Ännu en dag under täcket.

I personligt., I
Typiskt, jag hinner vara tillbaks på praktiken EN dag och sen vaknar jag och är totalt överkörd dagen efter. Men jag får väl skylla mig själv när jag proppade mig full med värktabletter och knarkade nässpray för att överleva helgen och måndagen. :(
Så idag har jag myst under täcket i soffan hela dagen, förutom en kort stund när jag åkte till apoteket för att inhandla diverse nödvändigheter. Och så att ni vet, pappersnäsdukarna har använts flitigt även idag. Bleh.

Och nu tänker jag gå och sova, och jag hoppas verkligen att jag vaknar upp och mår bättre imorgon. ( Hoppas, hoppas, hoppas. )

Söndagsfika.

I De allra bästa., I
Vår söndagseftermiddag har ägnats åt att fika. ;) hihi. Vi var bjudna hem till familjen Tofält / Harryson, eftersom de fyllt år nu i januari. Det bjöds på jättesmaskigt fika och jättegod smörgåstårta, så nu är fikabehovet tillfredställt för en bra tid framöver. ;) haha.

De blev nöjda med sina presenter. hihi. Och barnen lekte - lite för mycket ibland. Haha. Papporna låg i varsin soffa och tittade på sport ( of course ) och vi mammor satt i hallen och höll koll på våra trollungar samtidigt som vi skvallrade lite. ;) haha.


Så nu har min kropp noll med energi kvar och jag tänker gå och lägga mig nu - klockan åtta en söndagkväll. Haha. Tröttheten är överväldigande nuförtiden.

Tack för en mysig eftermiddag / kväll kära vänner.

Lördagsmorgon vid köksbordet.

I personligt., I
Idag ville Elsa ha yoghurt med blåbärs och hallonsmak. :) Hon är helt tokig i yoghurt - och vilken smak den har spelar ingen roll, allt är smaskens. :)



Efter frukosten så gjorde vi oss iordning, och J for till sina föräldrar med Elsa och jag shoppade lite på stan, födelsedagspresenter till föräldrarna i familjen Tofält / Harryson. :)
Nu ligger jag i soffan och försöker få tillbaks lite av energin som jag har förlorat, för även om jag känner mig bättre så är jag långt ifrån på topp. Tråkigt men sant, så det blir nog en lördagskväll i soffan, vilket inte är så pjåkigt om jag får mysa med J och Elsa. hihi.

Fredagsmys,

I personligt., I

igår kväll så åt hela familjen en god middag ( även om jag mest petade runt maten på tallriken då mitt smaksinne är som bortblåst och allt smakar likadant. ) och sen myste vi i soffan en stund, med lite grönsaker och dipp. Nom, nom. :)

Efter att vi nattat Elsa så fick vi besök av Sändie, eftersom jag kände mig lite bättre. Och dum som jag är så tittade vi självklart på en skräckfilm, valet föll på Paranormal Activity 3. Som ni vet fick J titta på filmen medan jag och Sandra satt under mitt täcke och hade händerna framför ansiktet. Haha.

Och filmen var, som de tidigare, läskig på ett vis som får det att krypa under skinnet, extra mycket då det är barn inblandade. Jag tycker verkligen inte om såna där filmer, när jag inte kan se vad det är för något som är "elakt", det är mindre skrämmande om man får se vad det är för något som jäklas ( då är det lättare att bortförklara det som händer, heh. Och komma ihåg att det bara är film. ) men just filmer om spöken / andar / demoner gör mig illa till mods. Eftersom jag tror på dem, då jag själv upplevt saker som inte går att förklara.
Tycker ni om de tidigare Paranormal Activity-filmerna så borde ni definitivt titta på 3:an, då det är den filmen som hela historien egentligten börjar med och som ger en liten förklaring till 1:an och 2:an. Vilken som är mest skrämmande har jag inte bestämt mig för ännu. Heh. De är obehagliga allihopa. :)

Och som jag skrev tidigare, så var det dumt att titta på den filmen, eftersom det slutade med att jag fick tvinga J att vänta på mig innan han gick och la sig ( jag vågade inte ens stänga dörren till toaletten, haha. Och sen fick han släcka alla lampor i lägenheten och vänta tills jag hade hoppat ner i sängen innan han fick lägga sig. )
Tänk vad han får stå ut med, min J.

Jag vet att jag borde sluta titta på skräckfilmer - men det är svårt. Haha. :)

Tulips.

I Vackra ting, I
Fredag i all ära - helgen invigs med en fin bukett vita tulpaner.

( Den lilla fina blomkrukan fick byta plats och istället hamnade vasen med tulpaner på bordet. )

De gör underverk för humöret och jag hoppas att de hjälper mig att bli lite friskare. hihi. Man kan ju alltid hoppas. :)

Skrållans tröja?

I Lilla Elsa, I

Elsa startar nya trender hela tiden, haha - det senaste är att använda dockan Skrållans stickade tröja som mössa. ;)



Och är hon inte söt, heh?

- jag har pengar mamma.

I Lilla Elsa, I
Idag var jag tröttare än vanligt på morgonen, vilket jag förstår med tanke på att jag varit sjuk hela veckan och blivit väckt tidigt av Elsa nästan varje dag och idag var jag helt förstörd. Så jag vaknade inte av Elsa, utan hon lyckades smyga runt i lägenheten medan jag sussade så sött, och hon tände alla lampor, tittade på tv, placerade alla sina gosedjur i soffan och lyckades hitta min plånbok och plockade ut allt jag ägde. Och sen hoppade hon upp i sängen och kastade mynten på mig och säger med världens gladaste röst:
- jag har pengar mamma.
Haha. :)

Så nu ska hon få mata sin lilla spargris med de mynten som hon hittade. Hehe. Om hon har gått på en lyckad skattjakt ska hon väl självklart få behålla sin lilla skimrande skatt. ;)

Potträningen fortsätter.

I Lilla Elsa, I
Det var länge sedan det hände en liten olycka ( peppar, peppar, ta i trä ) men de senaste dagarna har vi varit lite dåliga med potträningen eftersom vi mest har myst i soffan och då har hon fått ha blöja på sig för säkerhetsskull. Men idag har hon lekt mest för sig själv och då har hon fått vara utan blöja en stund. :)

I vanliga fall, när jag inte ligger helt förstörd i soffan och är sjuk, så får hon vara utan blöja nästan hela tiden, förutom när hon sover ( så klart ) och när vi åker iväg någonstans, det är ju så dumt att riskera att hon kissar i bilstolen. :) hehe. Och nuförtiden så har hon blivit duktig på att hålla sig, hon behöver inte gå på pottan var femte minut utan längre utan hon kan kontrollera sin lilla blåsa. :)


Och Elsa försöker även potträna sina gosedjur - och det går väl sisådär. ;)

Jag älskar dig.

I De allra bästa., I
Älskade Elsa.

Här myser vi i soffan tillsammans med totte.

Och nu insåg Elsa att mamma fotograferade henne. hihi.

Så då vill hon visa totte ordentligt. ;)

Gratulerar på födelsedagen.

I De allra bästa., I
Älskade vän.


Jag hittade ett gammalt kollage med tillhörande text, på Sändie och mig själv, som jag gjort till hennes födelsedag för några år sedan. Och eftersom det visar hur underbar hon är så behöver jag inte göra ett nytt. ;) heh.

Hoppas du får en toppendag hjärtat.
Jag älskar dig och du är min allra käraste vän.

Elsa i ett nötskal.

I Lilla Elsa, I
Haha, hon är så underbar vår lilla trollunge. :)
Hon hittar på så himla mycket tokigheter, och hon gör mig så lycklig.


Pappersnäsdukar,

I personligt., I
Under den senaste veckan vill jag inte ens tänka på hur många pappersnäsdukar jag har förbrukat. Haha. Och finns det något tråkigare än att vara förkyld och behöva snyta sig hela tiden? Så att näsan blir öm och alldeles röd, usch. Men det hade varit lite mindre tråkigt om jag hade haft såna här fina hello kitty näsdukar. :) Men då hade nog Elsa stulit dem och använt dem som leksaker istället. ;) haha.

Idag skiljer sig inte mycket från igår, Elsa mår bättre och jag mår lika dåligt som förut. Så jag leker med henne i soffan, så mycket jag kan / orkar. Och hon kramar och pussar på mig, läser lite sagor och myser lite med mig när jag måste vila.

Vi har en enda plan för dagen, och det är att vi ska åka till Willys och handla blöjor till Elsa ( om vi lyckas få ihop så mycket energi att vi kan ta oss dit och hem. ) eftersom jag hittade en liten rabattkupong i deras reklamblad igår. :) Lycka, haha.

Gnuggisar :)

I personligt., I
Idag ramlade det ner ett fint litet brev i brevlådan, från Elsas mormor ( som alltid är adresserat till Mormors gull Elsa Wallin, heh ) och Elsa blev helt överlycklig när hon såg att det var godis där i ( som alltid, hihi ) och ännu gladare blev hon när hon såg att hon fått gnuggisar i form av sagoprinsessor. :)

Så under dagen som gått har vi myst, sovit och gnuggat på fler och fler gnuggisar på Elsas armar, haha. :) Så nu ser hon ut som en riktig tuffing. ;)



Morgonmys med dåliga barnprogram.

I personligt., I
Idag känner jag mig nästan sämre än tidigare men Elsa har istället blivit lite bättre ( ♥ ), så hon tjatade på mig tills jag fick skavsår i öronen om att jag skulle kliva ur sängen och hjälpa henne att göra lite frukost. Klockan sju ( ! ), vilket var mindre skoj för mig, då jag kände mig överkörd. Men ni som har barn, vet ju att de är envisa som få ;)


Nu myser vi i soffan och Elsa har ätit upp pålägget på sina mackor och sitter för stunden och petar lite i smöret ( så hungrig var hon alltså, heh ) och jag förundras över hur dåliga dagens barnprogram är. Herregud, det finns miljoner olika program men det är väl kanske ett av tio som är värda att titta på, överhuvudtaget.
( nu pratar jag om tv-tablån på barnkanalen )
Tycker ni att dagens barnprogram är bra?

Annat var det när jag var liten, hehe nu låter det som om jag vore jättegammal. ;) Men ni vet på det ljuva nittiotalet så bjöds det på riktig underhållning för oss barn. haha.
Det allra självklaraste som jag saknar är Björnes Magasin. ♥ Och sen fanns det ju trasdockorna, de vilda djurens flykt, skymningssagor, doktor snuggles, mjölktandsmössen, bumbibjörnarna, my little pony, piff och puff - räddningspatrullen, krambjörnarna, fem myror är fler än fyra elefanter, bamse och sen minns ni väl disneydags som man längtade efter? :) hihi.

Fin utsikt.

I personligt., I
Jag har tittat på Elsa nästan hela dagen men då och då fick jag bläddra i senaste numret av mama. :) lovely. Då fick jag läsa om mammor och barn i största allmänhet, drömma om vackra ( och smarta ) inredningsdetaljer och fina kläder ( till både mig och Elsa, hihi ). Och nu när Elsa, förhoppningsvis somnar snart, så tänker jag bläddra lite mer, eftersom tv-tablån är helt värdelös idag.


Och nu tänkte jag äta lite för hårda godisar ( som har gömt sig i skafferiet en dag för länge i en öppen påse, haha ) för att sysselsätta mig i soffan där jag har legat hela dagen. Bleh, att vara sjuk är ett dumt påhitt.

Men som jag skrev, lite mama-läsning och hårda godisar är inte så pjåkigt.
Vardagslyx i all ära. :) haha.

Att somna en stund.

I personligt., I
Det finns väl få saker som är så underbara som att somna en stund på soffan? :)
Idag har jag och Elsa sovit till och från på soffan och det är så ljuvligt att se henne ligga där tätt intill och drömma.

Jag däremot borde inte ens visa mig för folk, haha. Så därför får ni bara halva mitt ansikte ( så att ni slipper se min söndersnytna näsa, haha ).
Elsa däremot, ser så fridfull och fin ut.
image description image description

tisdag 24 januari.

I personligt., I
Vi är fortfarande sjuka, och jag har inte fått så mycket sömn inatt. Så täcket fick följa med till soffan och nu myser jag och Elsa här tillsammans, snyter oss, dricker mycket vatten och ritar lite prinsessor i hennes ritbok. ♥
Det är tråkigt att vara sjuk men jag har åtminstone Elsa att kramas med ibland. :) men jag längtar efter att bli frisk, jag har inte tid att gömma mig under täcket hela dagarna.

Bloggdesignen har fastnat lite, eller ja - det är jag som har fastnat lite, idéerna tog slut, så den får vara halvfärdig en stund.

Och nu ska jag försöka peta ihop lite lunch till mig och Elsa, även om matlusten inte är på topp direkt. Hoppas ni mår lite bättre än vad vi gör. ;)

Ny design, eller inte.

I personligt., I
Eftersom jag är sjuk och har hängt mestadels i soffan hela dagen, så har jag knåpat lite på en ny design. Men nu slutade ändringarna i kodmallarna att fungera, det är en fördröjning på dem ( som jag inte har tålamod att vänta på ) så jag fortsätter imorgon.

Nu ska jag göra som Elsa, och sova så sött. ( försöka åtminstone, men jag behöver väl snyta mig var och varannan minut och dricka femtusen liten vatten )

Oh ja, nu är jag bitter. Vem vill vara sjuk liksom?

Gratulerar på födelsedagen.

I De allra bästa., I
Idag blir min kära pappa, och Elsas morfar, 47 år. ♥
Vi älskar dig.

Snoriga och hostiga,

I personligt., I
Idag är vi inte så här pigga och glada som på bilderna nedan.


För idag är vi sjuka, snoriga och hostiga - och vi myser under täcket. Pappersnäsdukarna ligger överallt, pyjamasarna är fortfarande på och vi har sovit länge idag.
Och vet ni vad? Vi tänker ligga kvar i soffan hela dagen.
Men usch vad jag hatar att vara sjuk.

Smycken och diadem,

I Lilla Elsa, I
Elsa älskar att klä ut sig. :) Smycken och diadem är en favorit för tillfället, alla ringar hon har ska användas samtidigt och likadant med diademen, men hon har hittat ett nytt användningsområde för dem. ;) de funkar fint att använda som skärp i midjan. :) hehe.


Mitt söta lilla troll.

Födelsedagsfirande av min kära pappa.

I De allra bästa., I
Eftersom min pappa fyller år imorgon så har vi varit till hans gata och gratulerat honom idag istället. För alla vet väl att man har lite mer tid över på söndagar än på måndagkvällar efter jobbet. ;) heh.
Elsa var hela överlycklig när hon fick hjälpa morfar att öppna sina paket. :) haha. Och det bjöds på mumsigt fick som vanligt. Sen lekte Elsa tills det var leksaker överallt, och morfar fick läsa samma bok ungefär 7 gånger. ;)
Men det var ju inte bara Elsa som lekte, vi hittade även J i fullt sjå med att bygga duplo och sittandes vid bordet där han ritade med Elsas pennor. :) haha.

( söta lilla Elsa provade en hatt från utklädningslådan hos morfar och bonusmormor, hihi. )

Morfar fick även sitta framför datorn med Elsa i knät och klicka sig runt på youtube och titta/lyssna på diverse barnprogram och sånger. Haha. Dagens barn och tekniken alltså. ;)

Besöket avslutades med att vi plockade fram bordshockeyn. ;) Och jag är verkligen sämst, haha - när J har gjort mål så letar jag fortfarande efter vart man rör på målvakten. :D haha. Så efter att jag slitit i allt, vrålat och hoppat runt ( och förlorat, heh ) så fick pappa ta över och spela mot J. Och den matchen blev betydligt jämnare och till min stora besvikelse vann J över pappa. Så nu är han en mallgroda. ;) haha.

( det var bordshockey på blodigt allvar, behöver jag berätta att det flög puckar över hela köket? haha )

Så för att sammanfatta dagens födelsedagsfirande: underbart sällskap, smarrigt fika, mysiga lekstunder, en pappa/morfar som blev jättenöjd över sina presenter och såklart lite bordshockey. hihi.

TOPPEN.

Gratulerar på födelsedagen älsk.

I De allra bästa., I

Idag är ingen vanlig dag, nej det är ingen vanlig dag - för det är älskade Johans födelsedag. :) hihi.
Gratulerar på 26-årsdagen snyggo. ;)

Dagen började bra, eller inte - jag sov över så jag hade inte tid att kramas lite extra med J, och jag hann inte ordna frukost på sängen åt honom - tiden räckte nästan inte ens till för att han skulle hinna öppna paketen, så det var en himla tur att Elsa hjälpte honom ;) haha.
Så eftermiddagen har ägnats åt att fira honom - våra familjer har varit här och han har fått så fina presenter.




Jag älskar dig.

Dagarna som gått,

I personligt., I
har bjudit på praktik, MYCKET familjemys, en liten shoppingtur inför J:s födelsedag och ett biobesök med vänner.

( filmen vi såg var The girl with the dragon tattoo, och vad jag tyckte om den vet jag inte, och det blev ju inte bättre av att biograften krånglade och visade den utan text. haha. Det kommer kanske en recension av den senare. )

Potträning. Bring it on. ;)

I Lilla Elsa, I
Elsa har varit en liten periodare när det gäller användning av pottan, sedan ett-årsåldern men nu, bara de senaste dagarna så har hon blivit lite kär i sin rosa potta. :) haha.
Så nu tänker vi utnyttja hennes lilla förälskelse och göra allt för att försöka få henne att bli blöj-fri. :) Hon använder för det mesta ingen blöja hemma, utan hon använder trosor och går på pottan helt själv. :)

Bara idag, de få timmar vi hann leka tillsammans efter dagis, innan det var dags för henne att sova, så kissade hon på pottan ungefär tjugo gånger, haha. Ibland drog hon ner trosorna redan i vardagsrummet och skuttade vidare till badrummet med trosorna nere vid fotknölarna. Haha. Tokiga Elsa.
Så idag hände det ingen olycka, men det brukar hända lite då och då. Men det är inget problem. :) Nu håller vi tummarna för att hennes glädje över pottan och att hon kan välja själv när hon vill kissa där håller i sig och att hon så småningom kan sluta med blöjor. :)



Elsa tycker att pottan är toppen. :) haha.