underbaraste unge! ♥ Hur många andra barn skulle bjuda sina föräldrar på den här synen vid middagsbordet? ;D Haha. ♥



Så himla klockren och ni kan nog inte förstå hur mycket jag skrattade. :) Hehe. Hon brås verkligen på sin pappa. ;) Haha.

100420.

I personligt., I
Idag har jag och Elsa myst runt i söderhamn. :) Tihi.
Vi började med en lunch tillsammans med Sofia och hennes systerdotter Nova. :) Jag åt en gudomlig kycklingmacka, med grövt bröd och kyckling/curryröra. Jummie. :) Och Elsa åt mest på sina leksaker. ;) Haha. Och jag tror nog att hon tuggade lite på Novas leksaker med, haha. :)
Nova var ett litet charmtroll, påminde om Elsa i både utseende och personlighet. :) Gullungar båda två. Och jätteskoj att träffa Sofia igen, var ju år och dar sen sist känns det som. :) tihi.
Efter det så åkte jag och Elsa till mitt jobb och hälsade på, och denna gång fick Malin träffa Elsa. :) Tredje gången gillt ;) Hihi.

Och jag klappade lite på hennes mage, då hon ska få sin andra gullunge i slutet på sommaren. :) ♥ mysigt.
Sen var det tänkt att vi skulle fika tillsammans med Malin och Iza men då blev Elsa på bråkhumör och då var det lika bra att åka hem.

Efter en god middag, som jag lagade klart lagom till Johan kom hem, så har vi busat och myst med Elsa och nu nattar Johan henne, sen ska han på fotbollsträning och jag ska mysa ner mig i soffan och titta på Desperata Hemmafruar och Cougar Town. :) Tisdagsmys.

Öppna förskolan.

I Lilla Elsa, I
Igår var jag och Elsa på öppna förskolan tillsammans med Therese, Liam, Josefin och Alexander. :) Elsa och grabbarna med andra ord. ;) tihi.
Elsa njöt till tusen och skrattade i stort sett hela tiden. :) tihi. Och mysigt att få prata av sig lite om ditten och datten. :) En win-win-situation. ;)













Och jag tror att Sam har fått lite konkurrens om titeln som Elsas pojkvän. ;) tihi. ♥






Frågan är ju om det är Elsa som är mest intresserad? Haha, Liam ser mer eller mindre rädd ut, dock börjar han ju inte gråta när Elsa kommer nära, det gjorde han sist de sågs. Hihi. sötnosar. ♥

E l s a

I Lilla Elsa, I
Mamma älskar dig.

Bilden togs tidigare idag, när vi var på öppna förskolan. :)

Bloggdesigner.

I Bloggdesigner., I

De två senaste bloggdesignerna jag gjort. :)

En till Helen,

Och en till Josefin. :)

Och jag hoppas att de är nöjda. :)

Välkommen till världen.

I Elsa och hennes vänner., I
Den 13 april klockan 06.29 föddes lilla Rasmus. Han vägde 3345 gram och var 47 cm lång.
Och stolta föräldrar är Sofia och Henric. :) tihi.
Pojke - född 2010-04-13 06:29, föräldrar Sofia Wallin och Henric Andersen
Lilla söta Rasmus är Elsas syssling. :) tihi.