Elsas bilbarnstol - ett kapitel för sig, haha.

I Lilla Elsa,
Eftersom min kära pappa har försäkring på sin bil hos If så har han möjlighet att hyra bilbarnstol ( i 3 steg, från babyskydd till "sista" bilbarnstolen, som man då får behålla ) och vi är på steg 2, som ska fungera upp till 4 års ålder ( enligt tillverkarna av stolen ).
Igår bytte vi ut den stolen mot en ny, i stort sett likadan ( eftersom ett reglade på den gamla bilbarnstolen hade börjat krångla, så då skickade If en ny till oss ) och herregud - den ska vara typ den säkraste bilbarnstolen på marknaden men enkel att montera är den då INTE. Haha. Jag blir så trött, det är stödben hit, förankringar dit och bälten som ska snurras runt triljoner med grejer.

( Det är en BeSafe Izi Kid vi använder )

Och som pricken över i:et så tycker jag lite synd om Elsa när hon sitter i den, för det ser inte ut att vara så jättebekvämt och benutrymmet är på tok för litet. Men det är alldeles för tidigt att byta till den sista stolen då det innebär att hon måste sitta framåtvänd. Så hon får använda den här bilbarnstolen en stund till - även om den börjar bli för liten. Bakåtvänt är ju faktiskt bättre än framåtvänt. :) Och säkerheten först. ♥

Så nu får den där bilbarnstolen sitta kvar i baksätet på min bil tills det är dags att byta ut den mot den sista - jag tänker definitivt inte krångla med att flytta den mellan min och J:s bil. Haha. :) Och babyskydd till lillasyster / lillebror har jag inte ens börjat fundera på ( då Elsas förmodligen är för gammalt för att användas, eftersom vi köpte det begagnat och de har en livslängd på ca 5 - 7 år. )

Så min fråga till er är: vad använder ni för bilbarnstol till era barn? Och är ni nöjda? :)

  
Skrivet av: Camilla
I   Blogg: http://dontjustdreamitliveit.blogg.se/

Vi tycker att Melvins benutrymme är litet och längtar verkligen tills han kan sitta framåtvänd. Frågan är bara om man ska följa kg eller ålder?! Alla säger olika. Minns tyvärr inte märket vi har på våra just nu :-) Puss

Skrivet av: Andrea.
I   Blogg: http://elffors.blogg.se/

Vi har Brio Primo med isofixfäste och bas. Så himla smidigt då den är nättare än de andra vilket innebär att den är enkel att bära med. Den har dock precis lika stort utrymme för babyn som de andra. Vi har haft sån med Knut och köpte ny nu till Harry. Vi hade kunnat haft kvar vår gamla (som var ny när vi köpte till Knut), men vi visste inte om vi ville ha syskon plus att vi är lite nojiga så vi ville hellre ha en ny igen.

Finns på bra pris på jollyroom.se.

Den klarar självklart ALLA tester och ligger bland de mest rekommenderade babyskydden :)

Puss

Skrivet av: EliN
I   Blogg: http://elingranath.blogg.se/

Köpte en Britax two way till max nu, skulle köpa en framåtvänd men blev utdömd av tanten på barnens hus för att vi skulle vända han framåt när han bara är 3.

Då max satt i en britax som vi ärft tidigare har tiden gått ut när det är dags för agnes att byta stol så då köpte vi denna då den är vändbar så man kan sitta både framåt och bakåtvänd. Den kan alltså användas som bältes stol senare.



Men fattar inte de barn som kan sitta bakåtvänd till 4 års ålder, dom får ju inte plats. Så i helgen som var vände jag stolen så nu sitter han framå,t med 5 punkts bältet då.




Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din mejladress: (visas ej)

Adressen till din blogg:

Dina ord: