Elsa och hennes morfar.

I De allra bästa., I
När vi hämtat trollungen på dagis så for vi hemåt och sen fick vi besök av min kära pappa.
Han kom för att kramas lite och säga hejdå eftersom de åker till Thailand imorgon ( jag är bara lite avundsjuk, haha ).

Jag fotade lite i Elsas rum, som självklart var stökigt. ( det tar ungefär en minut och sen har Elsa gjort om sitt rum från att vara fint och prydligt till att se ut som ett enda stort plockepinn, haha







Och de var så himla söta där de myste i Elsas rum.
Elsa borstade håret på morfar, gav honom gosedjur och tyckte att han skulle läsa sagor för henne. Och sen fick han många kramar innan han åkte hemåt.
Älskade pappa / morfar.

Och nu får de se till att komma hem hela och hållna från Thailand.

27 februari.

I personligt., I
Idag har jag varit, om möjligt, tröttare än vanligt. Jag ( tro det eller ej ) somnade t.o.m sittandes när jag var på praktiken. Och då var det inte för att jag hade tråkigt, utan för att jag är så himla trött nuförtiden. Det är inte så enkelt att vara preggo. Haha. :)
Men jag klarade mig igenom dagen med iskallt vatten och mycket frukt, även om ögonen sved. Hehe.

Det syns inte så bra på bilden men min hy har blivit katastrofal, förmodligen är det en kombination av graviditeten, stressen och sömnbristen. Det ploppar upp nya finnar och kvisslor varje dag och det behövs mycket concealer för att dölja mina mörka påsar under ögonen ;) haha. Jag ber om ursäkt om det är för mycket information eller om ni tycker att jag gnäller. Men, min blogg - mina ord ;)

Snowracer, korvgrillning och strålande sol.

I personligt., I
Idag fick jag en välbehövligt sovmorgon och jag fick en mindre chock när jag vaknade och tittade på klockan: 11.11 ( jag brukar nämligen inte sova så länge, inte ens när jag får, haha ) så tack älskade J för sovmorgonen.

Och eftersom solen strålade och det inte var alltför kallt ute så hoppade vi i mjuka kläder, packade ryggsäcken och hämtade Elsas snowracer och sen gick vi hemifrån. :)
Vi mötte Elsas morfar vid pulkabacken där vi grillade lite korv och åkte snowracer och madrass. :) hihi. Elsa var helt överlycklig, även om hon frös lite. :)
Och jag har lite ont i rumpan så här efteråt, eftersom pulkabacken var lite isig och knölig och madrassen lite väl tunn, haha. Så det gjorde lite ont när man for nerför backen ;) haha.



Mannen i mitt liv

Johan var en riktig våghals i backen, en himla tur att han inte gjorde illa sig då han åkte ner på det allra tokigaste visen ;) haha. ( jag kan visa en film på det senare, då det var min kära pappa som filmade och han har inte skickat den än )


Jag lyckades filma en liten stund när Elsa for nerför backen med morfar. :) Och om ni lyssnar riktigt noga på Elsas glädjetjut så hör ni att det är knöligt i backen. ;) haha.

När Elsa tyckte att hon hade åkt tillräckligt så packade vi ihop och for hemåt, och hon somnade på två sekunder när hon skulle skulle sova middag, trots att hon självklart hävdade att hon inte alls var trött. ;)

En toppendag helt enkelt.

Modevisning,

I Lilla Elsa, I
Igår försökte Elsa få mig på lite bättre humör eftersom jag var så himla trött och långsam, haha. Så hon klädde på sig ( alldeles själv, men skärpet fick hon lite hjälpt att stänga, hihi ) och sen hade hon lite modevisning för mig. Och det gjorde att jag nästan glömde bort att hon väckt mig alldeles för tidigt. ;)

Hon är så söt vår lilla prinsessa. 







Jag älskar dig.

Den nakna kocken.

I Lilla Elsa, I
HAHA.

Hon är så underbar vår älskade Elsa. :)

Jag behöver SOVA.

I Lilla Elsa, I
Det kommer som ett brev på posten, vareviga helg.

På veckorna behöver jag oftast väcka Elsa på mornarna eftersom hon är så himla trött MEN på helgerna är hon alltid jättepigg och vill mer än gärna att vi ska börja dagen redan klockan sex på morgonen. Toppen säger preggot, eller inte.
Idag vaknade jag t.ex. efter klockan fem av att alla ( och då menar jag verkligen alla ) lampor i lägenheten var tända. Det kändes som att vakna upp på solen, haha. Och det var, ehm, jätteskoj.
Men jag fick henne åtminstone att låta mig ligga kvar i sängen till efter klockan sju, även om jag inte fick sova så mycket.

Jag vet att barn gör så här, men det är jobbigt, haha. :) När man får sova, då ska trollungen vakna tidigt och när man måste kliva upp då vill hon sova länge.
Livet som förälder är härligt ibland ;) hehe.

( Och jag vet att det kommer bli lite sömn en lång tid framöver, men man behöver få tycka lite synd om sig själv ibland, haha )

Fredagsmys.

I personligt., I
Igår hade vi en mysig och lugn fredag.


Jag fick sluta tidigt från praktiken och stannade till på h&m innan jag for hemåt och inhandlade lite trosor och strumpor åt Elsa ( de lyckas ju alltid försvinna, haha, och trosorna används flitigt av vår lilla prinsessa nuförtiden ), sen hämtade jag henne tidigare från dagis. :)
Eftermiddagen ägnades åt att leka och mysa, och jag hade även tid till att packa ner alla kläder som numera har blivit lite för små eftersom magen har fått en lite annorlunda form ;) haha. Och de kartongerna får stå i förrådet tills Elsas lillasyster / lillebror har kommit till världen.
Och nu är det tomt, så tomt, i min garderob. ( tråkigt. )

Efter en god middag så fortsatte vi med fredagsmyset. hihi - bubbelvatten, lite godis och marabou mintkrokant fick åka ner i magen, mums. :) Och vi tittade lite på tv och bara myste.

Mammas lilla apa ;)

I Lilla Elsa, I

Elsa tycker att banan är jättegott - och hon smyger mer än gärna in i köket, puttar en köksstol intill köksbänken, klättrar upp på en stolen och tar en banan ;) haha. Här försökte hon stjäla den bakom min rygg innan middagen, men tji fick hon ;) haha.

Trötthet, dagis, praktik, middag och disk.

I personligt., I
Rubriken sammanfattar dagen väldigt bra, hehe. Imorse när jag skulle väcka Elsa så var hon tröttare än vanligt ( i vanliga fall brukar det räcka med att nämna dagis så blir hon jätte-ivrig och vill klä på sig så fort som möjligt ) men idag var hon så trött att det var nästan omöjligt att klä på henne. Hon bara gled iväg hela tiden, eller hur man ska förklara det, ungen hade inte styrsel. hihi.
Och att försöka borsta hennes tänder var INTE enkelt idag, hon totalvägrade och grät krokodil-tårar hur länge som helst. Jippi, toppen tänkte jag ( stressad som få och väldigt trött ) men efter många om och men insåg hon att mamma var mer envis än henne ;) och tänderna blev borstade. Men när det var gjort så var klockan alldeles för mycket så jag orkade inte med ännu ett trotsigt utbrott så hennes hår fick vara oborstat idag. Så hon såg ut som ett troll när vi lämnade henne på dagis ;) haha.

Praktiken flöt på utan några större problem, även om jag var så trött att ögonen gick i kors ibland - men inte för att det var tråkigt utan för att den lille bebisen som bor i min mage stjäl all energi. ;) 

Dagens bebismage:


Dagens söta Elsa ( så här glad var hon när vi väl fått på oss ytterkläder och skulle gå ut till bilen, humörsvängningar som sin mor, haha. ):


Dagens middag:


Efter att jag hämtat Elsa på dagis så for vi hemåt och gjorde iordning kvällens middag - baconröra med paprika och feferoni, jummie.
( att jag var så illamående att jag inte kunde äta är en annan historia, men jag får ju mumsa det till lunch imorgon, hehe )
Sen har jag och Elsa duschat, vikt lite tvätt och duschat, medan pappa Johan var och tränade. :) Och efter lite mys i soffan så somnade Elsa ( för ovanlighetens skull ) utan problem och jag kunde fortsätta med lite fler hushållssysslor. Och nu har jag gjort tillräckligt för idag, så jag tänkte titta färdigt på Big Brother innan jag myser under täcket och får lite skönhetssömn. :)

Ibland är det här så sant, så sant.

I Detta får dig att le., I



Haha, jag hittade den här bilden på facebook idag och jag måste medge att jag log när jag läste den. För visst är det sant, ibland? ;)

21 februari, temlor och hejdå.

I personligt., I
Även idag fick jag sova 30 minuter längre än vanligt på morgonen, välbehövligt då jag är så trött nuförtiden att jag håller på att somna ståendes på dagtid, haha. :)
Innan det var dags att åka till Hudik så åt jag en lätt frukost, lite turkisk yoghurt, flingor och lite frysta bär. Mums ( synd bara att jag är så illamående jämt )

Efter en dag på praktiken så var det ljuvligt att få komma hem och hoppa i mjukisbyxorna och bara vara, sådär härligt slö ;) haha. Älskade syster hade middagen färdig och Elsa hade saknat oss.
När vi ätit middag så fick vi besök av vår kära pappa, han hade med sig nybakta semlor, som Elsas bonusmormor Kicki hade bakat dagen till ära. :) Så dem mumsade vi i oss, och hembakta semlor är ju sååå goda. hihi.
Och när pappa ändå var här så gav jag honom en liten hårklippning, eller - jag putsade till hans frisyr lite, kapade en centimeter ungefär. :) Och han blev nöjd så förhoppningsvis blev det inte alltför snett och vint ;)

När klockan närmade sig åtta var det dags för älskade syster att åka hemåt.
Så himla tråkigt att vi inte hinner ses så ofta, men hon har studier och extrajobb och jag har praktik och familj att ta hänsyn till. Och nu när hon var här några dagar när jag har haft praktik så har vi inte träffats många timmar varje dag, vi har bara legat trötta och myst i soffan på kvällarna, mindre socialt men ändå väldigt mysigt att ha min lillasyster här.
Men Elsa har varit överlycklig, och det är viktigast för mig. Och det betyder mycket att hon får umgås med sin underbara moster.
( och nu längtar vi tills mormor kommer om en och en halv vecka ungefär, hihi )

Gårdagen,

I personligt., I

Började jag med att få sova 30 minuter längre än vanligt på morgonen ( eftersom jag inte behövde göra iordning älskade Elsa inför dagis då hon skulle vara hemma och leka med sin moster ) och sen gjorde jag mig iordning, halvt sovande som vanligt. ;) haha.
Att välja kläder igår var inget problem, då min söta mamma hade shoppat lite på h&m åt mig och skickat med lite smått och gått med sis då hon åkte hit. Tack, tack, tack älskade mamma.

Det är ju lite svårt att hitta kläder i garderoben som fortfarande passar, då magen vuxit en hel del på senaste tiden ;) hehe. Mina jeans är bara att glömma då jag får använda dubbla gummisnoddar för att hålla ihop dem då magen sticker ut så mycket. Haha. ( ändå är den inte så stor nu jämfört med hur det kommer vara om några veckor, hihi ) och alla mina tröjor är numera magtröjor. ;) såå snyggt, HAHA.

Och efter en hel dag på praktiken så var det ljuvligt att komma hem till en fin lägenhet där middagen stod på bordet och man möttes av en jätteglad Elsa och sis. sen gjorde sig tröttheten påmind och vi jäste i soffan resten av kvällen, och kollade såklart på Big Brother innan vi somnade. :)

Söndag och mysigt besök.

I De allra bästa., I

Idag fick vi besök av Fredrik, Elsas gudfar och hans söta flickvän Nathalie. Och Elsa blev fullkomligt överlycklig. Hon skrattade och lekte hela tiden, och de fick inte sitta still mer än en minut åt gången då hon ville leka non-stop. :) hihi.
Som jag nämnt tidigare så älskar hon att klä ut sig och idag gav hon Fredrik lite accessoarer så att han fick den rätta stilen. ;) hihi.


kärlek, hihi.


Vi fikade lite goda bullar och jäste lite i soffan innan det var dags för dem att åka härifrån, vilket Elsa absolut INTE tyckte om. Hon lämnade nappen och snutten hos mig och vinkade hejdå till mig och J och tänkte följa med dem hem istället. Och sen när hon insåg att hon inte fick göra det så blev hon alldeles förtvivlad och började gråta. Tårarna rann och hon försökte klamra sig fast vid både Fredrik och Nathalie.
Lilla gumman, det gjorde ont i hjärtat att se henne så förtvivlad.
( men hon har väl förstått att när de åker härifrån så dröjer det väldigt länge innan hon får träffa dem igen och det känns väl mindre bra. ) Så nu måste vi försökta åka iväg lite oftare - både till min älskade mamma och sis samt Fredrik och Nathalie.

Och efter en liten stund gråtande i soffan så blev Elsa sig själv igen och lekte vidare, tills vi fortsatte söndagsmyset med att hämta älskade sis på tågstationen ( Och även här blev Elsa överlycklig och skrek högt och glatt när hon såg Martina genom bilfönstret. hihi ) för att åka hem till Elsas morfar för lite sent födelsedagsfirande av syster.
Och efter några timmar där så for vi hemåt och nu tänker jag och sis ha söndagsmys framför Big Brother. ;) haha.

Preggot fick stanna hemma.

I personligt., I

Igårkväll hade vi en alldeles lagom lördagkväll: smaskig middag tillsammans med grannarna följt av lördagsmys i soffan med chips, dipp för oss vuxna och lördagsgodis för Elsa.
Och på tv:n visades mellon så klart. :) Haha, och allas vår älskade / hatade orange Björn Ranelid gick vidare direkt till globen, jisses. ;)
Elsa drack festis, preggot drack cola kvällen till ära, och de andra förtärde diverse alkoholhaltiga drycker, i liten mängd så klart. :) Och när Elsa somnat för natten så fick de andra den tokiga idéen att gå ut, haha. Så de ringde taxi och for ner på stan vid halv tolv, medans jag och Elsa så snällt fick stanna hemma. :) hihi. Inte mig emot då jag var så trött att ögonen sved. Så när de åkt iväg så kröp jag ner i den stora varma sängen och somnade sött.

Och imorse när jag och Elsa vaknade så var det fortfarande tomt på andra sidan av sängen, så jag klev upp och gissa vad jag hittade i vardagsrummet? Haha. En J som låg och sov i soffan med gårdagens kläder på. Haha. :D Han hade börjat titta på tv när han kom hem inatt men råkade somna på soffan, hehe. :)

Det bästa med det hela var att det var min tur att få sovmorgon idag så jag lämnade Elsa hos Johan och kröp ner i sängen igen, och dessutom hade min kära sambo lovat att städa medan jag sov. ;) Och tro det eller ej, men han gjorde det faktiskt. :)

Dagis är stängt idag,

I personligt., I

Så då har jag varit ledig från praktiken och myst med Elsa hela dagen.
Vi har, förutom himla mycket lek och skratt, hunnit med lite städning och andra hushållssysslor och avslutade dagen med lite bakning. :)
Och missförstå mig på rätt vis nu, jag stormtrivs på min praktikplats men det var väldigt skönt att få en dag hemma med Elsa, då det är väldigt svårt att få ihop vardagen när både jag och J börjar tidigt och jobbar väldigt sent. Som tack för min lediga dag så tänkte jag bjuda på lite goda bullar på praktiken imorgon ;) hehe.



Haha, Elsa har alltid lika fin morgonfrisyr. ;) Och nuförtiden vill hon väldigt gärna välja båder kläder och accessoarer själv, och ja - det blir inte alltid så lyckat. När jag ser bilderna så undrar jag om jag har en liten två-åring hemma eller om det är en åttio-åring? ;) Haha.

En av dagens sysslor - städa Elsas rum, som mer eller minre var ett bombnedslag ;) haha. Men Elsa är lika glad för det
Och det blev ju fint tillslut. :)





Elsa ger mammas bullar tummen upp. :) hihi. Och hon älskar att få hjälpa till att baka ( och alla andra hushållsysslor för den delen, min lilla hjälpreda )

Bilder säger mer än ord, vi har haft en toppendag helt enkelt.

I väntans tider, igen.

I andra graviditeten., I
Som ni förhoppningsvis förstod av gårdagens inlägg så är jag gravid, igen. :) så i sommar är det tänkt att Elsa ska bli storasyster.



Det var inte meningen att Elsa skulle få ett syskon så här tidigt men som ni alla vet så är det omöjligt att planera allt. Hehe. Så det var en mysig överraskning ( chock, haha )

Finaste alla ♥:ans dag-presenten.

I andra graviditeten., I
någonsin.

7 februari.

I personligt., I

Jag är tillbaks på praktiken och nu tänker jag bannemig hålla mig frisk - LÄNGE. :) Och idag avslutade jag och J arbetsdagen med att äta middag tillsammans på en pizzeria i Hudik ( eftersom Elsas bonusmormor hämtade henne tidigare från dagis idag ). Så då kunde jag och J mysa för oss själva, lite vardagslyx. :) hihi.
Sen hämtade vi en lycklig trollunge hemma hos hennes morfar där hon hade lekt med morfar, bonusmormor och moster Isolde.

Innan vi myste ner oss i soffan framför Top model Sverige hade vi besök av söta Sara och Andreas en liten stund. :)
För tillfället ligger Elsa i sin säng ( och sover förhoppningsvis ), jag har ätit lite kvällsfika ( hallonkräm med mjölk, nom nom ) och J är på innebandy-träning. :)

Och nu tänkte jag läsa bloggar och slö-surfa lite innan jag hoppar ner i sängen och får lite skönhetssömn, för klockan ringer ju klockan fem imorgon bitti. Gosh.

Lite retro. ;)

I Lilla Elsa, I
Nuförtiden är vår söta Elsa lite retro med en frisyr som får henne att likna skrållan i saltkråkan ;) hihi. ( vi var tvungna att klippa av hennes lockar eftersom de var så himla slitna, lilla svintot, haha )

Vackert hår i vinter.

I Blandat, I
Eftersom jag är medlem i Buzzador så har jag fått chansen att prova Dove Nourishing Oil Care Express Intensivbalsam som ska ge tre gånger mer näring än ett vanligt balsam. Håret blir mindre statiskt och resultatet blir ett mjukt och glansigt hår - perfekt nu i vinter!


Den här tiden på året så blir håret ofta torrt och risigt, eftersom det förlorar fukt. Då är det extra viktigt att ta hand om håret. Det djupverkande intensivbalsamet ger en intensiv effekt som reparerar och förhindrar kluvna toppar och att håret går av. Håret blir återfuktat på djupet samt mjukare och starkare. :)

Jag har inte hunnit testa intensivbalsamet ännu, eftersom jag hämtade ut mitt paket igår - men ikväll ska jag prova det för första gången. :) Jag kommer använda det tillsammans med schampot i samma serie från Dove.
Och jag ska försöka ta en före och efter bild, så att jag får bildbevis på hur resultatet blir efter några veckors användande. :)
Jag fick även tio stycken mindre förpackningar att dela ut till mina vänner när jag buzzar för dem, så ni som bor här i närheten kan ju kommentera inlägget om ni vill ha en mini-förpackning att prova själva. :)

Ett litet tips för att motverka frissigt och slitet vinter-hår är att använda mössa eller halsduk utomhus för att skydda håret mot vind och kyla. ;)


Om du inte redan är medlem på Buzzador så kan jag verkligen rekommendera det. :) Det är kostnadsfritt att vara medlem och du får chans att prova på många olika typer av produkter / tjänster. Så vad väntar du på - gå med här. ;)

Mello, dipp / grönsaker och familjemys.

I personligt., I
Vår lördagkväll ägnades åt Melodifestivalen. Det dukades fram lördagsgodis och ostbågar till J och Elsa, och jag nöjde mig med grönsaker och dipp ( även om jag fuskade med en liten burk coca-cola, slurp ) hihi. Och sen myste vi tillsammans i några timmar framför tv:n och tro det eller ej men det verkar som om det svenska folket har lärt sig att rösta ordentligt eftersom Loreen och Dead by April gick vidare till final. Lovely. :)

Programledarna för årets Melodifestival vet jag inte riktigt vad jag ska säga om ännu, jag får vänta och se vad jag tycker efter ännu ett avsnitt. :)

Vad tyckte ni om årets startfält i mellon? :)

Kan det vända nu?

I personligt., I
Som jag skrivit tidigare så var jag tillbaks på praktiken i måndags men sen vaknade jag upp på tisdagsmorgon och var sjukare än tidigare. Vilket gjorde mig så arg, för jag vill verkligen inte ligga hemma i soffan dag ut och dag in längre. Inte bara för att det är så grymt tråkigt utan för att jag vill vara på praktiken och ta vara på den fina chansen jag har fått att verkligen lära mig något och få lite arbetslivserfarenhet.

I fredags tänkte jag ignorera det faktum att jag var sjuk men efter att det var en omöjlighet att försöka stå upp mer än en minut, med en hemskt yrsel och en kropp som bara skakade så slutade det med att J fick vända bilen och köra hem mig efter fem minuter. ( för jag var ju dum nog att ignorera Johans order om att jag skulla stanna hemma ) och tog mig ändå ut till bilen och sa med gråten i halsen att jag visst tänkte åka till praktiken.
Ibland är jag för dum för mitt eget bästa, men jag ville verkligen inte vara hemma en hel dag till. Det är så tråkigt att vara sjuk. :(

Så nu hoppas, hoppas, hoppas jag verkligen att det har vänt.

Älskade vän.

I De allra bästa., I
Haha Sandra - lova att inte slå mig ;) men jag måste publicera den här underbara videon. :)
Jag fullkomligt älskar den och jag minns så väl den där kvällen, tror det var 06-07 ( när sändie fortfarande bara hade en trollunge, hehe ) och vi myste i köket i deras gamla lägenhet. Och hon var så frustrerad över att hon inte lyckades sjunga med stängd mun. ;) haha.


Underbara, underbara vän.


( bli inte arg sändie, hehe )

1 februari.

I personligt., I

Februari månad invigs med att sova halva dagen under täcket i vår stora soffa. Väldigt tråkigt men säkert välbehövligt för att jag ska bli frisk någongång. Hoppas, hoppas, hoppas.
Och jag kan konstatera att det fortfarande säljs lika mycket dåliga grejer på tv-shop, haha, förutom Sheer Cover ( deras produkter kan jag rekommendera ) och att det går väldigt mycket repriser på tv ( dagtid ), eftersom tv:n har varit en av mina kära vänner den senaste tiden. ;)

Och ikväll kommer det inte göras många knop, mysa i soffan med Elsa och J. Titta lite mer på tv, vad annars. Det blir nog Tunnelbanan och Den hemlige miljonären ( om jag orkar hålla mig vaken så länge, heh ) och sen tänker jag förflytta mig in till sovrummet och sussa så sött jag bara kan i vår säng och sen tänker jag försöka vakna imorgon och vara frisk. :)

Dåligt blogginlägg men något måste jag ju knåpa ihop. ;)