Sista april,

I personligt., I

Blev väldigt lugn och fin i år. :) Vi myste vid majkasen på Kämpens tillsammans med Simone och Jesper. Och efter det for vi hemåt och mumsade i oss lite jordgubbar och vaniljglass.

Sen fick vi besök av Simone och Jesper igen, efter att vår lilla trollunge hade somnat.

Cykel och såpbubblor. ♥

I personligt., I
Även om vädret inte är lika underbart som igår så har vi ändå tagit vara på dagen. :) Vi började med att städa lägenheten och sen gick vi ut för att Elsa skulle få cykla lite. :)
Och då fick J en idé, så vi ställde ner Elsas cykel i förrådet och hoppade på våra egna cyklar och hojjade ner till statoil för att pumpa däcken ordentligt och köpa lite glass. :) hihi.


Och Elsa åt med hela ansiktet. haha.

När vi kom tillbaka så var det såpbubble-dags. :) hihi. Så vi blåste lite bubblor innan vi gick in för att börja med middagen - fetaostfyllda biffar. :) jummie.

Och nu har jag precis duschat och vi väntar på att klockan ska bli tillräckligt mycket för att vi ska kunna åka iväg och titta på någon majkase. :)

Vart tog ostbågarna vägen?

I Detta får dig att le., I
Haha, det här hittade jag i vardagsrummet när jag vaknade igår. ;)

J hade gömt ostbågarna uppe på lampan när han gick in i sovrummet och sa godnatt till mig ( annars äter Amadeus upp dem, heh ) och sen hade han glömt bort dem. ;)

En dag på pappas gata.

I De allra bästa., I

Strålande solsken, gudomligt god grillning följt av smarrig marängtårta med jordgubbar blandat med såpbubblor, luftpistols-skytte, hårklippning, lekande och skrattande kan bara betyda en sak - en dag på pappas gata

Elsa cyklar, vattnar blommorna och vi andra hänger på altanen. :)

Kicki låg och solade i godan ro när Simone klättrade upp på hennes rygg och självklart vill Elsa göra likadant och klättrade högst upp. :) haha.

I sommar hoppas jag på många såna här fina dagar. :) hihi.

En lördag på språng.

I personligt., I
Dagen började med att J fick sovmorgon ( jag och Elsa började dagen redan klockan sju, hehe ) och efter att vi ätit frukost, gjort oss iordning och slagit in lite paket, till eftermiddagens födelsedagsfika hemma hos Rebecca, Robin och Sam, så åkte vi ner på stan tillsammans med Sara och Andreas. :)

Elsa tyckte att hon var häftig i sina rosa rayban-inspirerade solbrillor. :) Efter lite tittande i affärer och en god lunch på Roys så stötte vi ihop med Elsas gudfar Fredrik och hans Nathalie. :) Och efter att Fredrik så sött provat Elsas rosa Hello Kitty-mössa så töjde den ut sig lite, haha. Och de fick så dåligt samvete ( trots att vi flera gånger sa att det inte alls var någon fara, den skulle säkert återfå sin form efter en omgång i tvättmaskinen, heh ) så de köpte en ny mössa åt Elsa, denna gång en turkos med vita prickar och självklart en liten kitty på ;D
Elsa tackar så himla mycket.

Och jag hittade bara en ynka liten grå kofta att gömma min enorma mage ( och RUMPA ) bakom. Och den var t.o.m på rea, lucky me. Annars var det skoj att gå och fönstershoppa lite och drömma om den dagen jag kan ha normala kläder igen, haha. :)

Efter att vi kände oss nöjda med stan så for vi hem till Rebecca, Robin och Sam - där det bjöds på smörgåstårta, bullar och kakor. Mums.
Elsa och Sam lekte tillsammans, utan större bråk den här gången med, haha. Och J lyckades ha sönder deras fina soffa lite ( vuxna män ska inte hoppa i soffan, haha, tänk på det ) när han lite graciöst skulle ta sig ur soffan. ;)
Efter några timmar på stan följt av flera timmars lek så blir man trött - så Elsa somnade i bilen.

Kvällens middag blev årets första grillning - tillsammans med grannarna. :) hihi. Och nu ska jag sparka iväg J, Sara och Andreas hem till dem så att de kan dricka öl där istället, så att jag och Sändie kan få ha soffan och tv:n för oss själva. Haha. ;) För ikväll blir det filmmys - och jag lovar att hon kommer tvinga mig att titta på en skräckfilm. Haha.

You are my sweetheart.

I Lilla Elsa, I

Onepiece och fredagsmys ♥

I personligt., I

Idag ville Elsa ha sin onepiece - och ingenting annat. Så trollungen fick som hon ville, trots att den är lite för liten. ;) hehe.
Hon är så lång så hon visar benen och sen åker den upp lite lagom obekvämt i rumpan, haha, men det var inga problem för henne - hon hade så stolt pratat om den hela dagen på dagis. ;)

Efter en lång dag i Hudik så hämtade vi en trött men glad Elsa på dagis och for hemåt och åt lite pizza dagen till ära, jag kände mig helt överkörd ( jättesnorig och med en huvudvärk som heter duga ) så vi hade ingen ork till att stå vid spisen så då var hämt-mat ett alternativ. :) Sen myste vi under täcket i soffan hela kvällen. Let's Dance, New Girl och Big Brother stod för underhållningen.
Jag fick t.o.m fotmassage av älskade J, och det hör inte till vanligheterna så mina svullna preggo-fötter blev minst sagt överlyckliga. Haha.

Fredagsmys när det är som bäst.

Torsdag 26 / 4

I personligt., I
Idag blev det en hög knut på huvudet eftersom mitt hår var smutsigt och jag hade sovit lite för länge så klockan var lite för mycket, heh. Då är det toppen att bara snurra in en liten hårmunk och voilá så är frisyren ordnad. :) Och sen invigde jag mitt nya söta, turkosa armband som jag fick av Sara häromdagen.

Och efter en dag på praktiken så hämtade vi trollungen på dagis, for hem och lagade mat och efter det åkte jag hem till Elin eftersom det var dags att ordna naglarna då det gått nästan fem veckor sedan sist. :)

Idag kunde vi strunta helt och hållet i tippar eftersom mina egna naglar hade blivit så himla långa, men vi filade ner dem en hel del ändå. :) Och den här gången skippade vi stenar, då jag ville ha helt släta naglar eftersom jag vill kunna lacka dem med mina vanliga färgade nagellack utan att det blir knöligt. :) men jag valde ändå att ha stickers på ringfingrarna, i form av en liten glittrig stjärna. hihi.
Och det var lika mysigt som vanligt att få bli ompysslad några timmar och att få prata om allt mellan himmel och jord, och det är tur att Elin har överseende med min förvirring som är total nuförtiden, haha. ;)

Städa Elsas rum?

I Lilla Elsa, I

Elsa är jätteduktig på att städa sitt rum, hon vet att alla saker har sin plats och tycker att det är väldigt skoj att städa. MEN, eftersom hon är sådär underbart trotsig så totalvägrar hon att städa nuförtiden. Och det innebär att hennes rum ser alldeles uppochner-vänt ut, hela tiden. Självklart kan jag eller J städa hennes rum, men jag tycker att det är bättre att hon får göra det själv, eller att hon åtminstone hjälper till.
När man ber henne att städa sitt rum innan läggdags så tittar hon bara på mig eller J och säger: Nej, jag vill inte. Eller om man har lite tur så säger hon att hon vill städa men i takt med att jag eller Johan städar bort duplot så plockar hon fram dockorna, och när man städar undan dockorna så börjar hon leka med sitt kök och ska duka fram allt på sitt lilla bord. Det blir liksom plus minus noll om man säger så, och rummet är lika stökigt som innan man började städa. Suck. Det är lite irriterande att be trollet städa sitt rum och enbart få trots tillbaks. Så ikväll tröttnade jag på att råka trampa på duplo-bitar ( som känns jättemysigt halv sex på morgonen, haha ) och städade hennes rum ( som varit stökigt alldeles för många dagar ) så nu är kan jag kliva in där imorgon bitti utan att trampa på något annat än hennes mjuka mattor. :) hihi


                         
                                                                                                            ( bild från google. )

Men när hon väl är på sitt söta humör så städar hon så bra så. Och ni andra föräldrar med barn i trotsåldern vet ju att då förlåter man alla trotsiga stunder. Hehe.

Diskberget.

I personligt., I
Är det bara jag som tycker att det finns en liten tjusning med att stapla disken i diskstället? Haha. :)

Ibland har man glömt att diska och diskberget har blivit på tok för stort för att rymmas i diskstället, och istället för att diska två gånger så diskar jag hellre allt direkt och staplar det HÖGT och stabilt ( stabilitet är a och o, haha, jag vill ju inte att något ska ramla ner och gå sönder ). Det sparar ju tid ( för vem tycker egentligen att det är jätteskoj att diska? ) och sen är det lite skoj att se hur mycket man egentligen kan stapla. ;)

Men det kanske bara är jag och mina knepiga tankar. Heh. Och sen är vi nog några av de få som inte är ägare av en sån där modernitet som kallas diskmaskin ;)

Vad är det för fel på posten?

I personligt., I
Jag beställde en mascara från Beauty Planet i fredags, och jag gissade på att den skulle dimpa ner i brevlådan idag då de har leveranstid på 1-2 arbetsdagar. Men när brevbäraren var här så hade han bara några tunna kuvert till oss, tråkigt men sant. Och på eftermiddagen fick jag ett sms från posten där det stod att brevet från Beauty Planet var för stort för att dela ut och att jag fick åka och hämta det själv.

Och döm om min förvåning när jag hämtar paketet och får den här tunna och nätta förpackningen i handen. ( den är i storlek med en mindre pocketbok för er som vill veta och får plats i brevinkastet utan några som helst problem ).

För stort för att dela ut? Haha, ni skojar med mig? Är det brevbäraren som är lat eller vem bestämde att det här paketet var för stort?



Beauty Planet är för övrigt en sida som jag mer än gärna rekommenderar till er. :) Det här inlägget handlar om min besvikelse när det gäller posten, haha.

Barbamamma ♥

I andra graviditeten., I

Och lillasyster / lillebror

Elsa och jag. ♥

I personligt., I
Hittade lite bilder på min telefon som jag kan fylla ett blogginlägg med. :) hihi.

En någorlunda fräsch barbamamma ( det hör till ovanligheten nuförtiden, haha )


Elsa ville fota lite, och hon vill helst se sig själv samtidigt - därav sämre kvalité på bilderna. :) hihi.

Lekdejt för Elsa och Sam ♥

I Elsa och hennes vänner., I

Vi har såna underbara små barn, prinsen och prinsessan.
Lekdejten började med att vi bjöd på lite lunch, amerikanske pannkakor med grädde och sylt - JUMMIE. hihi. De blir inte vackra men goda. ;)

Och idag lekte våra trollungar tillsammans utan något syskonbråk, hihi. ;) så jag och Rebecca kunde skvallra lite i varsit soffhörn. :)






Att barnen brås på sina pappor är det väl inget tvivel om ;) haha.

Tack för en toppendag.

Haha, alltså jag dör.

I andra graviditeten., I


Mina fötter blir lite svullna ;) Och det här är bara början, men vad gör man inte för sina barn?

Fredagsmys, den 13:e.

I personligt., I
Idag har jag vilat i soffan nästan hela dagen, och det tackar min kropp för :) jag har läst tidningar ( om design och inredning, för lite inspiration ) och tittat på något big brother avsnitt för att fördriva tiden. Och när eftermiddagen närmade sig så hämtade jag Elsa på dagis. Och vi for hemåt och lekte några timmar på hennes rum innan vi började med kvällens middag.

När älskade J kom hem så var maten nästan färdig och min hunger hade övergått i illamående ( som vanligt ) och trots att min tallrik var fylld med jättegod mat så hade jag bara en tanke i huvudet - och det var att svepa glaset med iskallt bubbelvatten. TÖRSTIG.

Och sen petade jag lite i maten och stoppade i mig det som behövdes för att tallriken skulle se någorlunda tom ut i Elsas ögon, innan jag försökte få vår henne att äta sin egen mat. Vilket var lättare sagt än gjort när hon var på trotsigt humör. HERREGUD. Men efter många, och då menar jag måååånga om och men så fick hon i sig tillräckligt och vi kunde hoppa ner i badkaret tillsammans.
J skrattade av någon anledning ( förstår inte vilken? haha ) när jag skulle försöka häva mig upp ur badkaret efteråt. ;) smidig som en gravid flodhäst kanske?

Och nu har Elsa somnat, efter familjemys i soffan, så då tänker jag fortsätta mysa där med min fina man.

En liten ängel,

I personligt., I

Himlen har fått en liten ängel.
Alldeles, alldeles, alldeles för tidigt. Små fina oskyldiga barn får inte dö - aldrig någonsin.

William var ett litet hjärtebarn och hans föräldrar såg varje dag med honom som en stor gåva och det som hänt är så ofattbart. De fick 5 fina månader tillsammans med sin William, och sen lämnade han dem - alldeles för tidigt. Så min moster och hennes man har startat en minnesfond i Williams namn, klicka här om ni vill tända ett ljus för William, och alla andra hjärtebarn.

När jag grät så kramade Elsa mig och berättade att William är uppe i himlen med stora Petri ( min morbror )

April / 12

I personligt., I

Jag kan börja med att berätta hur trött jag var imorse när klockan ringde vid fem-tiden: jag ville gråta, så trött var jag. Elsa var också väldigt trött för det var som att försöka klä på en liten degklump, haha. Men efter att ha pussat, kramat och kittlar henne lite så gick det bättre.
Och morgonen flöt på utan större problem, Elsas trots höll sig i schack och hon gjorde som vi sa - för det mesta, haha. Eller åtminstone utan skrik och gråt, vilket inte hör till vanligheterna.
Dagen i Hudik var lång, som alltid - och Elsa var sist hem från dagis, som vanligt. Och middagen åkte för ovanlighetens skull ner i trollungens mage efter sisådär tio - Elsa du måste äta. och fem "hot / mutor" om att få titta på Teletubbies på min iphone om hon äter upp maten. Haha. Tänk att man ska behöva krångla så mycket, haha, men jag är glad över att idag var en bra dag med lite trots.

Nu sover vår lilla prinsessa och jag ligger i soffan med amadeus på magen ;) hehe. J tittar på hockey, så klart, så jag tänkte knåpa ihop ett blogginlägg och dona lite med en beställd bloggdesign innan det är dags att knoppa, för det tänker jag göra tidigt ikväll. :)

Elsas första cykeltur.

I Lilla Elsa, I
För några dagar sedan så cyklade Elsa själv för allra första gången.
Trollungen har bara provat att cykla lite inomhus tidigare så hon var nog den gladaste flickan i hela världen när hon fick ta ut cykeln, ta på sig sin fina hjälm och cykla på riktigt. :) hihi.
Hon cyklar på min och sis allra första cykel, och den är toppen - i storlek med en trehjuling men den ser ut som en riktigt cykel med stödhjul. :) Och sen är det ju lite extra skoj att även jag och martina har cyklat på den för drygt 20 år sedan.


Jag lyckades filma henne lite också, söta, söta Elsa.






Vi avslutade cykelturen med en liten lekstund i lekparken. :)

Jag har världens finaste lillasyster och dotter.

Vart har påskharen gömt ägget?

I Lilla Elsa, I

Elsa blev väldigt glad och nyfiken när jag berättade att påskharen hade gömt ägg i vår lägenhet. :)


Wihoo - nu letar vi efter påskägget. :) ( J hittade sitt på en gång trots att jag hade varit väldigt fiffig med gömstället. Hehe. )

Det fanns inte i hallen.

Och inte i garderoben eller under sängen.

Prinsess-tältet var också ägg-löst men i ugnen fanns det något.

Ett stort och fint rosa påskägg - fyllt med godis. :) hihi.

Och självklart krånglade kameran när Elsa hittade ägget och jag missade hennes glädjeskutt när hon sprang mot oss med ägget i famnen. Typiskt. Men huvudsaken är ju att hon blev glad, och att godiset smakade bra ;) hihi.

När t-shirtarna blir magtröjor.

I andra graviditeten., I

Så uppträder den där berömda glipan mellan tröjan och trosorna / byxorna. Och man känner sig sådär lagom tjock, haha.


Och den här t-shirten är egentligen ganska lång. ;) haha.

När måndagen blev en söndag.

I personligt., I
Idag blev det en lång sovmorgon för hela familjen, eller Elsa var vaken i några minuter vid sju-tiden har jag för mig, då spelade hon lite spel på min telefon medan jag och J sov lite till och sen somnade hon om med oss och sov till halv elva.
Ljuvligt.


Och eftersom det var någon som sparkade olidligt hårt på min lilla blåsa så var jag tvungen att gå upp för att kissa, och efter det startade jag tvättmaskinen och gjorde iordning frukost. :) Och när frukosten var uppäten så diskade jag och bäddade rent i vår säng. En ovanligt effektiv morgon ;) haha.

Jag har även hunnit med ett litet besök på dollarstore eftersom jag totalt glömt bort att handla både toalettpapper och våtservetter vilket jag blev påmind om då jag insåg att det enda futtiga toalettpapper vi hade kvar var den halva rullen som redan sitter i toalettpappershållaren. Haha. Och det räcker inte länge när man har en 2-åring som kissar på pottan i tid och otid samt en gravid mamma som också kissar i tid och otid. Haha.

Och det är himla skönt att den här måndagen blev som en söndag, inte sant? :)

Påskafton och äggmålning.

I De allra bästa., I
I lördags vi blev vi bjudna hem till pappas gata för lite äggmålning, god lunch och en fika i solen, med lite såpbubble-blåsning så klart. :) hihi.

När äggen dukades fram så flödade kreativiteten, eller? ;) Elsa målade jättefina ägg men hon blev lite besvärad över att hennes händer blev så kladdiga av färgen, hehe. Hon brås nog lite för mycket på mig ;)


De fina smilies:arna stod Elsas kära morfar för, han var så stolt innan han började måla och sa att han hade en bra vision för sina ägg ;) haha.

Lördagens förvaringsbox iklädd ett rosa fodral med beige kofta och ( trumvirvel ) leggings så klart, haha.


Lunchen som det bjöds på var ljuvlig god och definitivt något som jag själv kommer laga fler gånger. :) Och en fika i solen var en perfekt avslutning på besöket.

Kvällen ägnade jag, sis och J åt att sitta i soffan ( efter att Elsa somnat ) med varsin stor skål glass och filmen The Help ( niceville ) på tv:n. :) En väldigt bra dag med andra ord.

Idag är det skärtordsdag,

I Lilla Elsa, I
och vi fick besök av världens finaste lilla påskkärring. hihi. Hon var väldigt lycklig över det stora, fina, rosa påskägget som hon fått av sin mormor och moster. :)





Elsa  var även världens suraste påskkärring. ;) haha. <
 Älskade trotsiga Elsa.

Glad påsk allihopa. :)

gravid / mamma-jeans?

I andra graviditeten., I
Alltså jag hatar verkligen leggings nuförtiden ( eller egentligen älskar jag dem men man tröttnar efter en stund ) eftersom jag måste använda dem VAREVIGA dag.

Det finns ju mycket olika gravid/mamma-jeans men jag har inte hittat någon modell som passar mig. Eftersom jag hade väldigt många kilon för mycket på min kropp redan innan jag blev gravid så vet ni ju att jag har en stor rumpa och en fin liten muffinstopp, haha. Så låga jeans har aldrig varit något för mig, utan jag har behövt köpa jeans med högre midja för att inte mina extra-kilon ska ramla över kanten. Haha.
Och då kommer vi till det här med gravid/mamma-jeansen. Alla jeansen har LÅG midja, och en mjuk mudd ovanför såklart och det innebär att de trycker lite extra precis under min muffinstopp och sen får magen och bilringarna välla ut ovanför kanten, vilket gör att man ser ännu tjockare ut än vad man är, och det vill väl ingen?

Jag tycker bara att det är lite tråkigt att vi som är lite större ( med betoning på stoooor rumpa och lite extra kärlek ovanför höfterna, haha ) inte ska kunna hitta mamma-jeans som man trivs i och som är smickrande för figuren?

Å andra sidan kanske det bara är jag som har det här problemet? Men jag tycker inte att jag har sett någon som är modell större och som använder mamma-jeans som sitter fint?

Om ni vet några jeans eller liknande som INTE är så låga i midjan så får ni väldigt gärna berätta det för mig. :) För jag är väldigt, väldigt, väldigt trött på att använda leggings och alltid vara tvungen att använda toppar som döljer rumpan, eftersom leggings är lite genomskinliga ibland. ;)