barnvagnar.

I graviditeten., I
idag efter jobbet så åkte jag, lillesyster o sandra till barnens hus o tittade på barnprylar o allra främst barnvagnar, provkörde o kände lite. :) men jisses vilken djungel det är, o gud så mkt man ska tänka på. men lite roligt är det också. :) så himla skönt att jag önskade mig en barnvagn i födelsedagspresent av pappa o mamma, så slipper jag o j åtminstone oroa oss för den stora utgiften, jag har allt himla snälla föräldrar. ♥
 

jag kan inte ens svara på vad jag vill köpa för vagn, har några som jag väljer emellan, o självklart ska pappa johan följa med o provköra lite någon dag också. :) vi har ju inte bråttom med o köpa vagn än som tur är. :) vi kan titta o fundera några månader till. :) hihi. åtminstone två. heh. blir åtminstone en neutral färg eftersom vi inte vet om det är en liten flicka eller en liten pojke som gömmer sig där inne i den runda magen. ;)

välkommen till världen ♥

I De allra bästa., I
två nya kusiner på ungefär en månads tid. :) tihi,. o nästa bebis som beräknas i släkten är min o johans, i november. :) vi längtar så. ♥

den 22:a juni 09 kom lilla Lova till världen, min kusin :) dotter till Merja o Fredrik. :)


den 29:e juli 09 kom lilla Sixten till världen, min kusin. :) son till Mirko o Maria. :)


o det är inte mina kusiner på bilderna, vet inte om jag får lägga ut bilder på de små sötnosarna ännu.

vecka 25 ♥

I graviditeten., I
Vecka 25

Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.



bilden är från vecka 23, har inte gjort iordning den från vecka 24 o 25 än. :) hihi. o den är spegelvänd så tatueringen sitter egentligen på höger sida. :) ha ha.

audi a4.

I personligt., I

jajamen, imorn blir jag audi-ägare, hi hi. :) eller jag o johan kanske man ska säga, det är jag som köper bilen o johan behåller ju sin gamla men eftersom jag köper en kombi så är det ju den vi kommer köra för det mesta. :) o nu behöver jag inte oroa mig för att barnvagnen inte ska få plats. heh.
i lördags var jag, johan o pappa till gävle o träffade karln som sålde bilen, provkörde o tittade o alla tre gillade den, hihi. o pappa lyckades sänka priset med några tusenlappar, så vi bestämde att vi skulle hämta bilen imorn i fagersta, där karln bor. o eftersom jag jobbar så är det j som får åka med pappa ner dit o hämta bilen, hihi.

o jag kan ju lova att jag är ruskigt nöjd över att få en egen bil igen, jag har varit så jäkla handikappad de senaste veckorna så det är inte sant, ha ha. lite jobbigt att vara så beroende av andra. men nu blir det andra bullar, ha ha. nu kan jag ta mig dit jag vill,. :) om inte johan stjäl bilen av mig då, jag tror han är l i  t e avundsjuk ;)

dumma, dumma mig.

I personligt., I
jag vill nästan inte ens skriva om det, känner mig så himla elak.
idag när jag åkte hem från jobbet o närmade mig bollnäs så märker jag helt plötsligt att det är något annorlunda
på vägen framför mig - o sen ser jag att det är en andfamilj - en mamma o fem små andungar.
o jag bromsar så mkt jag bara kan men en av de små andisarna hinner inte över vägen så jag hör ett klonk under bilen o i backspegeln ser jag att en andunge ligger kvar på vägen.

tårarna var nära - gud så elak jag känner mig
.
 
ringde johan o var lite smått hysterisk,. men han försökte inbilla mig att det inte var mitt fel, han sa att jag kunde ju inte göra annat när jag dessutom fick möte, o andfamiljen var helt enkelt på fel ställe vid fel tidpunkt.
men jag känner mig fortfarande elak, stackars stackars andis.

annons på blocket.

I Detta får dig att le., I
Klicka för att se nästa bild

Lådbil 2009 års modell. Styrning, broms. Lite småfix finns kvar något för den händige Pappan.
Bilen säljes pga av att barnen hinner bli i mopedåldern innan den är klar.
Högstbjudande är det som gäller
.

ha ha ha ha ha.
kenny mejlade mig den här annonsen efter att jag sagt åt honom o hjälpa mig hitta en ny bil,. :D

.efterlysning.

I personligt., I
mina bestick syntes senast i fredags den 17:e juli på mitt skrivbord i den blåa plastgrejen. tyvärr fanns de inte kvar där idag när jag skulle äta lunch. snälla du som stulit dem, lämna tillbaks dem illa kvickt för annars jävlar.


om någon sett den skyldiga så mejla mig gärna,.

dagens 090719.

I personligt., I


bilderna talar ganska mkt för sig själva. :) hihi.
jag o melker tar det lugnt idag, vaknade efter klockan elva, diskade o plockade iordning lite här hemma o sen åt jag o j en sen frukost. :)
därefter åkte vi o handlade lite mat, eftersom jag vaknade upp med den fina idéen att vi skulle äta lövbiff, bearnaise-sås, sallad o klyftpotatis ikväll, M U M S. heh. köpte även en trisslott, men inte tusan vann jag något på den, inte ens ynka 25 kronor, men det var väl givet - jag vinner aldrig, haha.

angående bilden - amadeus kryper alltid ihop som en liten dromedar när han ligger bredvid mig i soffan o suger liksom in benen under kroppen, ha ha, ser så jäkla fult ut. :) o sen ser han alltid lika drogad ut på kort, det är svårt o fånga hans klotrunda ögon på bild, men jag älskar honom ändå. (A) ♥

o vad tusan händer med min navel? ha ha ha. det är inte mkt till navelgrop kvar, hihi. o det blir inte så himla snyggt efter min navelpiercing, men allt är ju värt det när lilla "melker" kommer till världen. :) bara 16 veckor kvar nu. :)

london baby.

I personligt., I
det gick som smort o jobba på tranan igår, skummet höll sig en bit ifrån mig, förutom när simone o amalia kom som två yrväder o blötte ner jesper som gömt sig bredvid mig, ha ha. väldigt mkt trevliga människor som spelade - en lyckad kväll. :) men jäklar vad varmt det blev, fläkten stod på fullt ös men ändå rann svetten, det där jäkla skummet, ha ha. kändes som om man var instängd i ett badhus. ;)
o sen tog mitt hjärta ett extraslag av glädje när jag såg johans fina nuna dyka upp i vimlet strax före stängningsdax. :) hihi.
eftersom vi har svart o vitt på oss när vi jobbar så målade jag mina naglar i färgen london, knallröda. :) kändes finfint. :)

nya nagellack.

I personligt., I
idag när jag var på stan kunde jag inte låta bli att köpa några nya nagellack, då de jag har hemma är så mörka o tråkiga. :) tre stycken nya små söta fick följa med hem. :)


nu gäller det bara o kunna bestämma sig för vilken färg jag ska måla idag. :) hihi.

.090718.

I personligt., I
min o johans fredagskväll blev lugn o fin, gosade i soffan o somnade inte alltför sent. ♥

o idag har han varit till kilafors o målat de sista köksluckorna, hihi, min händiga karl. :) o jag njöt lite i solen på balkongen, vek tvätt o sen tog jag mig en vända på stan. det är verkligen underskattat o gå ensam på stan, himla skönt. :)
jag behövde inhandla en ny bh, mina har blivit för små nu när jag har en bulle i ugnen, ha ha. de vällde ut lite här o var, inte så charmigt o verkligen obekvämt också, ha ha.
efter många om o men o alltför många minuters letande lyckades jag tillslut hitta en storlek som passade, dock hade jag aldrig gissat på att det var den storleken som skulle passa, ha ha. oj oj. undra hur stor amningsbh jag kommer behöva köpa. (a)



appropå bilden så är det skumparty på tranan ikväll, o jag ska jobba tillsammans med malin vid black-jack borden. :) kan bli rätt underhållande, ha ha. :) skumpartyt är ju en av årets höjdpunkter för bollnäsborna ( läs: inte mig, ha ha )
eventuellt ska jag hämta johan o johan innan jag börjar jobba, eller efter, vid norrlandsporten där de är för tillfället o åker vattenskidor med resten av fotbollslaget, hihi. så imorn är han nog lite bakfull min älskling. ;)

hej då bilen.

I personligt., I
jajamen, nu är jag inte bilägare längre. sålde bilen till ett trevligt par från borlänge - o de verkade mer än nöjda med min lilla galant. o visst känns det bra med en hel del pengar på kontot, hihi.
men det var med blandade känslor jag gav dem nycklarna till bilen o lät dem åka iväg med den, heh. den var ju trots allt min ( o johans ) lilla gris. ha ha.


så nu är det bara för mig o börja leta efter en fin kombi. :) där man får plats med barnvagn o annat smått,.

håll tummarna.

I personligt., I
oh jag är så nervös, hoppas det går vägen.

håll tummarna, hihi. btw, är det någon mer än jag som minns något barnprogram där det var en kille som hade färg på tummarna o fingrarna o tryckte dom mot ett papper o ritade dit typ ögon, näsor o sånt så att det blev små figurer? :) haha.

brevbäraren fick sig nog ett skratt. ;)

I Detta får dig att le., I
ha ha ha, jag har totalt glömt bort o berätta om gårdagen. :)



kenny skulle åka tillsammans med mig till jobbet, o eftersom jag skulle tanka så sms:ade jag honom o frågade om han kunde gå till min parkeringsplats så att jag skulle slippa åka en omväg för o hämta honom, o då får jag till svar:

- ehm, jag vet inte om jag hinner. någon har snott vår brevlåda så jag måste skriva en lapp till brevbäraren.

ha ha ha ha, vad ska man tro om det där? först garvade jag bara o trodde att han drog en vals bara för o slippa gå till mig, ha ha, men imorse visade det sig att det faktiskt var sant. För när jag kom o hämtade honom imorse så var det bara en ensam pinne som stack upp ur marken, o på toppen hade de så fint spikat fast en plastkruka o skrivit nr 10 på, ha ha. provisorisk brevlåda. men det hade tydligen fungerat för brevbäraren hade lämnat tidningen där imorse, ha ha.

men tänk er vad brevbäraren måste ha skrattat när han hittade lappen om att någon stulit deras brevlåda o att han skulle lämna posten hos nr 16 istället där kennys mormor bor, ha ha.

somewhere over the rainbow.

I personligt., I
vädret idag har sannerligen varit ostabilt - ena stunden har det varit närmare 20 grader o strålande sol, varpå minuten senare öser regnet ner. o s t a b i l t.
men det bjöd på många fina regnbågar,. :)


o nu har penicillinet börjat verka, så nu på kvällen har jag lyckats diska o dammsuga, så nu slipper man borsta bort ett halvt kilo grus från fötterna innan man kryper ner i sängen, ha ha. kanske borde ha dammsugit i sängen också? finns väl inget värre än att mysa ner sig i sängen för o inse att man har en hel sandlåda där i, o så får man resa sig upp o borsta bort så mkt man kan, men sen är natten ändå förstörd. ha ha.

tisdag 090714

I personligt., I
inatt har jag sovit riktigt dåligt så blev hemma från jobbet idag, men imorn ska jag tillbaks - för då ska penicillinet ha börjat verka o jag ska inte ha ont längre. :) smärtan börjar ge med sig, o på pappas ordination så tog jag en kort promenad på 30 minuter - vilket gjorde mitt humör lite bättre. dock vill jag fortfarande springa på toa stup i kvarten, hmmf.

hittade en riktigt passande bild till mig o j, ungefär så här ser det ut när vi är ute o går tillsammans. ;) ha ha ha. eller inte riktigt - ibland går han i min takt o håller mig i handen, hihi.


o nu är min älsklings-karl hemma hos sina föräldrar o målar våra köksluckor. :) han gör verklighet av mina idéer. :) hihi. själv ska jag kanske ta en dusch o sen göra amadeus sällskap i soffan, eller om duschen får vänta till senare, vi får se om benen bär mig längre än till soffan, heh.

uvi - IGEN. fan, fan, fan.

I personligt., I
urinvägsinfektion - vad jävla r o l i g t.
:'(






























jag var till hälsocentralen idag o fick konstaterat att jag har fått uvi IGEN. fan, fan, fan. jag misstänkte det inatt när jag sov jättedålig o hade väldigt ont, men nu har jag iaf fått en penicillinkur som jag hoppas hjälper.
o inte kan jag göra så mkt annat nu heller, ligger mest i soffan o gnyr för att jag har ont, o springer på toaletten stup i kvarten men lyckas ju inte klämma ut mer en en droppe, heh. pappa tyckte synd om mig iaf., o johan också för den delen, hoppas han kramar mig lite extra ikväll. ♥

det enda positiva idag, o lite märkliga - var när jag låg i sängen o beklagade mig för johan o samtidigt hade min hand på magen.
Så känner jag hur lilla "melker" gör en jäkla kullerbytta, :) normalt sett så känner jag ju sparkarna, när magen buktar ut åt ett håll o sen försvinner foten eller armen, men den här gången tror jag det var rumpan som putade ut o gick som i en båge längs med magen en bra bit o sen försvann den, ha ha. minen jag hade när det hände var nog rätt annorlunda, ha ha.

vecka 23 ♥

I graviditeten., I

Vecka 23.

Kroppen:
Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

rockweekend - gratis ;)

I personligt., I
igår kväll åkte jag, j o hans kompis till kilafors för att njuta av lite rock. :) men ingen av oss hade lust att betala 700 kr för att gå in o kliva runt i decimeter med lera, ha ha, så vi stannade utanför stängslet, vilket inte gjorde någonting då vi hörde alldeles utmärkt ändå. :)
o efter lite letande hittade vi in på campingen o det slutade med att vi hamnde ungefär 100 meter ifrån scenen. :) dock fick vi reda på i efterhand att vi egentligen inte alls fick vara på campingen, ha ha, så vi plankade in utan att vi hade den blekaste aningen om det, ha ha.

idag har jag o magen inte gjort någonting, förutom o diskat, ha ha. mest kramats med j. ♥ men nu har han söndagsdejt med hans så jag ska kramas med amadeus i soffan istället, heh. o "melker" sparkar på som vanligt i magen, en riktigt livlig liten bebis., :)


bilden är några veckor gammal.

yttepyttesmå kläder. ♥

I personligt., I




















istället för o lägga upp bilder på vad jag shoppade till mig själv
i gävle/valbo så lägger jag upp en bild på de två bodysarna som jag o j köpte till lilla "melker" :) hihi. ♥ johan köpte snobben-bodyn o den andra valde jag. :) hihi. o valde färger som passar både pojke o flicka. :)

det jag fick med mig hem var:

- två pikétröjor från Gina Tricot.
- klänning från Bik Bok.
- två långa, lite lösa linnen från Gina Tricot, passar bra med leggings. :)
- mamma-leggings från H&M.
- kortärmad persikofärgad kofta från Bik Bok.
- en lite tajtare klänning från Gina Tricot.
- Trosor från H&M.
- mörka mamma-jeansleggings från H&M. 
- långa baslinnen, ett svart o ett vitt från Gina Tricot.
- svarta mamma-shorts från H&M.
- svarta mamma-långbyxor från H&M.
- mjukt fodral till kameran från Clas Ohlson.

förmodligen har jag glömt något. (A) he he. men jag fick med mig en hel del hem, likaså Johan. :)

jeansjacka o pingla.

I personligt., I
självklart åkte jeansjackan o min kära gravidpingla



innan jag tog bilen till tatueringsstudion för att möta upp sara. :) o hon var ju mäkta nervös kan jag berätta, ha ha. jag stannade inte kvar hela tiden, men det jag hann se såg väldigt bra ut, det kommer bli en kanonfin tatuering. :) hihi.
o gud så skönt att solen valde o titta fram idag, började bli lite trött på allt regn,.

o jag har precis bäddat rent i vår säng, med nya fina påslakanset som mamma har köpt åt oss, hihi. randiga :) men så fort jag bäddat klart sa både rygg, ben o bäcken ifrån så då slängde jag mig på sängen i några minuter o bara njöt. :) hihi.

20090711

I personligt., I

-lång t-shirt o leggings, alldeles perfekt idag. :)

älsklingen har varit funktionär på hälsingehambon imorse o jag fick sova ut lite grann, foglossningen är inte lika jobbig idag, hittills. o jag ska snart borsta tänderna o sen möta sara hos tatueraren, hon ska göra sin första tatuering. :) hihi. o jag ska följa med en stund som moraliskt stöd. :)

efter det har jag inte den blekaste om vad som händer, förmodligen bara hem o ta det lugnt o vila lite.

regnet det bara öser ner.

I personligt., I
ja, idag regnar det. :) men regnet får ösa ner hela dagen om det vill,. hihi.



jag o j ska nämligen åka till gävle, o största anledningen är att jag ska till tandläkaren med min förbannade tandställning - o dessutom tänkte jag försöka shoppa lite nya kläder, eftersom alla på något konstigt vis har blivit alldeles för små ;) ha ha.
men först jobbar jag till 10.30, o därefter kommer j o hämtar mig. :)

bluebox.se

I De allra bästa., I


min mamma hade beställt en liten gåva åt mig - o bebisen. :) o mamma o syster valde en hjärtformad bola, jättefin o jag kommer använda den i stort sett hela tiden. Tackar.

Bola - gravidsmycke.
Den mexikanska bolan är ett vackert smycke för gravida. Inuti smycket finns en liten xylofon. På den dansar en boll runt och avger ett speciellt svagt ljud när kvinnan rör sig. Smycket bärs långt ner på magen och från ca 20:e graviditetsveckan kan barnet i magen höra och känna igen ljudet. Det magiska rogivande ljudet lugnar bebisen under graviditeten och efter födelsen känner barnet igen ljudet och blir lugn av det.

hem ljuva hem.

I personligt., I


om sisådär en fyrtiofem minuter får jag logga ut o åka hem. :) o mötas av min alldeles egna lilla cp-katt amadeus, som förmodligen kommer gosa med mina svettiga skor när jag klivit ur dem i hallen, ha ha. :)
o sen ska jag äta middag o efter det tänker jag inte göra någonting, bara lägga mig i soffan eller eventuellt sängen o titta på tv eller film. vilket passar alldeles utmärkt när det är sånt här grått o tråkigt väder. hoppas jag får kramas mycket med j också, hihi. o jag håller tummarna för att han inte ätit upp alla jordgubbar, så jag kan mumsa på dem när jag ligger i soffan,. :)
o om ni har tur så kanske jag skriver ihop ett litet blogginlägg om min o johans fisketur igår kväll, ha ha ha.